Şimdi Ara

Q6600 VS Q9550

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba şuan kullandığım işlemci q6600 sizce q9550'ye geçmek mantıklı mı?Ciddi bir performans artışı yaşar mıyım?



  • q9550 hertürlü daha iyidir ama mantikli mi ögrenebilmek icin daha fazla detay vermen gerekir, ne is icin kullanilacak suan ki q6600 ü overclock lu mu standart hizda mi kullaniyorsun gibi..

    diger bilesenler, ram, ekran karti, psu?
  • Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Ekran kartı olarak ati radeon hd 5670,230W power supply,6 gb ram,anakartta asus p5q deluxe?Genelde oETS 2 MP,cs go,gta 5 düşük ayarlarda oynarım
  • emregs190530 E kullanıcısına yanıt
    overclock suz mu? bu anakartla mi? güzel bir islemci sogutucusu ile, islemci serinizde E0 stepping ise @3,4ghz rahat olur diye tahmin ediyorum, günlük icin yani.

    ramlerin 6gb olmasi iyi, anakart iyi..

    q9550 bu sistemde siritmaz, ama önce q6600 ü bir overclock ile test edin derim, performansini karsilastirin, eger bu islere uzaksaniz overclock riskli anakartin gitme riski var veya bir problemle karsilasmak istemiyorsaniz, q9550 alinabilir. q6600 stok ayarlarda kullanilmaz hocam ya...

    ekran kartini degistirin,

    ekran kartina göre de powersupply nizi degistirin,

    islemciye verilecek para, ekran kartina verilse 200-300TL civarina ikinci el bi ekrankarti + islemciye biraz overclock + yeni psu dersek oyun performansi artar. Ama mantikli mi konusu yine relatif ve göreceli kaliyor. Cünkü q6600 den sonra sistemler uctu gitti arasi cok acildi.

    cs go icin iyi olur sistem ama gta 5 i yüksek ayarlarda oynamak icin yetersiz kalir. ETS2 de biraz rahatlama olur.




  • Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için?
  • Bence yeni işlemci ile zaman kaybetme o bütçe ile oynamayi istediğin oyunun iyi performans verdiği bir ekran kartı al

    overclock da tavsiye etmem anakartin overclock kaldiracak bir kart degil olsa dahi ilerde sorun çıkmayacağını garanti değil hız asirmada sorun genelde sıcaklık bunu da ilk etapta tespit edemez isen anakartin çöpe gider
  • emregs190530 E kullanıcısına yanıt
    Son olarak söyle bir örnek vereyim bende benzer bir sistem var; q6600 @3.2, asus rampage formula x48 + 6gb ram + gtx 560ti + fsp 700w psu

    cs go da 150-170 arasi fps aliyorum
  • Ddr4ig D kullanıcısına yanıt
    Anakartı overclock kaldıracak bi kart değil mi? Şaka dimi?
  • lerenturk kullanıcısına yanıt
    Kardes sen gercek misin ciddi ciddi merak ettim anlat da gorelim nasil bi modifiye yapacaksin hadi beni guldur biraz merakla takipteyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak simdi dostum guzlce yaziyorum.



    Sahibinden.com dan veya aliexpressten modlanmis Xeon E5450 3.00Ghz islemci alacaksin. Tam senin anakartina uygun olanlardan bir tane. (Sahibinden.com da 130TL)(get ile almalisin)



    Ramini 8 gb'a tamamlayacaksin



    Ikinci el tavsiyem bulabildigin bir gtx 950, r9 270/270x, gtx 750 ti vs. bu sevilerde ekran kartlarina bakip alacaksin.



    Eger psu 12v kanalindan 200wattan fazla veriyorsa ve psu degistirmek istemiyorsan gtx 750 ti almani oneririm.



    Eger psu da degistiririm dersen corsair vs550 veya onun gibi bir psu alip ikinci el r9 270x alabilirsin. Ikinci elde bu kart cok hesapli bulunuyor. Bulabilirsen gtx 950 de alabilirsin



    Xeon E5450 3.00Ghz

    8gb ram

    Gtx 750 ti



    Gta 5'i fullhd de orta ayarlarda oynatir.
  • Ddr4ig D kullanıcısına yanıt
    Modifiye derken? Ben ne anlatıcam sen anlat asıl nasıl overclock yapılacak anakart değil onu görelim?
  • emregs190530 E kullanıcısına yanıt
    açtığım konulara bak anlattım bunları. 2 cpu arasında sadece frekans farkı var, zaten bunları alanlarda OC yapıyor iyi bir soğutucuyla. en ucuz ve uyumlu olan alınmalı.
  • lerenturk kullanıcısına yanıt
    Lerenturk Hem diyosun modifiye yapilmaz mi hem de sonra ben yazmam sen yaz diyorsun bilmiyorsun madem yorum yapma
    Kardes
    Sapphire R7 250X GDDR5 2GB 128Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı 330.00TL vatanda garantili sifir
    Bu karti al tak gta yi full ayarda oynarsin ben oynadim o kadar masrafa hic gerek yok bazilari yazmis ikinci el urunler ama yarin bi sorun cikar ne gerek var ugrasma elin eskisi ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • q6600 'de SSE4/4.1 desteği yok. Overclock ile çözülemeyecek önemli bir eksiklik. Yeni çıkan bazı oyunlar bu komut setine ihtiyaç duyuyor.
  • Ddr4ig D kullanıcısına yanıt
    Bilmeyen sensin zamanının z170 dengi anakartına overclock kaldırmaz diyorsun.

    Tamam hadi ben anlattım şimdi sen anlat yüce bilginle o anakartla nasıl overclock ya da senin deyiminle modifiye yapılamadığını?

    Ayrıca R7 250x'le full ayar gta 5i rüyanda oynamışsındır sen. Yani konuşmayayım diyorum söylediğin tek doğru yok be kardeş. Hani sen bana gülecektin ya ben senin söylediklerinle 3 kere kahkaha attım bile aklında olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ddr4ig D kullanıcısına yanıt
    bak kardes,

    emre kardesin anakarti ile overclock olur. Overclock bazen beklentilerin dogrultusunda gelisen bir durumken bazende önce insanin kafasinda baslar. inanmazsan zaten basaramazsin.

    bu kadar motivasyondan sonra.

    youtube u aciyorsun p5q deluxe overclock / oc diye aratma yapiyorsun.

    olmazsa asus un sitesinden buluyorsun, aciyorsun ve okuyorsun, özellikleri orda yaziyor. 16 phase vrm yi adam bosuna koymamis ve burda yanlis polemiklerde bulunmuyorsun.

    savundugun tezin su olsaydi amenna; kardes bu anakarta overclock ile hic ugrasma zaten eski sistem ve overclock ile yine bazi yerlerde yetersiz kalacak, sonra sogutmasi zor olur eski sistem chipseti 70 dereceyi görebilir anakartina zarar gelebilir (ben x48 rampage formula ile 3,5ghzde 65dereceyi gördüm, kasada modifiye yaparak tam chipsete dogru bir fan yerlestirdim 45-55 derece arasi bir sicaklikta ben bunu ideal olarak kabul ediyorum)

    overclocksuz q6600 ile hic sansi yok, o islemciyi kullanan biri olarak söylüyorum, kullanmayan bilmez, kagni gibidir yürü dersin ilerlemez. ama vurdun mu kirbaci ah banamisin demez. arap ati gibi sonradan acildikca acilir..

    selametle..

    emre kardesim,

    eger xeon ile overclock yapmayacaksan aldigin performans q9550 ile q9650 arasi olacak. artisi stabil bir islemci, az güc tüketimi, ve daha serin calisma bunlarin yaninda 130 tl gibi bir cüzzi ücreti olacak.

    *Arkadaslarin xeon görüsüne tamamen katiliyorum. Ama xeon olayina hakim olmadigim icin tavsiye etmedim. Duymuslugum vardir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.