Şimdi Ara

PWM teknik bilgi yardımı rica ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, elimde PIC16F1827 var. Dahili enhanced capture compare pwm modülleri barındıran bu entegrenin pin out'unda min=1V ve max=VCC (3.5V) şeklinde PWM ile gerilim elde etmek istiyorum. Şimdi burada frekans-duty cycle ilişkisi nasıl olmalıdır?

Örneğin frekansın çok önemi var mı? bir de duty cycle'ı %100 yaparsam maximum ne kadar gerilim elde ederim vs. bunların birbirleriyle olan ilişkisi nasıldır?

• Frekansın pek önemi yok.Sorun çıkaracak kadar düşük frekanslara inemiyor zaten pic.

Duty'ye göre çıkıştaki ortalama gerilimi direkt ayarlayabilirsin. %100 duty sürekli 5V çıkış , %20 duty 1V çıkış vs.
  • Teoride DC'ye daha yakın olması için frekansı yüksek tutarsam daha iyi olur sanırım değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trancequality -- 26 Temmuz 2011; 12:32:17 >
  • Genelde PWM ile alçak geçiren RC filtre kullanılması öneriliyor.Filtre olduktan sonra frekansın pek etkisi olacağını sanmıyorum.
    Hatta RC filtreden sonra tampon olarak bir Opamp eklemek iyi olur.
  • bu dediklerinizin hepsi 4-20mA'e çevirmek için devrede mevcut. tek yapmam gereken pwm ile 1V ve 3.6V üretmek. sanırım bunları yaptığım zaman bir sorun kalmayacak. yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • Pic yerine başka bir şey kullansanız olmaz mı? Düşük güçlü tam kontrollü bir doğrultucu kullanabilirsiniz, isterseniz akşama sağlam denenmiş bir devre paylaşabilirim.
  • şimdi ben var olan hazır bir karta yazılım yaptığım için bu donanımı kullanmak durumundayım. sadece sabahtan beri datasheetlere daldığım ve bir çok gereksiz ayrıntı okuduğum için basit olan bir pwm işlemi içinden çıkılamaz bir hale geldi :) biraz kafayı resetlemek iyi olacak sanırım. yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.