Şimdi Ara

PVC balkon kapısı hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
27.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PVC kapı işlerinden anlayan arkadaşlara bir sorum olacak.

Geçen ay balkonun eski tip ahşap kapısını Egepen PVC kapı ile değiştirdik. PVC bayisi biz içe açılır istememize rağmen dışa açılır yapmış (balkon demirinden dolayı dışa açılır kapı bize uymuyor). Neyse montaj sırasında sorun değil hallederiz dediler kapıyı olduğu gibi ters çevirip bir takım parçaları da söküp ters tarafa monte ederek içe açılır hale getirip taktılar.

Fakat sonradan farkettim ki kapının camını tutan çıtalar dış tarafta kalmış. Çıtaları tornavidayla çıkarınca cam olduğu gibi hırsızın kucağında kalır. Eğer kapıyı ters yapmasalardı bu çıtalar içeride kalacaktı.

Ayrıca kapının iç tarafında alta doğru 3 adet delik var. Bunlar ne diye sorduğumda 'havalandırma' dediler. O deliklerden soğuk hava geliyor. Eğer kapı ters yapılmasaydı bunlar da dışarıda kalacaktı.

Size sorum kapıyı bu şekilde kullanabilir miyim? Cam çıtalarının dışarda kalmış olması hırsıza kolaylık sağlar mı? Bu alttaki 'havalandırma' delikleri gerçekten havalandırma için mi yoksa kapının dışında kalıp su tahliyesi filan yapması için mi? Havalandırma amaçlı olması çok saçma geldi zira kapı ters yapılmasaydı zaten dışarıda kalacaklardı.

Kapının parasını henüz ödemedim o yüzden düzelttirme şansım hala var diye ümit ediyorum.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

• O delikler benim bildiğim gerçekten havalandırma için de,yön yanlışsa çevirip takalım diye bir şey olmaz.Doğramanın dış tarafı dış ortama,iç tarafı da iç ortama uygundur.Ayrıca belirttiğin güvenlik problemi de var.Sakın kabul etme,çakallık etmişler, paşa paşa söküp baştan yapacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobita -- 17 Aralık 2010; 10:50:32 >
  • Havalandırma deliği dedikleri yağmur suyu tahliye delikleri...Kapı ters takıldığı için içeride kalmış..Camdan süzülüp plastik doğramaya inen yağmur suyunu o delikler dışarıya akıtıyor..Aynı delikler plastik doğramalarda kesinlikle yapılır..Görevleri odur..Yapılan kandırmacadır..Bu kapıyı kabul etmiyorum..Söküp götüreceksiniz de...Şartnamede ne yazılıysa onu yapmak zorundalar..Asla kabul etmeyin..En kötüsü güvenlik tam anlamıyla 0 olmuş...Birde dış kısma kapı kolu koydurmayın...Sadece içeriden açılıp kapansın. KENARDAN KAPIYI TORNAVİDA İLE KANIRTMAYA KARŞI DOĞRAMA İÇİNDEN MANTAR BAŞI GİBİ HIRSIZ KİLİDİ KOYULUYOR.. Camı kırmadan kapı dışarıdan açılmıyor....Cam kırılması ses demek...Hırsızın işini zorlaştırırı...Her markada yok...Onu yaptırmaya çalışın.....Tavana harekete duyarlı sensörlü lamba takın..Balkona atlayan olursa heman yanıyor...Hırsıza caydırıcı olur...Kolay gelsin.. WİNSA DA DÖRT KENARI ÇELİK KELEPÇE İLE DOĞRAMANIN İÇİNDEN KİLİTLENEN ÖZEL KAPI VE PENCERE PLASTİK DOĞRAMALAR VAR..Güvenlik seviyesi en üst düzeyde....Bir hafta önce gördüm, inceledim..Çok beğendim. Fiyatını sormadım.Araştırınız....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 18 Aralık 2010; 11:41:24 >

• Geçmiş olsun derhal değişim talep edin .Hatalarının cezasını size çektirmeye hakları YOK.
  • Çıtaların dışarıda olması hırsıza çok büyük kolaylık sağlar rahatlıkla çıtayı yerinden çıkartıp camı alıp rahatlıkla evinize girebilir.
  • Geçen sürede arkadaşımız tek kelime açıklama yazmamış..Bu satırları okuyorsa balkonun tavanına hareket sensörlü lamba taksın..Karanlık konuma ayarlasın..Balkona atlayan olursa hemen lamba yanacak..Atlayan adam lamba yanıyorken kapıda uğraşmaz..Çevreden görenler olacak..Yanan lamba dikkat çekecek..Hiç bir şey yapmadıysanız bunu takın. Fiyatı 14 Lira....Saygılarımla..
  • Aynı Problemi 5 Sene Sonra Bende Yaşadım :( Yeni Yaptırdığımız Camlarımızın Balkon Kapısı Dışa Açılım Olduğu İçin Tahliye Delikleri İçeride Kalmış Söylenene Göre.. Egepen Bölge Temsilcisiyle Görüşüyorum Tahliye Delikleri Olmak Zorundaymış!! Ama Bunlar Salonun İçinde Olması Doğru Değil Hakkımı Savunuyorum Benim Kapınında Ters Olduğunu Düşünüyorum.
    Bu mesaja eklenen görseller:

PVC balkon kapısı hakkında soru

Edit: Birçok Evi Gezdim Ve Malesef Bu Şekilde Olmuş.. Başka Markalarda Durum Nedir Bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jk21 -- 29 Ocak 2018; 11:52:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Malesef aynı sorunları yıllardır bende yaşıyorum burada marka kalitesi çok önemli :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.