Şimdi Ara

Qashqai Turbo Arzası ve 7500 TL Fiyat

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
11.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kırmızı motor işareti yanınca aracı servise götürdüm. Turbo arızası olduğunu söylediler ve 7.500 tl evet yanlış okumadınız 7500 tl fiyat çıkardılar. Garantisi şubatta bitmişti.Serviste bu fiyata yaptıramayacağımı söyledim.
    Bir kaç yerden fiyat aldım güvenilir bir yerden 2500 tl turbo ve 250 tl işçilik anlaştık sayılır.

    Tavsiyeniz nedir ne yapmalıyım?
    Özel servisten aldığım ücret sizce nasıl? Değişimde nelere dikkat etmeliyim. Orijinal takacaz dediler, orijinal olduğunu nasıl anlarım. Turbonun bir markası var mı?

    Çok soru sordum ama yardım ederseniz memnun olurum.

    Servisi zaten Allaha havale ettim.



  • Renault olsa muhtemelen müşteri memnuniyeti kapsamında garantiden değiştirirdi...

    Size en en fazla bir miktarını ödetirdi. Araç 100bin km nin altındaysa Renault müşteriyi kırmıyor.


    Garanti dolduktan 1 yıl sonra deri direksiyon simidi, deri vites kolu değişimi yaptı ki, bunlar normalde garantiye bile girmeyebilir.

    Sizinki araç az km de ise muhtemelen Nissanın hatası
  • tde16 T kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.Bugün de benim 2014 x-tronic Qashqai aracın motor işareti yandı.Çekici ile servise götürdük.Aracın çalışması normaldi.Acaba turbo arızası olabilir mi?Siz turbo değişimini nerede yaptırdınız?
  • Bu turbo arızası nedir böyle. daha 1-2 yaşında araçlarda görülüyor QQ'nun kronik bir sorunumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 model nissan quashqai arac sahibiyim ve turbo borusu patlamasi nedeniyle yolda kaldim ve yetkili serviste dunya para odedim. Yetkili serviste ayni arizadan dolayi 4 adet daha araba vardi. serviste gulumseyerek sizindemi turbo borunuz patladi cevabini aldim. 60000 kmde yetkili serviste bakimlari yapilmis bir araba garantisinin bitmesinden sadece 3 ay sonra bu arizayi vermesi cidden Manidar.

    Turbo borusu patlamasi sonucu dolan dizel partikul filtresi (yenisi 6000 tl) ile ise halen ugrasiyorum. Motor ariza lambasini yakiyor. Nissan ise bu arizanin kronik oldugunu kabul etmiyor ama bu arizanin kronik oldugunu kendileri/sanayi herkes cok iyi biliyor. ( sikayet var sitesinde en az 30 sikayet var hatta arabasinda yangin cikan var)

    NISSAN hic bir suretle turbo borusu arzasi ve sonrasinda cikan arizalari kabullenmediginden bende BIMER'e yazdim. Bu arizanin kac arabada olustugunu, kronik olup olmadigini vs.

    Ve sonuc olarak ;

    SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

    muhsin.dere@sanayi.gov.tr

    0 (312) 201 54 51

    diye bir yere yonlendirdiler. bu mudurlukle kurdugum telefon koordonesi sonrasinda bu mudurlugun boyle kronik arizalara devlet yetkisiyle mudahele edip arac toplattirmaya kadar yetkili oldugu bilgisine Ulastim.

    Talebim uzerine nissan firmasina resmi bir yazi gonderildi ve 1 ekim 2015 te firma gayet yuvarlak bir cevap ile konuyu gecistirdi. Takiben ayni mudurlukte calisan Mehmet bey ile irtibata gectim. (0312) 201 54 78. Bu kadar genel olan bir sorunla ile ilgili yetkili devlet makami olan SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ile iletisime gecen tek kisinin ben oldugunu soylediler. Sikayet var sitesinde onlarca sikayet olmasina ragmen asil sikayetin iletilmesi gereken yere iletilmemis olmasi ilgincime gitti dogrusu.

    Sonuc olarak nissan arabalarin turbo sistemi ile ilgili sikayetiniz var ise Yukarida belirttigim email adresine mail atiniz veya verdigim telefon numarasini arayiniz lutfen.

    SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ne yeteri kadar basvuru yapildiginda devlet bunun hesabini soruyor hocam. Bu mudurluk kusurlu buldugu araclari toplatma konusunda firmayi yonlendirebiliyor. Baska bir deyisle nissan bize yaptigi uc kagitciligi bu mudurluge yapamiyor.

    Bu kan emici firmaya geregini yapalim arkadaslar. Benzer problemleri yasiyan tum arkadaslar detayli bilgi icin benimle irtibata geciniz.




  • Bu bilgileri lutfen sosyal medyada paylaşalım. İnanın düşündüğünüzden çok daha fazla mağdur var. İlginize teşekkurler şimdiden.
  • Onderistekli O kullanıcısına yanıt
    Aracımın 92000 km'de garantiden söylendiği kadarıyla orijinali ile değişen turbosu 122 binde bozuldu. Firma aracın garantisi bittiği için hiçbir türlü karşılamayacaklarını söyledi. Benim anlamadığım bu parça orijinal ise kendi garantisi yok mu?
  • Turbolu araçları stop etmeden önce 1-2 dakika rolantide çalıştırmak gerekiyor, çoğu kişi bunu yapmadığı için erkenden turbo arızası meydana geliyor...
  • arkadaslar bu sorunu çözmek için bu parcanın paslanmaz krom malzemeden muadilini yaptırdım. (italyada)

    araca takınca turbo borum kırılırmı diye düşünmeye son. 2 adet yaptırmıstım. elimdeki yedek 1 adet satılıktır.


    juke ve qashqai deki 14460bb30a 14460bb31a kodlu parcalar yerine kullanılabilmektedir.

    sensör gövdesi cncde aliminyumdan işlenmiştir.
    dileyen arkadasa bana maaliyeti olan fiyata verebilirim.

     Qashqai Turbo Arzası ve 7500 TL Fiyat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seatec -- 21 Aralık 2015; 11:17:50 >




  • Merhaba sayın Seatec,

    Qashqai icin yaptırmış olduğunuz krom borusu. Elinizde mevcut mudur?

    Elinizde mevcut ise fiyat alabilir miyim.
    Bende qashqai 'ıma takıp bu sorundan kurtulmak istiyorum.

    Dediğiniz gibi benimde sürekli kafamda acaba yine catlarmı, yolda bırakırmı derdi var.

    Saygılarımla
    Engin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onderistekli O kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de oldu ..araç 55 bin km de..turbo arizası..yetkili sevis 10 bin liracik istiyor..arac 2013 model..sizin arızayı Nissaan yapmayı kabul etdi mi nihayetinde? 1.5 dci

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.