Şimdi Ara

Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ Ana Konu ] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
10
Favori
7.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Qobuz size özel kendi playlistlerim.Sizde Qobuz ‘den playlistler paylaşırsanız yeni şarkılar keşfedip dinleyebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 22 Nisan 2021; 17:37:14 >
  • Qobuz'u kim almalı?

    Müzik arşivlemesini seven eski günlerini özleyen ancak kayıpsız ses veya isteğe bağlı müzik akışını kaçırmak istemeyen herkes Qobuz'u düşünmelidir.

    Qobuz kataloğu 65 milyondan fazla parçaya ev sahipliği yapıyor.Tidal ile karşılaştırılabilir , ancak müzik türü biraz değişir. Qobuz, klasik rock yıldızlarından yükselen indie-folk sanatçılarına kadar birçok popüler sanatçıya sahiptir, ancak diğer daha popüler hizmetlere göre keşif ve öneri algoritması yoktur.

    Qobuz çalışanları Hi-Res şarkılarına, farklı türlere, yeni sürümlere ve daha fazlasine dayalı editoryal çalma listeleri yapar, ancak algoritmik olarak kişiselleştirilmiş özellikler sunmaz. Kişiselleştirilmiş öneriler istiyorsanız, Qobuz'un ötesine bakmanız gerekir.

    Qobuz sanatçıları, kendilerine ilham veren müzik listeleri yayınlayabilir ve sanatçılar genellikle hayranlarına biraz fikir vermek için bu çalma listelerinin uzun açıklamalarını yazar. Bir sanatçının sürümünü görüntülüyorsanız, Qobuz'un benzer gördüğü sürümlerin listesini de görüntüleyebilirsiniz. Keşif sekmesini türe göre sıralayabilir ve Qobuz'u tercih ettiğiniz türler hakkında bilgilendirilirsiniz. Ayrıca, bir sanatçının bu etiket altındaki ilgili tüm sürümlerine göz atmak için belirli bir kayıt etiketinin sayfasına gidebilirsiniz.

    Qobuz sanatçıları nasıl destekliyor ?

    Qobuz'un sanatçılara finansal olarak yardımcı olan bir programı var ve COVID-19 salgını sırasında tüm canlı müzikler ve konserlerin iptal olduğundan dolayı Nisan-Mayıs 2020'de, Qobuz gelirlerinin% 100'ü hak sahiplerine iletildi.Hiç bir müzik streaming servisi bu şekilde sanatçıları desteklemeye yanaşmıyor.Qobuz bu desteğini 2021 döneminde gelirinin %70 sanatçılarla paylaşmaya devam ediyor.

    İlginç olan Spotify, Apple Music ,Deezer COVID -19 salgınını sebeb gösterip sanatçılara telif ücretini Nisan-Mayıs 2020 tarihleri arasında ödememiştir.Ve halen de vermesi gereken teklif ücretinin %10 ödemektedir ..He-Res müzik servisi Tidal vermesi gereken telif üceretini %60 arttırmıştır.Zaten kuruluşunda popüler sanaçılar ve indie denen bağımsız sanatçıları özellikle desteklemiştir.


    [ Qobuz & Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 4 Haziran 2021; 22:59:39 >




  • Güzel bilgiler eline sağlık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://open.qobuz.com/track/46705831




    Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless  Music ] [ Ana Konu ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 22 Mayıs 2021; 22:13:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • https://open.qobuz.com/track/58150740



    Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless  Music ] [ Ana Konu ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 22 Mayıs 2021; 22:19:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Donanim Haber Forum açtığım tüm ANA KONU başlıklarım toplu halde linkleri ….




    Donanim Haber Forum ‘da açtığım tüm ANA KONU başlıklarım …


    iOS & iPadOS 15 [ ANA KONU ]

    Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ Ana Konu ]

    [ Qobuz & Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ]

    Spotify HI FI [ Losless Music ] [ ANA KONU ]

    Amazon Music Unlimited & Amazon Music HD [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ ANA KONU ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 26 Haziran 2021; 14:23:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • He-Res müzik servisleri sevmemizin nedenlerine kısaca göz atalım …



    Qobuz, Amerika Birleşik Devletleri'nde aylarca beta olarak test edilen ve sonrasında normal abonelik katmanları sunan Fransız akışlı ses hizmetidir. Aylarca süren müşteri geri bildirimlerinden sonra, Qobuz nihayet rakip akış hizmeti Tidal ile rekabet etmek için harekete geçip hedefine çok çabuk ulaştı.



    Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless  Music ] [ Ana Konu ]



    Bu yazıda, odyofil ihtiyaçlarınız için hangisinin en uygun olduğunu belirlemek için Qobuz ve Tidal akış hizmetlerini karşılaştırarak avantajlarında bahsetmeyi düşünüyorum..



    Ama konu amacını aşar farklı yollara saparsa şimdiden anlayışınız bekliyorum …



    Neden iki akış hizmetine ihtiyacımız var?



    Serbest piyasada rekabette yanlış bir şeyi yoktur, ancak bazen tüm bu seçimler kafa karıştırıcı olabilir. Bazen rekabet sonuçta tüm seçeneklerin başarısızlığa yol açabilir ve tüketiciyi hiçbir seçenek bırakmaz…



    Qobuz'u odyofillere hitap eden Tidal gibi butik markalar listesine ekleyebiliriz. Tidal'ın zorlandığı göz önüne alındığında, aslında başka bir He-Res akış hizmetine ihtiyaç olup olmadığını merak ettim…



    Her ikisi de odyofil akış hizmetleri olarak kabul edilse de, Qobuz potansiyel olarak önemli şekillerde Tidal'dan farklılaşmaktadır.



    Tidal gibi Qobuz da müziğe erişmenin birden fazla yolunu sunuyor. Her ikisi de müzik akışı yapmanızı veya çevrimdışı dinlemek için mütevazı bir şarkı seçkisi indirmenizi sağlar.



    Tidal'ın aksine, Qobuz, müziği de satın almanızı sağlar. Sık sık yüksek çözünürlüklü müzik dinlemek istediğim için iyi yüksek bant genişlikte ve sınırsız mobil internetimin olmasının avantajı yaşıyorum .Ama Türkiye’de kotalı ve düşük hızlarda internet bağlantısı olduğu için indirmenin cazibesini anlayabiliyorum.



    Örneğin, bir uçakta seyahat ettiğim zamanlarda benimde indirdiklerimi dinlediğim çok zamanlar oluyor.



    Tidal’de en sevdiğiniz müziklerden bazılarını indirmenize ve bir uçaktayken ve wi-fi'niz olmadığında kendi uygulaması üzerinden indirdiğiniz albümleri çalmanıza izin verir.



    Tidal,’da Qobuz gibi kayıpsız bir FLAC tabanlı akış seçeneği sunar. Spotify, Dezeer vs. 320 kbits düşük sesi kalitesini Tidal ve Qobuz ile karşılaştırdığım dinleme testlerimde sesin ölü ve anlamsız olduğunu rahatlıkla anlıyabiliyorum . Bunu sizde çok rahat algıladığınızıda tahmin ediyorum



    Kayıplı streaming hizmetleri ile yaşayamayacağıma kesinlikle kararverdin .



    Şimdiye kadar He-Res kalitesinde sese erişmek için Tidal ve Qobuz Family üyelikleri için harcadığım fazla miktar için pişman olmadım.



    Tidal, CD kalitesinin üzerinde Yüksek Çözünürlüklü bir algısal kodlama sistemi olan MQA kodlamasını kullanan Master Quality Sound'u sunmaya başladığında, bunu bir bonus olarak düşündüm. Ancak, bir çok dinleyen arkadaşım gibi, Tidal'daki MQA kodlu yayınları dinlemeye başladığımda, tüm bu etkileyici olan yanlarını rahatlıkla hissettim.



    Çoğunlukla Qobuz ses kalitesine nazaran bir fark olduğunuda biliyordum.Sonra MQA'nın Qobuz ses kalitesinden bariz düşük oldunu deneyimleyerek anlamış oldum.



    Qobuz burada devreye giriyor ve 24 bit 192 kHz'e kadar akış sağlayan FLAC tabanlı bir akış hizmeti sunuyor.



    FLAC, sesi hiçbir şekilde fazla bozmayan mükemmel bir kayıpsız sıkıştırma algoritmasıdır.



    Neden 24 bit veya 192 kHz'de Yüksek Çözünürlüklü ses ister veya ihtiyacınız olur, başka bir konudur …



    Apple için yaklaşık 50 milyon şarkı ve Spotify için 45 milyondan fazla şarkı arişivi olduğunu biliyorum. Ama Qobuz ve Tidal arşivi gerçek sayı ne olursa olsun, dinleyiciyi yıllarca meşgul etmek için kesinlikle yeterli bir müzik arşivi bulunuyor.İşte bu yüzden He-Res akış hizmetlerini çok seviyorum…


    Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless  Music ] [ Ana Konu ]

    Yüksek çözünürlüklü ses meraklısı olarak, babamın koleksiyonunda bulunan plakları çok ödünç alırdım, her birinin aralarından seçim yapabileceğim 1000'den fazla albümü vardı. Bana göre, bir gün babam kadar büyük bir müzik koleksiyonuna sayip olmak hayalden öteye gitmiyordu., Babamın arşivini istediğim zaman harika müzik dinleyebiliyordum.



    Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless  Music ] [ Ana Konu ]




    80'lerde ve 90'larda büyüdüğüm için karışık kasetleri düzeltmek için yatak odamda saatler geçirirdim.



    Dünya müzik teknoloji gelişmeye devam etti ve şimdi bir akış hizmeti bana makul bir insanın sahip olabileceğinden çok daha fazla müzik sunabildiği için dev albüm ve CD koleksiyonları oluşturmak eskisi gibi mantıklı gelmiyor.



    Şunuda belirtiyim plak ( Vinil tutkumdan bahsetmiyorum ) arişivi yapmak emek zaman ve onları bir arda görmek mutluluk veriyor.Bu başka boyut müzik tutkusudur.Maliyeti ve pikap lambalı amfi gibi unsurlardan dolayı her kullanıcıya hitap etmez ..



    Ayrıca, bu karma kasetlerin eğlencesini çalma listeleriyle yeniden yaratabiliyorum . Müziği seviyorum ve hiçbir zaman akış hizmetlerinde olduğu kadar kolay müziğe erişemedim.



    Bu butik hizmetlerin en güzel yanı, daha da fazla müzik, Tidal için 60 milyon ve Qobuz için 65 milyon parça sunduklarını iddia etmeleridir. Tidal dünya müziği, blues , caz ve indie müziklerden oluşan arşivi beni mutlu ediyor.Qobuz servisi daha geniş bir skalaya sahip bu yüzden aradığım her tür müziğe rahatlıkla ulaşıyorum.Detaylı albüm kapakları , tarihçeler ve dönemsel müzikten bahseden online dergi havasındaki anlatımları muhteşem bir kaynak. Qobuz ve Tidal modern pop, rock, indie ,blues ve klasik rock'ı eşit derecede kapsıyor gibi görünüyor.



    Bir hizmeti diğerine tercih edilmesinin ana nedeni muhtemelen ses kalitesi .



    Şu yanlış anlaşılmasın Qobuz ve Tidal ikilisini kullanmayı çok seviyorum.



    Fakat ses kalitesi ,derinlik ,sahne ve vokallerdeki eşsiz netlik nedeniyle Qobuz streaming servisi Tidal ‘ önünde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.



    İmkanınız varsa ve Qobuz ulaşabiliyorsanız mutlaka deneyin.Tidal’ de çok bahsetmeme gerek yok.Türkiye’de çok uygun fiyata size ulaştırıyor biliyorum..



    Daha önce de belirttiğim gibi, kayıpsız hizmetin giriş maliyetine değer olduğunu düşünüyorum. Eskiden her ay bir iki yeni plak satın alan biri olarak, daha az miktar ödeyerek, ücretinin karşılığını verdiği için Qobuz ve Tidal ( Family ) aynı anda aboneyim..



    Ben Almanyada yaşadığım için arada gramer kaynaklı yazım hatalarım oluyor.Ama anlatmak istediğim şeyleri rahatlıkla anladığınıza eminim…



    Bu yazıyı aslında Qobuz ana sayfam için yazmaya başladım.Tidal’den çok bahsetmem nedeniyle bu ana sayfaya ve Qobuz ana sayfasında aynı Metin olarak yer alacak …



    Uzun bir yazımı sıkılmadan okuduğunuz için tekrar tekrar teşekkür ederim …



    Donanim Haber Forum ‘da açtığım tüm ANA KONU başlıklarım …


    iOS & iPadOS 15 [ ANA KONU ]

    Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ Ana Konu ]

    [ Qobuz & Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ]

    Spotify HI FI [ Losless Music ] [ ANA KONU ]

    Amazon Music Unlimited & Amazon Music HD [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ ANA KONU ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 26 Haziran 2021; 14:24:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Qobuz Discovery My Weekly …





    Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless  Music ] [ Ana Konu ]





    Qobuz kullanıcılarına Discovery bölümünde güzel bir süpriz bekliyor …



    Qobuz kullanırken bir çok sevdiğimiz albüm şarkısına beğeni yapıyoruz .Zaman içinde beğenilerimizin artıp bizim neleri sevdiğimiz ortaya çıkıyor …



    Bunun ışığında keşif için bir liste önerisi oluşturulma yoluna gidilmiş .Sizin için sunulan keşif listesine My Weekly adını verildi …



    Yanlız şunu hiç bir zaman unutmamak gerekli Qobuz kişisel arşiviniz ilkesi ile yola çıktığını belirtiyor …

    Qobuz bu girişimi ,Spotify,tidal vs . uyguladığı keşif mix ‘lerinin amacını gütmüyor.Böyle bir beklentiniz varsa hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz …



    Dinlediğiniz müziklere alternatif sunmayı hedeflemiş.Denemekte yarar var …
















    Donanim Haber Forum ‘da açtığım tüm ANA KONU başlıklarım …


    iOS & iPadOS 15 [ ANA KONU ]

    Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ Ana Konu ]

    [ Qobuz & Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ]

    Spotify HI FI [ Losless Music ] [ ANA KONU ]

    Amazon Music Unlimited & Amazon Music HD [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ ANA KONU ]

    Dezeer Hi Fi [ ANA KONU ]

    Spotify Stations vs. Pandora radio [Ana Konu]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Qobuz hala yasak sanırım Türkiye'de.

    VPN vs. ile üye olunabiliyor mu ve sonradan farkedince iptal etmiyorlar değil mi?

    Gerçi euro yükseldiği için VPN ile üyelik de çok pahalıya gelecektir.

  • alexandraki73 A kullanıcısına yanıt
    Qobuz Türkiye’de kullanımında her hangi yasak ve engelleme yok.Sadece abonelik alımı kapalı.Abone olurken hangi ülke üzerinden başlatacaksanız o konumu VPN ile çözüyorsunuz .Yanlız başka ülke üzerinden açılmış hesap kullanılamaz.Kullanırken VPN ‘e ihtiyaç yok …

    Qobuz Famliy gurubuna katılım sağlarsanız yıllık ödemede ödeyeceğiniz ücret çok düşer…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 22 Aralık 2021; 21:2:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yanıt için teşekkürler. Ama benim yasakla kastettiğim yabancı ülke kredi kartınız yoksa ödeme yapıp üye olamıyorsunuz. VPN ile fransadan da siteye üye olsam, abonelik ödemesini yapamadıktan sonra kullanamıyoruz diye anladım.


    Family grubuna katılmak için de yine türkiye dışından kartı olan birilerini bulmam gerekecek görünüyor.


    Bunun dışında bir çözümü olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Gerekirse yıllık üyelikle toptan ödeme yaparak ama nasıl?:)

  • qobuz üyeliği biraz zor vpn ile tidale üye olunduğu gibi olmuyor ilk üyelikte nerede ise abone olan kişi o ülkede kullanım gerekiyor abonelik yenilerken sorun olmuyor ama ilk abonelik zor bir aile grubuna katılmaya çalışın ara ara buraya yazın aile grubuna üye soran oluyor

  • qobuz aile üyeliği olan varsa dahil olabilirim

  • Qobuz aile üyeliği paylaşmak isteyen var ise ben de dahil olabilirim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qobuz aile üyeliğine dahil olmak istiyorum. Referans isteyenler için halihazırda dahil olduğum 3 yıllık bir Netflix aile aboneliğim var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


  • Qobuz Family …




    Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless  Music ] [ Ana Konu ]




    Qobuz Famliy oluştururken veya katılmak isteyenler Dollar ve Euro Türkiye’de maliyetinin göz önünde bulundurmalarında yarar var …

    Oluşan guruplardan devam etmek istemiyen arkadaşlar oldukça yıllık ödeme karşılığında gurup arayanları eklemeyi planlıyorum …

    35 tane Qobuz Famliy gurubu bulunuyor.% 80 ni Alman ,İngiliz ve Fransız arkadaşlardan oluşuyor .8 tane Türk gurubu var .Hatırladığım kadarı ile 15 nisanda DH den bir gurup yeni yılına başlıyor.Eksilen kişi olursa istek sırasına göre yardımcı olucam …

    Türk gurupları eşki sözlük , Techno Fi ( audiophile donanım ve music ) ve DH forumlarındaki arkadaşlardan oluşuyor …

    Türkiye’deki arkadaşları yabancı dillerde konuşan dostlarla aynı guruba sokmayı hedeflemiyor .Fakat mecburiyet olursa eklicem …

    Sabırlı olursanız bir aile gurubuna dahil olursunuz .Her gurubun whatapp gurubu var…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 1 Mart 2022; 15:31:51 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless  Music ] [ Ana Konu ]

    Qobuz






    https://open.qobuz.com/playlist/6044755

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.