Şimdi Ara

Python ve Scrapy ile Web Sitelerinden Veri Çekme Dersleri ( Web Kazıma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir youtube kanalı açtım, Web Scraping (Web Kazıma) üzerine eğitimler çekiyorum.

Bu konularda özellikle Scrapy ile ilgili çok detaylı Türkçe kaynaklar ve videolar yok, ben de ingilizce bir eğitim setinden öğrendim zaten.

O yüzden bu videolara başladım, videolar tamamen yeni başlayanlar için uygun olmakla beraber ilerleyen bölümlerde çok detaylı gerçek siteler üzerinde çalışmalar da yapacağım.

Temel seviyede Python bilen ve scrapy öğrenmek isteyenler videoları takip ederek istediği siteden istediği veriyi çekebilecek, verileri databaselere atabilecek ve çektiği verilerle entegre çalışan web siteleri yapabilecekler.

Videolara Scrapy ile başladım fakat javascript gerektiren durumlarda Splash eğitimleri ve Selenium dersleri de olacak ilerde.

Videolara göz atıp, olumlu olumsuz eleştirilerinizi yaparsanız sevinirim.

İlk defa Youtube'a video yüklüyorum, yorumlarınızı esirgemeyin.

İlk video aşağıda, kanaldaki diğer videolara youtube kanalaından ulaşabilirsiniz, kanal linkini video olarak gördüğü için kopyalayamadım buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 6 Aralık 2020; 13:56:5 >

• ben her şeyi 0dan anlatma furyasını anlamıyorum python bilmeyen adam neden scrapy nedir diye video izlesin ayrıca kanal adının ingilizce olması mantıksız bence seo olarak videoyu izlemediğim için video hakkında yorum yapamayacağım ama açıklamadan anladığım kadarıyla scrapy ile alakalı bir şey yapmamışsınız daha

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Conda ile tamamen otomatiklestirmek yerine manuel kullanim pratikligi kazanmani tavsiye ederim. shell'de python -m venv tutorialEnv daha pratik olabiliyor. Sadece navigator'un acilmasi bile zaman aliyor.

Ayrica conda'yi neden path'e eklemedin veya neden eklenmemesini soyledin?

Son olarak ses tonunu canlandirman lazim enejimi aldin  

• hocam izledim videonuzu da yorum yazmayı unutmuşum

sesiniz derinden geliyor mikrofonunuz yok sanırım,

bazen böyle anlatırken şak diye bir şey çıkıyor siz de “noluyoz lan” der gibi kalıyorsunuz tabi ki siz hakimsinizdir olaya ama bu hakimliğiniz bize (en azından bana gözükmüyor) yazılar okunaklı güzel video

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peki bu scarpe edilen sayfa ajaxla veri çekip render ediyorsa ozaman ne yapıyoruz hocam ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.