Şimdi Ara

q8300 ile gtx 750 ti nasıl peformans verir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ikinci elden 1225 tl ye gtx 750 ti buldum bu ekran kartını alırsam hangi oyunları oynayabilirim?

q8300

250w

4 gb ram

şu anki ekran kartı gt 420

• 750ti a o kadar para verilmez.

• Ekran kartını yükseltseniz de golü 4 gb ramden yiyorsunuz. Rami ekran kartını yukseltseniz bile mevcutta ne oynuyorsanız onları biraz daha iyi oynarsınız o kadar.

Bana sorarsanız bu sisteme yatırım yapmaya değmez. Geforce now / game plus ile şansınızı deneyin daha iyi.
    Hatırladığım o paralara GTX 1050 satıyorlardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar o sisteme harcama yapmayı önermiyor olsam bile imkanlar, ihtiyaçlar konusu kişiden kişiye değişir. Mevcut sisteminize uygun bir şeyler arıyorsunuz belli ki; 600-800 lira arasına r7 260x veya aslında aynı kart olup sadece isim farkı olan HD 7790 bulup alabilirsiniz. AMD GCN 2.0 daha güzel yaşlanmıştı 10 yıl öncesinden hatırladığım kadarıyla, söylediğim kartlar ilk çıktıkları dönem geride gibi dursa bile sonradan gtx 750 ti'ye karşı %10-20 daha performanslı hale gelmişlerdi. dx12 destekleri daha iyi ve ek güç girişi isteseler bile 85 watt gibi bir tüketimleri var. Yani gtx 750 besleyen PSU 7790/260x'de besler.

350-400 watt bir PSU olsaydı r7 265'de vardır o fiyatlara ki bahse konu kartların hepsinden daha performanslı.

Önerdiğim kartlardan kalan parayla ram alın, 8 gb olsun en azından yoksa hiçbir şey fark etmeyeceksiniz oyunlarda. İş yerimde phenom 2 x4 955, 8 gb ram ve 7790 ile GTA 5 falan bitirmiştim. 2015 öncesi oyunları oynarsınız iyi kötü, benzer sistemler.

ekleme: biraz piyasa baktım da 900 liraya ek güç girişi istemeyen rx 460'lar falan var, oralara bakın ve dediğim gibi 4 gb daha ram ekleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 12 Şubat 2025; 2:29:31 >

• Anakart G31 chipset ise ram arttırma şansı büyük ihtimal olmayacak. O dönem satılan G31 anakartların neredeyse tamamında max 4 gb ddr2 desteği vardı.

Ayrıca 250w psuda 6pin pcie uç olmayacak, bir de yaşlı bir psu ise ne kadar yeterli olur muamma.

İlk 3 video Eylül - Ekim 2017; son 2 video Eylül - Ekim 2018 kendi çekimim. P35 anakartla işlemciye overclock da çekmiştim. Ram de 4 adet 2 gb ddr2 800 mhz. Windows 7 kullanıyordum.

O dönem ADSL kullandığım için 300 MB bir video uploadı bile 1.5 saatimi alıyordu. Okunabilir en düşük kalite neyse öyle çektim.

Aradan geçen 7-8 yıl, güncelleme alan oyunlar var, Windows 10 ile de kullanılacak, Q8300 vs Q6600 hız farkı. Bunları düşününce videolardaki performansı ne kadar yakalar tartışılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam ben 2005-2013 arasını hep amd işlemcilerle geçirdim. athlon, athlon x2, phenom x4 şeklinde o yüzden bilgim eksik intel chipsetlere dair. Kendi phenom sistemim gibi düşünüp öneri yaptım, PSU konusunda da haklısınız dönüştürücü vs. halledilir diye düşündüm zira 7790 genelde 70-80 watt aralığında tüketiyordu tabii o PSU ömrünün son demlerindedir dediğiniz gibi. Videolar için elin

ze sağlık nostalji yapmış olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 13 Şubat 2025; 4:2:32 >
  • maalesef anakart max 4 gb ram destekliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.