Şimdi Ara

Q9300 45nm piyasaya düştü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar Gigatek ve İnventus da şu an

Belli adette q9300 2500 mhz 4 çekirdekli işlemciler yerini aldı.

Umarım bir an önce q6600 lerde fiyat düşer..

Q9300 - 277 dolar inventus

310 dolar gigatek

• bu fiyattan devam ederse. q6600 ü ala olmaz. elbette düşücektir q6600.

Bekleseydik alabilirdik q9300'ü yazık oldu. Ama piyasa böyle napalım.
  • q6600 un fiyatının dusecegini sanmiyorum zira mevcut fiyatlardan stoklari tuketirler ondan sonrada zaten q6600 olmaz piyasada yerini q9300 alir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ENIGMA

q6600 un fiyatının dusecegini sanmiyorum zira mevcut fiyatlardan stoklari tuketirler ondan sonrada zaten q6600 olmaz piyasada yerini q9300 alir...

haftasonu bilgisayar dükkanlarını dolaştık.aradığımız birçok şeyi bulamadık.dolar yükseldiğinden ve ekonomik krizden ötürü çok az ithalat yapılıyor dediler
    türkiyede stoklarda çok fazla q6600 yok zaten.olanda yakında biter.yerine q9300 getirirler
    yurtdışında q6600 fiyatları çok düşmez ise kimse q9300 yerine q6600 getirmez artık
    birde fiyatlar düşse bile dolar böyle arttıkça yine YTL olarak fiyat düşmeyecek.olan bize oluyor
    yahu birileri şu doları durdursun.nedir bu çektiğimiz yaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 17 Mart 2008; 14:30:52 >

• her donanım ürününde böyle zaten..
    yenisi çıkınca eski revizyonlar elde bile kalsa fiyatı düşmüyor
    yani belli bir fiyatn altna inmediği gbi bi süre sonra piyasadan da çekiyorlar galiba?
  • estore a Q9450 de gelmiş görünüyor.
    http://www.estore.com.tr/EStore/Browse.aspx?catalog=BilgisayarVirtual&category=islemciintel(BilgisayarBase)&pageIndex=1
    edit:link eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 17 Mart 2008; 18:52:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Q9300 - 277 dolar inventus

vaybe q6600 harbi gereksiz olmuş, beklemeyip yakın zamanda alanlara gecmiş olsun teknoji kazığını yemiş oldular
  • Sanki 9300 inanılmaz yenilikler getiriyor.Bu kadar abartmaya gerek yok bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wanker

Sanki 9300 inanılmaz yenilikler getiriyor.Bu kadar abartmaya gerek yok bence

aynen
  • Q6600 almış olanlar kazık mı yedi yani şimdi? Bu kadar saçma bişey olamaz. Sanki arada büyük farklar var
  • Q6600 ile Q9300 arasında büyük değil ama ÖNEMLİ FARKLAR var

• Ben aldım inventusan Q9300 kullanmaya başladım.

Oveclock için çok söylenen işlemci çarpanı BIOSda eğer yanlış görmediysemx7.5 değil x7 yazıyordu.Benim overclockla işim olmadığından ilgimi çekmiyor ama arkadaşlar çok bahsediyor bu konudan bilgi olsun dedim.Belki de benim bilmediğim bir şey vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 17 Mart 2008; 20:39:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

Q6600 ile Q9300 arasında büyük değil ama ÖNEMLİ FARKLAR var

Evet kesinlik var bence Q6600 çok daha iyi özelliklere sahip
  • quote:

65nm teknolojisine sahip bir işlemci 45nm teknolojisine sahip bir işlemciden daha iyi diyorsanız hakkınızda yorum yapmayacağım
  • quote:

quote:

65nm teknolojisine sahip bir işlemci 45nm teknolojisine sahip bir işlemciden daha iyi diyorsanız hakkınızda yorum yapmayacağım

Valla kriterleriniz gözlerimi dolduruyor.Ne keramet varmış 45 nm teknolojisinde yaw.Bundan bir kaç sene önce çoğunluk nm nedir onu bile bilmiyordu, şimdi bakıyorum bütün kriterler onun üzerine kurulmuş.Ayrıca yorumu benim hakkımda değil işlemciler hakkında yapın bence daha sağlıklı olur.Ben Q6600 dururken intel'in neden Q9300 gibi bir işlemci çıkardığını anlamış değilim, yada bu kadar zaman sonra çıkarmış olduğunu anlamış değilim.Ha gene 45 nm derseniz diyecek bişey yok tabi, verdiğiniz örnekteki maksimum %10'luk farklarda gerçekten beni çok duygulandırdı.İntel gerçekten baya alın teri dökmüş bu konuda.....

Edit : %10'luk fark yorumu diğer konuda verdiğiniz grafik içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanker -- 17 Mart 2008; 22:35:35 >

• kazık denemez bence çünkü aynı performanstalar ama daha yeni nm olduğu için bunu almak daha mantıklı olur
  • quote:

haftasonu bilgisayar dükkanlarını dolaştık.aradığımız birçok şeyi bulamadık.dolar yükseldiğinden ve ekonomik krizden ötürü çok az ithalat yapılıyor dediler

YALAN

Döviz dalgalandığı için ellerinde ki stokları bekletiyorlar.
  • Q6600 nın sadece çarpanı ve L2 si daha yüksek.bir işlemci alıcam ama ne alsam bilemedim ya :S.Bana 3.5 Ghzde(ya da üstünde )iyi sıcaklıklarda rahat kullanabileceğim rahat bir işlemci lazım :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstros -- 18 Mart 2008; 2:03:11 >
  • quote:

quote:

Q6600 > Q9300

Bu arada 3.5GHz ustunde Q9300 kullanmayi tasarlayan arkadas quad core'a 500FSB yaptirabilen bir anakart da hazirlamistir umarim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 18 Mart 2008; 0:03:05 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.