Şimdi Ara

q6600 8800gts 512mb a darboğaz yapar mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • q6600 de darbogaz yaparsa artık nediye intel üst seviye işlemci üretsinn o işlemci 4 çekirdekli yaawww
  • naptın sen ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: wormhole

bu soruyu soruyorsan bence o sistemi alma

• Core2 Quad Q9450, 2.66 GHz, 64 Bit, 12MB Cache, 1333MHz YANİ Penryn işlemci 45nm VARKEN Q6600 ALINIRMI.....
  • 4 yane ultra koyarsan belki darboaz yapabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiMarzio

evet darboğaz yapar...en az 3ghz'e o/c ederek kullanmalısın;unutmayın ki hiçbir oyun 4 çekirdekten gerçek anlamda faydalanmıyor,yine asıl zorlanacak olan tek çekirdek olacağından stok frekansı yükseltmek lazım.

+1 tam yazacagimi yazmissin
  • kullanmıyor diye nie darboğaz yapsın ki. ayrıca 4 çekirdek çıktıysa yeni çıkacak herşey (oyunda dahil) 4 çekirdeğe ihtiyaç duyacaktır. bence zorlanmayacaksan 4 çekirdek almalısın ve geleceğe yatırım yapmalısın. gerekirse 4 çekirdeği overlock yaparsın. demode olmaktansa güncel olmak daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestercan -- 24 Ocak 2008; 20:46:19 >
  • Merhaba,

3.0 Ghz. altındaki hızlarda çalışan her işlemci isterse 8 çekirdek olsun şu an için dar boğaz oluşturur...

Teşekkürler,

Hicks
  • kardeş o zaman sen yinede inadına 4 çekirdek al. overlocku tersine yap çift çekirdekte çalıştır. zamanı gelince 4 çekirdekte çalıştırırsın. bu kadar çekirdek fıstık gibi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestercan -- 24 Ocak 2008; 20:55:57 >
  • Ben, 2 çekirdeği bile doğru düzgün desteklemeyen oyunlarda (Oblivion, Heroes 5 gibi. Heroes 5'in çift çekirdeği herhangi bir şekilde desteklediğini de pek sanmıyorum :) Oblivion'un hafif bir desteği var), 3.4 GHz 6420'nin can sıkıcı kare/sn sınırına takılıyordum (yani, 90 kareye takılıyordum anlamında değil. 35 kare gibi ezik değerler). Q6600'ün 4 çekirdekli olması bu durumda herhangi bir avantaj sağlamayacağından, yüksek hızlara çıkmanız gerekecek.

Ki, 4 çekirdeği destekleyenlerin de hâli ortada. Öyle ciddi bir getiri olmuyor.

UT 3 meselâ. 4 çekirdek desteği var, ama tek çekirdekten iki çekirdeğe çıkmaya göre getirisi çok daha az. Ve en düşük kare/sn'ye pek etkisi olmuyor.

Saat hızını artırmadan rahat oynayış elde etmek zor olacaktır. Açıkçası, öyle 3 ghz'le de ciddi bir oyuncuyu tatmin etmesi olanaksız.

quote:

"DARBOĞAZ" olayı tam bir efsane oldu

Efsenelik bir şey yok. Kastedilen şeyler gerçek, merkezî işlemci gerçekten hayli önemli.

Sadece, kavram üzerinde sorun yaşanıyor. Ben de, gereksiz tartışmalara yol açmamak için "darboğaz" kavramını kullanmayı bırakmış bulunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 24 Ocak 2008; 21:08:49 >

• "DARBOĞAZ" olayı tam bir efsane oldu .
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.