Bildirim
Q9550 İŞLEMCİ İÇİN HANGİ EKRAN KARTI
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
İşlemciyi 3.2ghz seviyesine ya da biraz daha zorlayabilirsen soğutucun varsa tabi iyi olur, R9 270 serisi bir kart uygun olur. -
Konuda, darboğaz testinin hasbelkader nasıl yapılabileceğiyle, mevcut cpu ya mevcut ekran kartlarından hangisini seçmeliyiz sorusuna nasıl cevap bulabileceğimizle ilgili ufak tefek bilgiler mevcut. Q9550 benim gözümde efsane bir işlemcidir. Arkadaşın dediği gibi Oc yi 4ghz bandına mümkün olduğunca yaklaştırabilirsen bence sonuçlar olumlu olacaktır ama test etmeden karar vermemek gerek.
http://forum.donanimhaber.com/m_104146963/tm.htm -
İşlemciyi stabil olarak 3.8ghz hızında kullanıyorum nvidia serisinden fiyatı fazla pahalı olmayan hangi kartı önerirsiniz acaba? -
quote:
Orijinalden alıntı: street_catt
İşlemciyi stabil olarak 3.8ghz hızında kullanıyorum nvidia serisinden fiyatı fazla pahalı olmayan hangi kartı önerirsiniz acaba?
aynı işlemciyle r9 280 kullandım,darboğaz illaki yapıyordur,ama memnundum. -
quote:
İşlemciyi stabil olarak 3.8ghz hızında kullanıyorum nvidia serisinden fiyatı fazla pahalı olmayan hangi kartı önerirsiniz acaba?
GTX 750 ti veya GTX 660 olabilir. 3. 8 ghz de bu kartlar çok iyi performans verir. ama benim önerim amd R9 270. ben 3.7 ghz de 7850 kullanıyorum darboğaz vs yaşamıyorum. bu arada 3.8 ghz için cpu voltaj değeriniz neler.?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deta53 -- 31 Mart 2015; 17:45:54 > -
q6600 3.2 de gtx560ti 1280x1020 de %10 civarı darboğaz yapıyordu. -
gtx 750ti -
GTX760-R9 270X-270 -
quote:
3.8-4.0 ghz bandında 5-6 ay kullandım q9550'yi, gtx 660 ile çoğu oyunda sıkıntı yoktu. Ancak bu hızda bile multiplayer Battlefield 4 ve Crysis 3'ün 'welcome to jungle' bölümünde darboğaz yaşamıştım. Bunu daha çok minimum fps problemi olarak yaşamıştım.
Kısacası modern ve işlemci gücü gerektiren birkaç oyunda eski işlemcilerin hızından ziyade mimari yapısından dolayı modern ekran kartları ile stabil çalışmaları sıkıntılı oluyor, bu efsane q9550 serisi olsa bile.
R7 265/hd 7850 o.c ya da nvidia'dan gtx 650ti boost modellerini düşünün derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 31 Mart 2015; 21:59:12 > -
Q8400 3.2ghz ile 280X kullanamadık.GTX670 ve 680 kullanabildik.BF4 multiplayer 64 kişilik haritalarda,FC3 gibi oyunlarda sorun yok.Yani GTX670/680/ya da R9 270/270X alınabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 31 Mart 2015; 22:48:37 > -
GTX 760 düşünüyorum şu an mevcut olarak kullandığım ekran kartı Evga 560 ti, artık oyunlara yetmemeye başladı 760 alırsam farkı hisseder miyim vede bazı arkadaşların tavsiye ettiği gibi uyumlu çalışır mı işlemci ile? -
quote:
GTX 760 düşünüyorum şu an mevcut olarak kullandığım ekran kartı Evga 560 ti, artık oyunlara yetmemeye başladı 760 alırsam farkı hisseder miyim vede bazı arkadaşların tavsiye ettiği gibi uyumlu çalışır mı işlemci ile?
560ti'den 760 geçince pek farkı hissedeceğinizi sanmıyorum çıtayı bi tık daha yükseltmelisiniz. gtx770 veya gtx 960 gibi ama bu seferde işlemciye takılmanız çok yüksek ihtimal... iki ucu b..lu değnek durumu -
Amd 265 270 uygundur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabii ki bariz farkı hissedeceksiniz.GTX670/680/760/270/270X alınabilir.GTX760,560ti'dan oyununa göre %50'ye kadar daha hızlı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 2 Nisan 2015; 11:33:55 > -
Çok teşekkür ederim hocam sizin mesajınızdan sonra 760 almaya karar verdim ve aldım da inşallah darboğaz yaşamam -
Cpu voltajı hatırlamıyorum tam olarak eve gidince bakar bilgi veririm hocam geç gördüm sorunuzu kusura bakmayın -
quote:
Çok teşekkür ederim hocam sizin mesajınızdan sonra 760 almaya karar verdim ve aldım da inşallah darboğaz yaşamam
gtx 760 güçlü bir kart. mümkünse işlemciyi 4 veya 4.5 ghz aralığına çıkarmayı deneyin. işlemci sıcaklığı max 60-65 dereceyi geçmesin. ben 3.7 ghz yi 1.3 voltaj vererek kullanıyorum. sıcaklık max tam yükte 55 dereceyi geçmiyor. dahada çıkarım ama malesef anakart bu kadarına izin veriyor. sizin anakart oc version iyi bir ankartsa, q9550 işlemci için 1.36 ya kadar voltaj normal olarak görülmüş. 4ghz ve üzerine stabil olarak çıkarsanız ekran kartından çok iyi verim alırsınız. kartı güle güle kullanın hayırlı olsun. -
Windows 8.1 kullanın.8.1 işlemciyi daha verimli kullanıyor.Bu nedenle BF4 gibi yeni işletim sistemi isteyen oyunlarda performans artışı da oluyor.Mümkünse 500mhz civarı overclock yapın.Tertemiz,sorunsuz kullanın.Q8400'e 600mhz overclock yaparak GTX680 kullanıyoruz ve hiçbir darboğaz söz konusu değil.BF4 64 kişilik maplerde,full hd ultrada minimum 50*55 fps civarı, maksimum 90 civarı fps alıyoruz.Çözünürlüğün minimum full hd olması önemli.Hayırlı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 2 Nisan 2015; 16:13:09 > -
Minimum full hd olayını tam anlamadım aslında 1920x1080 çözünürlükte oynuyorum genelde oyunarı demek istediğiniz bu çözürürlük mü acaba
Benzer içerikler
- gürcistan ekran kartı fiyatları
- gpu ölçekleme açılmalı mı
- ekran kartı önerisi
- termal pad önerisi
- gpu hotspot nedir
- 5060 ti
- amd fsr
- fsr 4
- işlemci sıcaklığı ölçme
- gpu ekran kartı mıdır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X