Şimdi Ara

Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ Ana Konu ] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
10
Favori
6.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CHORD MOJO MOBILER DAC

    Yüksek çözünürlük He-Res müzik dinlerken ses konusunda yükselten çözünürlük ve derinlik hissini yaşatan kulak üstü ve kulak içi armetürlü kulaklıklarına sürülümü kolay hale getiren DAC bahsetmemek olmaz.Çoğu müzik tutkunu yanında DAP. veya telefonundan Üst kalite müziği yaşamak için bulundurmaktadır.Dac boyutu küçük olması rahatça yolculuk etmeye dolaşmaya olanak tanımalıdır.Bende Dac iyi seviyelerde ses veren Chord Mojo merak edenlere özetle bahsetmek istiyorum.Kişsel kullanıma dayanan yorumlarımı içerir ....


    Mojo küçük boyutta, hafif kalın ve ağır bir cihaz. Dahili bataryası var, 2 kulaklık çıkışı var ve ikisinden aynı anda müzik dinlenebiliyor. AMP katı oldukça güçlü, IEM lerle veya kafaüstülerle uyumu iyi. Mobil olarak ufak boyutlarıyla rahatça yanınızda taşınabilir.IOS ve android donanlara direk uyumlu.Yanlız iPhone de kullanmak için ayrıca kablo satın alınması gerekli.Dahili bataryası sayesinde telefonunuz bataryasını sömürme olayı ortadan kalmış oluyor.

    SAHNE:

    Mojo'yu dinlemeye başlandığında ilk dikkat çeken konu sahnenin durumuydu. Bariz bir şekilde enlemesine dar, yakın konumlandırılmış sahnenin ortasında sanatçı ve grubun yanında dinliyormuş havası veriyor.

    TON:

    Sıcak bir ses tonuna sahip olan Mojo, normalde alışık olduğunuz ses tonuna göre biraz kalın çalıyor. Bu kalınlık zaten kalın ve dolu dolu duyulması gereken yerlerde etkileyici olurken, ince, narin olması gereken yerlerde biraz doğallıktan uzak kaçıyor.

    DETAYLAR, ÇÖZÜNÜRLÜK:

    Detay ve enstrüman ayrımı konusunda başarılı olmasına rağmen yine eleştirmeden kaçamıyacagım detaylarda yüze yakın sunum sebebiyle adı üzerinde detay olarak kalmaları gerekecekken yakın duyuluyor .

    BAS:

    Mojo bas şiddeti, hızı ve derinliği konusunda başarılı. Ancak Mojo'nun bas konusundaki durumu biraz değişik subbass bölgesini çok vurgulamayan Mojo daha çok midbass bölgesinde çalıyor.

    MİD:

    Mojo nun en başarılı olduğu bölge bence Mid bölgesi. Yüze yakın sahnenin içinden dinliyor havasını bu alanda çok başarılı bir şekilde veren Mojo yu bu şekilde bir sunum sevenler oldukça sevecektir.

    TİZ:

    Mojo'nun genelde kalın tonlu çalması bence tizleri de etkiliyor tizler konusunda çok başarılı değilmiş izlenimi vermekte.

    Genel değerlendirmemin özeti.Mobil kullanımda birçok Dac göre kaliteli derin detaylı ses özelliği ile dikkat çekiyor.Dac konusunda Mojo piyasanın lideri.
    Maliyet fiyat konusunda 500 euro seviyelerinde dolaşmakta.Fiyatına deyecek bir ürün . Kullanıcıyı üzmeyecek teknik yapıda.Teknik destek çok iyi.

    TEKNİK ÖZELLİKLER:
    Giriş :
    1x Micro USB 768kHz/ 32-bit Yetenekli Giriş 1x 3.5mm Jack Coaksiyel 768kHz/ 32-bit Yetenekli Giriş 1x Optik TOSLINK 96kHz/ 24-bit Yetenekli Giriş 1x 1amp Mikro USB ŞARJ Port Girişi
    Çıkış :
    2x 3.5mm Kulaklık Jakları
    Çıkış Gücü :
    @1kHz – 600Ohm 35mW   @1kHz – 8Ohm 720mW
    Çıkış Empedansı :
    75mOhms
    Dinamik Aralık :
    125dB
    Thd :
    @3v: 0.00017%
    Ağırlık :
    180g (0.4lbs)
    Boyutlar :
    82mm X 60mm x 22m



    Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless  Music ] [ Ana Konu ]


    Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless  Music ] [ Ana Konu ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 2 Aralık 2020; 17:45:30 >




  • Ben konu başlığında Qobuz ve Studio Kalitede müzik ve Hi -Res demem deki amaç şuan için en yüksek kalitede streaming yapan Qobuz bahsederken donanımlardan deneyimlerden de bahsedilerek canlı tutmayı amaçladım.Bu sayede DH forum kulanıcılarında deneyimlerini incelemelerini bilgi paylaşımıyla amaçlamıştım.Hep beraber konuyu canlı tutalım.Bu başlık müzik tutkunların ana başlıgı olmasını sağlayalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 2 Aralık 2020; 18:1:5 >
  • Benim Dacım ESS sabre 9018 dual yani saatinden opamplarına kadar elden geçridiğim halde chord qutest bir tık daha iyi çalıyor ama o bir tık nedeniyle quteste geçmem hedefim chord TT2 ama ekonomik kriz bizi fena vurdu bu planım kaç yıla gerçekleşir bilemem

  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Chord Hugo TT 2 DAC şuan için epey uçuk fiyatlarda geziyor.Sıfırı 5.500 dolar civarında seyrediyor yanılmıyorsam.Heleki dolar kuru oynamaları iyiden iyiye farkederken çok risk bir hal alıyordur. Chord Hugo 2 tavsiye edebilirim. 2000 dolar civarlarında seyrediyor.Hatta Noel zamanına denk geldigi zamanlarda 1500 dolar fiyatlarında bulabilirsiniz.Bende bu fiyata yakın euro cinsinde satın almıştım.Ama üstünden bayağı bir zaman geçti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 2 Aralık 2020; 22:7:6 >
  • Qutest hugo 2den daha iyi buna rağmen kendi dacımın yerine koymayı düşünmemişken hgo 2nin hiç şansı yok kendi Dacım 2000 dolar filan maliyeti olan bir dac ve hakikaten güzel çalıyor değiştirmeye değmeli zaten acelem de yok

  • Qobuz Family Hollanda gurubunda bir kişilik yer bulunmakta.Bir yıllık peşin 58 euro guruba dahil olabilirsiniz.Bana PM ulaşırsanız gurup kurucusuyla iletişime geçmenize yardımcı olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 4 Aralık 2020; 19:11:21 >
  • Arkadaşlar, 192khz ile 48khz arasında nasıl bir fark duyuyorsunuz? Arada ciddi fark olduğunu düşünüyor musunuz? Aradaki farkı anlamak için, hangi kaynaklardan şarkıları dinliyorsunuz merak ediyorum.



    @QRocKfire @sadays

  • sisteme bağlı hiçbir fark duyamayadabilirsiniz


    ben daha geniş ve daha ferah bir sahne ve enstrüman ayrışımı duyuyorum fark ciddi mi değil ancak daha iyisi varken gönül kötüye razı olmuyor


    kaynak olarak ben qobuz streaming servisini ve tidali kullanıyorum ayrıca arşivimde var 12.000den fazla track çoğu 44.1 khz kendi cdlerimnden EAC ile hddte kopyaladığım ve döviz bu kadar kötü durumda değilken internet servislerinden indirdiğim parçalardan oluşuyor


    hem tidalde hem qobuzda hd olan albümün muhakkak demeyeyim de çoğunlukla cd kalitesinde olanı da oluyor karşılaştırmalı dinleyebiliyorsunuz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 5 Aralık 2020; 18:47:4 >
  • n0fx kullanıcısına yanıt
    24 bits/192 khz ile 16 bits/44 ( CD kalitesi ) dinlerken sahne detay , enstrümanlar ve derinlik olarak fark var bunu ayırabiliyorum.Şunu sakın unutmamak lazım kulak dinledikçe farkı zamanla hissetmeye başlar.Ama dinlerken Dac ,player ,kulaklık ve müzik kaynagı ( orjinal format ) gibi unsurlar kaliteli olmazsa farkı fazla hissedemezsiniz.Sıradan bir donanımla He-Res ( 24 bits/192) ille 16bits /44 ben dahil Audiofile bir kişi bile farkı anlayamaz.Ayrıca dinledigim albümde sonrada up s. 24bits /192 çıkarılmışsa kesinlikle farkı ayıramam..Dinlerken kullanılan donanım kalitesi size detayları farkı hissettirebilir.Donanım kalitesi ne kadar düşükse 24 bits/192 bile olsa hiç bir şekilde fark anlaşılmaz buna emin olun.Müzik kaynağı olarak DSD arşivim ( online Music storelerden alınan orjinal DSD albümler ), sonra HIGHRES AUDIO ( DSD ), Qobuz ve Tidal kaynak olarak kullanıyorum.Şunu rahatlıkla söyleye bilirim DSD ile 16 bits /44 arasındaki fark daha büyüktür.Bunu kolaylıkla uzun süre müzik dinleyen her insan farkeder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 6 Aralık 2020; 3:27:53 >




  • Dsd olayına hiç girmeyelim bambaşka bir dünya ama alım gücümüzün çok ötesinde

    torrentten filan indirmek de içime sinmiyor

    Bir de bahsettiğiniz upsampling olayı dsd müzik icin de geçerli yani orijjnal kaynak dsd olmayabiliyor o zaman 44.1 dosyadan farkı olmuyor sesin

    denemek isteyenler için 2 adet dsd gönderiyorum

    örnek dosyalar olduğundan telif sorunu yok zaten bedava tracklar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://mega.nz/file/zsgVDQaR#rYGoarzi19BB8REtWcJZqmdUhqoZCuj5lAqOkMwujW8


    # işaretinden sonrası key sorarsa


    DSD 64 Trace of grace parçanın adı orijinal kaydı dsd çok dsd parça dinledim böylesine rastlamadım

  • https://mega.nz/file/L8xFVSYC#BzKB085G9WzG_DNvraTjcEuXue6_GVQOAxIZFYToKMM


    yine # işaretinden sonrası key biraz daha bizden bir müzik


    suriyeli ud Sanatçısı Jaber Fayad'ın Sufi Taksim albümünden Hijaz Improvisation parçası


    indirmeden önce merak edenler için sevgili dostum oben'in tweakhane isimli instagram sayfasından






  • Blues müzik severler için albüm önerisi ...

    Qobuz .....

    Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless  Music ] [ Ana Konu ]

    Blues Caravan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 12 Aralık 2020; 18:30:37 >




  • Epik müzik playlist ..

    Qobuz...

    Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless  Music ] [ Ana Konu ]

    Epic Music Mix



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 12 Aralık 2020; 18:24:9 >




  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Mega açılırken decyription key soruyor
  • # işaretinden sonrası key yazdım ya yine kabul etmiyorsa indirme sınırını aşmıştır link yenilerim deneyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    https://mega.nz/file/zsgVDQaR#rYGoarzi19BB8REtWcJZqmdUhqoZCuj5lAqOkMwujW8


    # işaretinden sonrası key sorarsa


    DSD 64 Trace of grace parçanın adı orijinal kaydı dsd çok dsd parça dinledim böylesine rastlamadım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 20 Aralık 2020; 14:9:13 >




  • Cepten girdiğim için olabilir, eyvallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    https://mega.nz/file/L8xFVSYC#BzKB085G9WzG_DNvraTjcEuXue6_GVQOAxIZFYToKMM


    yine # işaretinden sonrası key biraz daha bizden bir müzik


    suriyeli ud Sanatçısı Jaber Fayad'ın Sufi Taksim albümünden Hijaz Improvisation parçası


    indirmeden önce merak edenler için sevgili dostum oben'in tweakhane isimli instagram sayfasından





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 20 Aralık 2020; 14:16:31 >




  • Merhaba, hem müzik hem film için max 1500 TL.ye kadar kablosuz kafa üstü hangi kulaklıkları önerirsiniz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.