Şimdi Ara

Q9550'ye gidecek maks. Grafik Kartı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar PSU aldım. Şimdi İşlemci ve Ekran Kartı almak istiyorum. Ramlar önemli ise DDR2 4GB Dual-Kit (800 mHz) . İşlemciyi Q9550 alacğım. Bu doğrultuda benim sistemi taşıyacak maks. ekran kartı hangisidir ? Monitör 1600X900. Oyunlar Low'da maks. çözünürlükte kasmasın yeter. (Gta 4 , DayZ SA , Garry's Mod , BF3 vs.) Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

GTX750Ti Twin Frozr Gaming GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı
    R9 270 TurboDuo GDDR5 OC 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    r9 270 daha iyidir ama nvdia istersenizde gtx 750 ti var

Peki hocam ben işlemciyi değiştiremezsem bunu mu tavsiye edersiniz , yoksa bunu mu ???

• hocam almışken r7 260x yada r7 260 alın
    gt 740ı felan ezer geçerler
  • R7 265 için hafif gıdıklasanız yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hocam almışken r7 260x yada r7 260 alın
    gt 740ı felan ezer geçerler

Ben işlemci alamazsam diyorum. Yani elimdeki E6300 (Pentium 2.8 Dual-Core) hangisi daha iyi olur ? Darboğaz olmaması için. HD7750 mi GT740 mı ?
  • Ben aynı işlemciyi GTX570 ile kullanıyorum çok memnun değilim artık işlemciden, OC ile mükemmel fakat iyi bir anakartınız yoksa ve stok frekansta kullanacaksanız 128 bit HD7790 dan yukarı çıkmayın derim.. veya 192 bit GTX650 Boost da olabilir.

Bariz işlemci gücü isteyen oyunlarda Grafikleri mediuma da alsam, very higha da alsam hareketlerde kasılma oluyor ve Antialiasing açamıyorum stok frekansta. Fakat doğru değerler ile biraz fan sesini göze alıp OC yaptığım vakit kasma gidiyor ve antialiasing 4x, 8x açılabiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yorgunum baya - okuduğumu anlamadım herhalde pardon
    7750 daha iyi bi kartdır gt 740 dan ama gt 740 yeni nesil driver güncellemesi cartı curtu güç tasarrrufu var felan
    neyse e6300 e ben olsam 7750 alırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 1 Temmuz 2014; 0:55:14 >
  • quote:

yorgunum baya - okuduğumu anlamadım herhalde pardon
    7750 daha iyi bi kartdır gt 740 dan ama gt 740 yeni nesil driver güncellemesi cartı curtu güç tasarrrufu var felan
    neyse e6300 e be nolsam 7750 alırdım

Peki hocam teşekkürler HD 7750 alıp yolumuza bakalım o zaman.
  • Zamanında dual corelar ile Core2duo E8000 serileri arasında bariz büyük fark vardı, düşünün E8000 serileri ile Q9000 serileri arasında aşırı değil fakat işlemci gerektiren uygulama ve oyunlarda ciddi farklar vardı. Sebebi bariz Q9400 ve üzeri işlemciler birebir 2 adet Core2Duo E8000 serisinin 6MB cacheli modellerinden oluşuyor gibi bir durum söz konusu. Ki bu işlemciler bile günümüzde yetersiz kalıyor Q9000 serileri, eski teknolojiye ölü yatırım yapmadan yeni i3 hatta yeni pentium dual corelar bile Q9000 serisinden daha iyi mimari çok iyi çünkü! Yeni anakart ve işlemciye yönelmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: t_kuyucu

Zamanında dual corelar ile Core2duo E8000 serileri arasında bariz büyük fark vardı, düşünün E8000 serileri ile Q9000 serileri arasında aşırı değil fakat işlemci gerektiren uygulama ve oyunlarda ciddi farklar vardı. Sebebi bariz Q9400 ve üzeri işlemciler birebir 2 adet Core2Duo E8000 serisinin 6MB cacheli modellerinden oluşuyor gibi bir durum söz konusu. Ki bu işlemciler bile günümüzde yetersiz kalıyor Q9000 serileri, eski teknolojiye ölü yatırım yapmadan yeni i3 hatta yeni pentium dual corelar bile Q9000 serisinden daha iyi mimari çok iyi çünkü! Yeni anakart ve işlemciye yönelmenizi tavsiye ederim.

MSİ G31TM P21 anakart , 1 ve 2 GB'lık DDR2 ram ve Pentium E6300 en fazla kaç lira eder ?? H81M P33 anakart ve G3220 'ye geçebilirim.

• Güzel soru 2. el konusunda hiçbir fikrim yok ama donanımınızın hiçbir sorunu yok ve hatta iş görüyorsa, en fazla takım olarak 200 e gidebilir kesin bilemiyorum, ben bir ara işlemcilere bakmıştım E8400 leri 80-90 en fazla 120TL ye satıyorlardı.

Bugüne kadar üşengeçlikten aldığı herparça evinde çöp gibi birikmiş biri olarak tavsiyem Ekran kartını alıp, mevcut işlemicinizi güzel bir OC ile idareten çook rahat o çözünürlükte High bile oynatır, yeni sisteme para biriktirmeniz olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t_kuyucu -- 1 Temmuz 2014; 1:24:13 >

• quote:

Güzel soru 2. el konusunda hiçbir fikrim yok ama donanımınızın hiçbir sorunu yok ve hatta iş görüyorsa, en fazla takım olarak 200 e gidebilir kesin bilemiyorum, ben bir ara işlemcilere bakmıştım E8400 leri 80-90 en fazla 120TL ye satıyorlardı.

Bugüne kadar üşengeçlikten aldığı herparça evinde çöp gibi birikmiş biri olarak tavsiyem Ekran kartını alıp, mevcut işlemicinizi güzel bir OC ile idareten çook rahat o çözünürlükte High bile oynatır, yeni sisteme para biriktirmeniz olacak.

Anladım. Sistemi şu an faal olarak kullanıyorum zaten. Tek eksiğim ekran kartı. Şu an üstünde HD 4450 var

• O ekran kartı pattes Neden 1600*900 de Low ayara fit olduğunuzu şimdi daha iyi anladım Bütçe nedir ekran kartı için? Güzel bir kart bakalım bu ne böyle moralini bozma üstad yıllardır güce, hıza ve grafik kalitesine aç biri olarak şu an orta derece en basit kartı bile alsan ilah gibi gelecek performans yani düşük beklentine, Tsunami gibi inecek grafik kartı performansı :))

Bütçe ve Güç kaynağı nedir?? Ona göre kart bakalım.

• quote:

O ekran kartı pattes Neden 1600*900 de Low ayara fit olduğunuzu şimdi daha iyi anladım Bütçe nedir ekran kartı için? Güzel bir kart bakalım bu ne böyle moralini bozma üstad yıllardır güce, hıza ve grafik kalitesine aç biri olarak şu an orta derece en basit kartı bile alsan ilah gibi gelecek performans yani düşük beklentine, Tsunami gibi inecek grafik kartı performansı :))

Bütçe ve Güç kaynağı nedir?? Ona göre kart bakalım.

Hocam valla ben Gt 630'a bile raziyim. Kuzenin laptopt ar gt 630 , onda gta4 acinca hersey ultrada gozum acildi resmen :D Psu Vs 450. Tercihen 200-240 arasi diyebilirim butce.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Buradan tüm islam alemi ve tüm dünyaya sesleniyorum Kesinlikle oyun için Nvidia GTX serisinin altında GT falan almayın!! Hüsrana uğrarsınız, zamanın FX5200 sendromuna girer çıkamazsınız! Allah o kartları yapanların evini başına yıksın! Fena koptum, aman üstad dertsiz başına dert arama eşekten inip, tekrar eşeğe binme :))

Buyurun hayırlı olsun idareten süper hemde ucuz, doların yükselmesi, ekran kartı üreticilerin paraya ihtiyacı olması vsvs sebeplerden orta üst ve üst seviye kartlar bayağı pahallı, eğer 350 civarına çıkabilsen o zaman da alacağın karta güç kaynağı falan konu sarkacak.. hikayeler hikayeler. Bunun 1600*900 performansı medium ayarlarda yetecektir.

http://www.vatanbilgisayar.com/hd7730-gddr3-2gb-128bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti-10606.html?srt=UP

Eğer bütçe olarak biraz yükselebilirseniz power ı değiştirmeden kullanabileceğiniz şu kartta çok hoş;

http://www.vatanbilgisayar.com/r7-260x--gddr5-2gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP#genel-bakis

Testlerde en yeni oyunlarda 1600*900 çözünürlükte Ultra ayarlarda fevkalade performans, GTX750TI ile yakın performans ve 100-130 tl daha ucuz

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R7_260X/1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t_kuyucu -- 1 Temmuz 2014; 2:25:03 >

• O leptop üstad muhtemelen 15.6 inch 1366*768 pixel falandır çözünürlük tam hatırlamıyorum, o kart 1600 piksel bir arada görmüş mü oyunda??

Aman sakın sıkıntı büyük olur sonra.. Amd nin güzel özelliği CF yapabiliyorsun model farketmeden, ileride tavsiye ettiğim kartlardan birini alırsanız sonrasında sistemi geliştirip kalite bir işlemci ve çift PCI-Ex tercihen 2*16X PCI-Ex bir anakart ile CrossFire yapınca güzel olur bu idareten aldığınız kart boşa çıkmaz 2. güzel bir ekran kartı daha takıp beraberinde 2 sini yüksekler performanslar uçarsınız

Playstation 4 bile AMD kullanır oldu, koskoca Ferrari Formula 1 arabasında AMD reklamı veriyordu.. hikayeler uzun , Intel+Nvidia güzel ama çok gereksiz pahallı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t_kuyucu -- 1 Temmuz 2014; 2:36:25 >

• quote:

O leptop üstad muhtemelen 15.6 inch 1366*768 pixel falandır çözünürlük tam hatırlamıyorum, o kart 1600 piksel bir arada görmüş mü oyunda??

Aman sakın sıkıntı büyük olur sonra.. Amd nin güzel özelliği CF yapabiliyorsun model farketmeden, ileride tavsiye ettiğim kartlardan birini alırsanız sonrasında sistemi geliştirip kalite bir işlemci ve çift PCI-Ex tercihen 2*16X PCI-Ex bir anakart ile CrossFire yapınca güzel olur bu idareten aldığınız kart boşa çıkmaz 2. güzel bir ekran kartı daha takıp beraberinde 2 sini yüksekler performanslar uçarsınız

Playstation 4 bile AMD kullanır oldu, koskoca Ferrari Formula 1 arabasında AMD reklamı veriyordu.. hikayeler uzun , Intel+Nvidia güzel ama çok gereksiz pahallı.

Evet hocam 720p'de ultra oynamistim :D İslemcisi de İ7 2670QM'di o ayarlarda en az +35 fps veriyodu bench'lerde. Neyse ben o R7 'yi degerlendireyim bi. Bu arada darbogaz yapmaz degil mi ? Bide su mantle olaylari falan da var ya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapacaktır darboğaz çünkü kaliteli kartlar size yüksek çözünürlükte detayı ve grafik akışını sağlayacaktır fakat, işlemci gücü isteyen oyun ve uygulamalar tıpkı sizin belirtmiş olduğunuz üzere mobilde olsa i7 nin içerisindeki tümleşik onboardu bile aynı performansı yakalar 720p de çünkü i7 :))) Bu kartı alıp OC u basarsanız sisteme pek boğaz yapmaz gibime geliyor. Böyle idare ettikten sonra işlemci anakart ram yenilemesiyle paşalar gibi kullanırsınız. Mantle da işlemci yükünü azaltıp konsollardaki gibi donanımdan maksimum performansı yazılım optimasyonu ile almak olarak açıklanıyor. Keşke herşey böyle çok güzel olsa gökten 200tl lik banknot yağsa gibi bir anlam ifade ediyor bu bana, Çünkü bugüne kadar amdnin optimize edemediği en ünlü yanı yazılımı. Bu olay daha çok Physx in çakmasını yaptırdık anlamına geliyor bana. özellikle ilk açıklama cümlelerri işlemci yükünü düşür de ekran kartı efekti falan kendi versin gibi, bence önce AMD, Nvidia nın Physx ile sağladığı ekstra detay ve grafikleri veren bir motor üretsin mesela Mentallystx gibi Nvidia Physx deki tüm olayın aynısını verip bir aynı kalitede grafik üretsin de Mantle kenarda dursun..

http://www.technopat.net/2014/02/23/amd-mantle-testleri/

• quote:

Yapacaktır darboğaz çünkü kaliteli kartlar size yüksek çözünürlükte detayı ve grafik akışını sağlayacaktır fakat, işlemci gücü isteyen oyun ve uygulamalar tıpkı sizin belirtmiş olduğunuz üzere mobilde olsa i7 nin içerisindeki tümleşik onboardu bile aynı performansı yakalar 720p de çünkü i7 :))) Bu kartı alıp OC u basarsanız sisteme pek boğaz yapmaz gibime geliyor. Böyle idare ettikten sonra işlemci anakart ram yenilemesiyle paşalar gibi kullanırsınız. Mantle da işlemci yükünü azaltıp konsollardaki gibi donanımdan maksimum performansı yazılım optimasyonu ile almak olarak açıklanıyor. Keşke herşey böyle çok güzel olsa gökten 200tl lik banknot yağsa gibi bir anlam ifade ediyor bu bana, Çünkü bugüne kadar amdnin optimize edemediği en ünlü yanı yazılımı. Bu olay daha çok Physx in çakmasını yaptırdık anlamına geliyor bana. özellikle ilk açıklama cümlelerri işlemci yükünü düşür de ekran kartı efekti falan kendi versin gibi, bence önce AMD, Nvidia nın Physx ile sağladığı ekstra detay ve grafikleri veren bir motor üretsin mesela Mentallystx gibi Nvidia Physx deki tüm olayın aynısını verip bir aynı kalitede grafik üretsin de Mantle kenarda dursun..

http://www.technopat.net/2014/02/23/amd-mantle-testleri/

Peki hocam darboğaz olackak diyorsunuz. Yani diyelim ki işlemciye yüklenmeyen oyunlarda ben işlemciden 80 fps alacaksam ekran kartıda 80 fps verecek ? Ama işlemciye yüklenen oyunlarda işlemci 25 fps verecekse ekran kartıda hangi ayarlarda olursa olsun o fps'nin üstüne çıkamayacak değil mi ? Doğru mudur yazdıklarım ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.