Şimdi Ara

Q6600 işlemci çok ısınıyor, ram da sorunlu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni topladığım sistem aniden donuyor, ne mause, ne klaviye ne başka bişey çalışıyor, olduğu gibi donup kalıyor.
    bazen donmayla birlikte sinir bozucu ziiiiiiiiiiiiing diye ses çikarıp ötmeye başlıyor. acaba böyle şeyler neden kaynaklanıyor?

acaba işlemci çok isınıyorda ondanmı oluyor?
    işlemci ısısı, sistem boşta:

Q6600 işlemci çok ısınıyor, ram da sorunlu

• sıcaklık normal donanım çakışması var muhtemelen
  • 30 derece gayet normal, işlemcin ısınmıyor dostum. Ramler yerine oturmamış veya anakartına uymuyor olabilir. Ama daha önce anakartının son ve güncel olan biosunu değiştirmeni öneririm
  • İşlemcin sağlam Anakarttan kaynaklanabilir fakat benim aklıma Ekran kartı geldi. Buna benzer bi problem yaşamıştım. Farklı bir ekran kartıyla sistemini test etmeni öneririm...
  • hocam 30 derece normal hatta düşük bir sıcaklık işlemcide sorun yok anladığım kadarıyla anakart ilk akla gelen sorun
  • şimdi 5 tane işlemci sıcaklığı var, hangisine bakmamız lazım?

bu sorun şöyle ortaya çıktı, sistemi yeni kurdum, 8800GT kullanıyordum, oyunlarda 70-80 derecelere çıkıyordu, sonra soğutucu alıp taktım, ramı 4 GB yaptım ve format attım. bu sorun ondan sonra başladı. önce ramden şüphelenip iki tane ramı çıkardım, yine aynı. rexx dediği gibi acaba sorun ekran kartında olabilirmı? çünkü orijinal soğutucusunu çıkarıp başka soğutucu takmıştım, monte ederken baya zorlanmiştim, bide ekran kartının ramlerinin üstüne yapıştırılan ufak pasif soğutucular tam yapışmıyor. 5-6 tane ramda soğutucu yok. ama buna rağman oyunlarda en fazla 55 dereceyi gösteriyor. sorun tam olarak nedir bi türlü çözemedima
  • donuyorsa ramler arızalıdır %80

edit: 10 saniye aralıklarla yazmışız mesajları görmedim o yüzden
    işlemcin 4 çekirdekli olduğu için 4 çekirdeğinde ayrı ayrı sıcaklığını göstermiş o yüzden

sorunun neden kaynaklandığını da çözemedim
    ekran kartına zarar vermiş olmayasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn -- 3 Aralık 2007; 13:30:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram ve işlemci
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ama önceden hiç bir problem yoktu, ne olduysa ramı 4 gb yapıp, ekran kartına soğutucu takıp, hdd yi iki tane yapıp üstüne format attıktan sonra oldu
  • Bana da ekran kartı gibi geldi.. O sesi ekran kartının power bağlantısını bağlamayı unuttuğumda duymuştum.. Ekran kartının güç bağlantısında bir sorun olabilir mi?

Gerçi böyle birşey olsa sistem açılışta bu sesi verip açmaması lazım ama.. Yine de bir tahmin..
  • valla yarın akşam tüm sistemi söküp tekrar takacam, inşaallah işe yarar.
  • Hocam Valla Isı Değerlerin Süper Hele Core Quad da Isı Değerlerin Çok İyi Ekran Kartının Oyunlarda Isınmasından Yapabilir Ramler Sorunluysa Başka Bir Tane Takın Deneyin Düzelmezse Garantisi Yada Yetkili Firma İle Görüşünüz
  • arkadaşlar, işlemcim sistem boştayken 50 dereceden aşağı inmiyor. çekirdekler 65-70 derecede geziyor. kendi stok soğutucusu takılı. yeni soğutucu almak istiyorum, 70-80 Lira aralığında sessiz hangi soğutucuyu tavsiye edersiniz?
  • evet arkadaslar benimki de Q6600 isinma sorunu var bir de itici bir fan sesi var. Kasanin anakarti isitan fani :S cok cirkin bi ses ve bunun daha sessiz ve iyi olan fanlari var midir?
  • bu tür durumlarda yapman gereken ilk şey(olmayadabilir) bios a reset atmak olur.
    bios a reset at bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sumituran -- 4 Mart 2008; 16:09:19 >
  • Ram lerde sorun olabilir başka bi ram`le test etmeni öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.