Bildirim
Q9300 45nm piyasaya düştü.
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
bu fiyattan devam ederse. q6600 ü ala olmaz. elbette düşücektir q6600.
Bekleseydik alabilirdik q9300'ü yazık oldu. Ama piyasa böyle napalım. -
q6600 un fiyatının dusecegini sanmiyorum zira mevcut fiyatlardan stoklari tuketirler ondan sonrada zaten q6600 olmaz piyasada yerini q9300 alir... -
quote:
Orjinalden alıntı: ENIGMA
q6600 un fiyatının dusecegini sanmiyorum zira mevcut fiyatlardan stoklari tuketirler ondan sonrada zaten q6600 olmaz piyasada yerini q9300 alir...
haftasonu bilgisayar dükkanlarını dolaştık.aradığımız birçok şeyi bulamadık.dolar yükseldiğinden ve ekonomik krizden ötürü çok az ithalat yapılıyor dediler
türkiyede stoklarda çok fazla q6600 yok zaten.olanda yakında biter.yerine q9300 getirirler
yurtdışında q6600 fiyatları çok düşmez ise kimse q9300 yerine q6600 getirmez artık
birde fiyatlar düşse bile dolar böyle arttıkça yine YTL olarak fiyat düşmeyecek.olan bize oluyor
yahu birileri şu doları durdursun.nedir bu çektiğimiz yaaa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 17 Mart 2008; 14:30:52 >
-
her donanım ürününde böyle zaten..
yenisi çıkınca eski revizyonlar elde bile kalsa fiyatı düşmüyor
yani belli bir fiyatn altna inmediği gbi bi süre sonra piyasadan da çekiyorlar galiba? -
Nova ya da gelmiş, 299$
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3180 -
estore a Q9450 de gelmiş görünüyor.
http://www.estore.com.tr/EStore/Browse.aspx?catalog=BilgisayarVirtual&category=islemciintel(BilgisayarBase)&pageIndex=1
edit:link eklendi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 17 Mart 2008; 18:52:07 > -
Q9300 - 277 dolar inventus
vaybe q6600 harbi gereksiz olmuş, beklemeyip yakın zamanda alanlara gecmiş olsun teknoji kazığını yemiş oldular -
Sanki 9300 inanılmaz yenilikler getiriyor.Bu kadar abartmaya gerek yok bence -
quote:
Orjinalden alıntı: Wanker
Sanki 9300 inanılmaz yenilikler getiriyor.Bu kadar abartmaya gerek yok bence
aynen -
Q6600 almış olanlar kazık mı yedi yani şimdi? Bu kadar saçma bişey olamaz. Sanki arada büyük farklar var -
Q6600 ile Q9300 arasında büyük değil ama ÖNEMLİ FARKLAR var
-
Ben aldım inventusan Q9300 kullanmaya başladım.
Oveclock için çok söylenen işlemci çarpanı BIOSda eğer yanlış görmediysemx7.5 değil x7 yazıyordu.Benim overclockla işim olmadığından ilgimi çekmiyor ama arkadaşlar çok bahsediyor bu konudan bilgi olsun dedim.Belki de benim bilmediğim bir şey vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 17 Mart 2008; 20:39:21 > -
quote:
Orjinalden alıntı: TheGate
Q6600 ile Q9300 arasında büyük değil ama ÖNEMLİ FARKLAR var
Evet kesinlik var bence Q6600 çok daha iyi özelliklere sahip -
quote:
Evet kesinlik var bence Q6600 çok daha iyi özelliklere sahip
65nm teknolojisine sahip bir işlemci 45nm teknolojisine sahip bir işlemciden daha iyi diyorsanız hakkınızda yorum yapmayacağım -
quote:
quote:
65nm teknolojisine sahip bir işlemci 45nm teknolojisine sahip bir işlemciden daha iyi diyorsanız hakkınızda yorum yapmayacağım
Valla kriterleriniz gözlerimi dolduruyor.Ne keramet varmış 45 nm teknolojisinde yaw.Bundan bir kaç sene önce çoğunluk nm nedir onu bile bilmiyordu, şimdi bakıyorum bütün kriterler onun üzerine kurulmuş.Ayrıca yorumu benim hakkımda değil işlemciler hakkında yapın bence daha sağlıklı olur.Ben Q6600 dururken intel'in neden Q9300 gibi bir işlemci çıkardığını anlamış değilim, yada bu kadar zaman sonra çıkarmış olduğunu anlamış değilim.Ha gene 45 nm derseniz diyecek bişey yok tabi, verdiğiniz örnekteki maksimum %10'luk farklarda gerçekten beni çok duygulandırdı.İntel gerçekten baya alın teri dökmüş bu konuda.....
Edit : %10'luk fark yorumu diğer konuda verdiğiniz grafik içindir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanker -- 17 Mart 2008; 22:35:35 >
-
kazık denemez bence çünkü aynı performanstalar ama daha yeni nm olduğu için bunu almak daha mantıklı olur -
quote:
haftasonu bilgisayar dükkanlarını dolaştık.aradığımız birçok şeyi bulamadık.dolar yükseldiğinden ve ekonomik krizden ötürü çok az ithalat yapılıyor dediler
YALAN
Döviz dalgalandığı için ellerinde ki stokları bekletiyorlar. -
Q6600 nın sadece çarpanı ve L2 si daha yüksek.bir işlemci alıcam ama ne alsam bilemedim ya :S.Bana 3.5 Ghzde(ya da üstünde )iyi sıcaklıklarda rahat kullanabileceğim rahat bir işlemci lazım :S
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstros -- 18 Mart 2008; 2:03:11 > -
quote:
quote:
65nm teknolojisine sahip bir işlemci 45nm teknolojisine sahip bir işlemciden daha iyi diyorsanız hakkınızda yorum yapmayacağım
Q6600 > Q9300
Bu arada 3.5GHz ustunde Q9300 kullanmayi tasarlayan arkadas quad core'a 500FSB yaptirabilen bir anakart da hazirlamistir umarim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 18 Mart 2008; 0:03:05 >
Benzer içerikler
- işlemci güncelleme
- pbo enhancement nedir
- fan kontrol programı
- vt-d nedir
- laptop işlemci değişir mi
- darboğaz testi
- intel 15. nesil
- tpm 2.0
- ryzen 9 9950x3d
- cpu nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X