Şimdi Ara

Pythonda CMD neden kullanılıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce C# programlama diline çalıştım. C# da Windows Form Application gibi bir çalışma sayfası vardır. Python'daki gibi siyah bir ekran üzerinde program yazmıyorsunuz. Python'da neden bölye ? Yani neden kodlar CMD ekranında yazııyor ve ben oyun yapmak istiyorum örneğin. Bu oyunu siyah beyaz bir ekranda açamam ancak bu oyunu nasıl açacağım CMD olmadan ?



  • Programlamaya yüksek seviye dillerle başlamanın zararları işte. En temel şeyleri bile anlamakta zorlanıyorsunuz.

    Soruna gelirsek bence sen en baştan tekrar başla. Şu aşamada oyun falan yapabilmen mümkün değil.
  • Bahsettiğiniz ekran Python Interactive Shell olarak geçiyor. Basit birtakım denemeleri yapmanıza olanak sunan bir arayüz. Aynı zamanda programın satırlarını tek tek incelemeye imkan sağlıyor. Zaten python interpreted(yorumlayıcı) bir dil. Yazılan kod işleme girdiği anda makine diline çevriliyor. Bu nedenle interactive olabiliyor. Halbuki C gibi dillerde yazılan kod önce tamamen makine diline çevriliyor sonrasında çalışıyor. Dolayısıyla bu etkileşimli kabuğa sahip olamıyorlar.

    Mesela bir ara ftplib kullanmak istemiştim. Komutları shell üzerinden yazarak adım adım ilerledim. Karşıdan alınan dosyayı binary olarak bir değişkende tutup üzerinde değişiklik yapmaya çalıştım. Yazdığım her satırın karşılığını direk alabildiğim için debug kısmı hızlıca halloldu. Eğer normal kod olarak yazıp bir anda çalıştırsaydım neden istediğimi yapmadığını bulmam daha çok vakit alırdı.

    Python'da illa ki shell üzerinden işlem yapmak zorunda değilsin. Herhangi bir metin editörü ile de program yazabilirsin. İlla IDE'ye gerek yok. Hatta dosya uzantısının .py olmasına bile gerek yok.
    Kaydedilen dosyayı python interpreter ile çalıştırman yeterli.

    Oyun konusuna gelirsek, sen ister mavi ister kırmızı ister siyah beyaz ekranda yaz, kullandığın kütüphane nasıl görüntü veriyorsa oyun o haliyle görünür zaten. Oyunun ana dosyasını istersen komut satırından aç işlem devam ederken gerekli arayüzü kendisi oluşturup ekrana yansıtır. Ama önceki arkadaşın demesi oyun öyle basit bişey değil. İşin içine pek çok değişken giriyor. Sen bi temelini oturt oyuna geçersin sonra.




  • CMD ekranında neden kodlar yazılıyor cümlesi saçma cunku CMD ekranında kod yazmak zorunda değilsin + CMD kod yazılsın diye geliştirilmiş birşey değil. CMD --> ComManD harfleri kısaltması, komut ekranı, komut girilen ve komut veya program veya betik /script sonuçlarını text/metin olarak alabileceğin bir yardımcı araç, Unix çevrelerinde Terminal Emulator denilen Unix ortamını canlandıran program ile Shell denilen Unix arayüzünün Windows ortamında bir araya toplanmış halidir.

    C# Windows Form Application grafik ortamıdır, ancak istersen oyun değil FİLM yaz, yine de text/metin yazarak komut ve program yazacağın anlar olacaktır, bu açıdan grafik ortamını büyütmeye, her bir şeyde grafik ortamı aramak anlamsızdır.

    CMD ekranında kod yazmak zorunda değilsin dedim cunku gerekirse CMD 'de kod da pekala yazılabilir, ancak CMD ile çalışabilen bir kod editörü olmalı ve onun adresi Sistem Özellikleri >> Gelişmiş >> Sistem Değişkenleri >> PATH altına tanımlanmış olmalı. Örneğin Windows XP'me kurduğum Emacs-24'ü CMD içinden -nw (yani no window) seçeneği ile çalıştırınca CMD içinde kod yazabiliyorum:
     Pythonda CMD neden kullanılıyor?


    Fakat görüldüğü gibi WinXP'de CMD ekranı genişleyemiyor.CMDER adında modifiye edilmiş CMD kullanabilirim.

     Pythonda CMD neden kullanılıyor?




  • Bunu python 3 ve pyqt5 modülünü kullanarak yapmıştım. Matrix'te akan yeşil harflerin takliti. Ekran koruyucu olarak kullanıyorum.

     Pythonda CMD neden kullanılıyor?

    Seaborn ile şöyle plot'lar da yapabiliyorum yeri gelince:

     Pythonda CMD neden kullanılıyor?

    Duruma göre komut satırına yazı bile yazmayan uygulamalarım var. Bir şeyler hesaplayıp/yapıp gidiyor.

    Python oyun yapmak için iyi bir dil değil. Ne grafik alanında iddialı ne performans olarak iddialı. Nihai amaç oyun yazmak ise, kesinlikle tercih edilmemeli. Pygame diye bir modül var ama genelde ekrana bir şeyler çizdirmek insanlar hariç kullanılmıyor. Oyun değil de grafik kütüphanesi işi görüyor yani.

    Siyah ekran derken kasıt geliştirme ortamıysa, o sana kalmış. İstersen notepad'e bile kodlarsın, benimki şuna benziyor (Visual Studio Code):

     Pythonda CMD neden kullanılıyor?


    Bonus (Jupyter notebook):

     Pythonda CMD neden kullanılıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 1 Şubat 2017; 20:37:46 >




  • Diller nasil tasarlanir, neden tasarlanir sorularini arastirman iyi olacaktir.

    Python'da GUI app yapilabilir ama gercekten bu amaclanarak mi ortaya cikarildi bu dil?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.