Şimdi Ara

Python un dandik bir dil olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Pythona iyi diyen gerçekten mühendis değildir, sadece yazılıma heves etmiş arada program yazan adamlar sever. Eğer bunu seviyorsan hayatında ciddi program yazmamışsın demektir. Çünkü neredeyse bütün mühendislik öğretilerine ve standartlarına aykırı bir dil. Araştırırsan bulursun. Ben öğretmen değilim. Evet basit hello world falan çok güzel yazılıyor, adam asmaca falan ama daha ötesi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 21 Mayıs 2021; 21:29:33 >

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • Bu kadar saçma bir yaklaşım görmedim. Sen Java, C, C++ gibi dillerde kod yazarken boşluklara önem vermiyor musun? Öyle karma karışık mı yazıyorsun parantez kullansan bile bir kod bloğunun başlangıç ve bitişini rahat görmek için indentlere dikkat edersin. for açtın forun içine bi indent eklersin ki kod okunabilir olsun. Pythonun kod okunabilirliği çok yüksek parantez olmamasının bugüne kadar hiçbir dezavantajını görmedim. Aksine çok uzun kodlarda seni bir de parantez kapamayı falan unuttum mu acaba diye düşünmeden veya koddan bir kısım silince parantez eksik/fazla sildim mi gibi saçma kontrollerden kurtarıyor.

Python kullanan ciddi program yazmamış demişsin. Yapay zeka, makine öğrenmesi, görüntü işleme vb. kullanan bir çok ciddi program pythonla yazılıyor. Diğer dillerde yazmaya kalksan 6 ayda yazacağın şeyi pythonla 1 ayda yazıyorsun. Bu dilin tek dezavantajı diğer dillere göre yavaş kalması. C++ da görüntü üzerinde işlem yapmak için 40 takla atman lazım pythonda ise ne yapmak istediğini googleda arata arata sıradan biri bile hazır fonksiyonları kullanarak çok rahat yapabiliyor. Ha C++ ın 2 saniyede yaptığı hesaplamayı python 20 saniyede yapar ama sana geliştirme sürecinde inanılmaz hız sağlar.

Savunduğunuz şey "Ya beyler C diye bişi çıkmış çok saçma Assembly varken C yazılır mı" demek gibi bir şey yani teknoloji ilerliyor. Hamallık yapmanın lüzumu yok. İlerde python kadar kolay syntaxa sahip C kadar hızlı bir dil gelir onu kullanırız.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Bütün mühendislik öğretileriyle neyi kast ettiğini anlamadım örnekleyerek açıklarsan neyin aykırı olduğunu anlayabilirim. Çok da inandırıcı gelmedi. Adam asmacadan fazlası değil diyorsun ama bugün gördüğün yapay zeka uygulamalarının büyük bir çoğu Python ile yapılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.