Şimdi Ara

Putin Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım emrini imzaladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 'TÜRKİYE VATANDAŞLARINI İSTİHDAM ETMEK YASAK'

Kremlinden yapılan açıklamada, "Rusya hükümetinin listesinde yer almayan işverenlerin 1 Ocak 2016'dan itibaren, söz konusu işverenlerle 31 Aralık 2015'ten sonrası için anlaşma ve sözleşmesi bulunmayan Türkiye Cumhuriyeti uyruklu vatandaşlarının istihdam etmesi yasak" deniyor.

İTHALATI YASAK ÜRÜNLERİ HÜKÜMET BELİRLEYECEK

Açıklamada, bazı Türkiye menşeili ürünlerin Rusya'ya girişini öngören dış ekonomik işlemlerin yasaklandığı veya kısıtlandığı belirtildi. Ülkeye ithalatı yasaklanan ürünlerin, Rusya hükümeti tarafından belirleneceği ifade edildi.

TÜRKİYE'YE TUR PAKETLERİNİN SATIŞLARI DURDURULDU

Ayrıca tur operatörlerinin Türkiye'yi ziyareti öngören tur paketlerini Rusya vatandaşlarına satışını durdurması emredildi. Rusya Devlet Başkanı, iki ülke arasında charter uçuşlarını da yasakladı. Kararda ayrıca Azak Denizi ile Karadeniz'in Rusya sahasında Türk gemilerinin yasadışı olarak bulunmasının ve hareketinin önlenmesi için limanlarda kontrolün artırılmasını emretti.

TÜRK ŞOFÖRLERE DENETİM ARTIRILIYOR

Putin'in imzaladığı kararla, güvenliğin sağlanması amacıyla Rusya topraklarında Türk kamyon ve TIR sürücülerinin faaliyetine yönelik denetim artırılıyor.

Putin, Rusya hükümetinden, söz konusu tedbirlerin kapsamı dışında tutulan ticari sözleşmelerin belirlenmesini emretti.

YENİ BİR EMRE KADAR YÜRÜRLÜKTE KALACAK

Kararın, 28 Kasım'da yürürlüğe girdiği ve yeni bir emre kadar yürürlükte kalacağı belirtildi.

Sözcü

Madem bunlar köprüleri attı karşılık vermek lazım

Sadece gaz alıp onun dışında bir şey alıp satmamak lazım

Ülkedeki tüm ruslar sınır dışı edilmeli, onlar ne yapacaksa aynısını yapıp üstüne ekleme yapılmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyildirayy -- 28 Kasım 2015; 21:22:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Asgari ücretle çalışanları etkilemeyecek yaptırımdır.
  • Rus gazına muhtaç kalmamak için nükleer santral projesini iptal edemeyen ülkenin vatandaşı olarak çok yürek yemiş konuşuyorsun bence

stratejikkk derinlikkkkkk
  • **** **** rusları. Benzer şekilde karşılık vermemiz lazım.
    3 yaşında ki çocuk gibi zırlamayı kesmediler bir türlü. Akkuyu falan da yaptırmayın bunlara, japonlar, koreliler ne güne duruyor.
    Karşılıklı durdurun ilişkileri. Şu enerjide dışa bağımlılık olmasa elimiz daha da rahat olacak.
    Vodka kafasından ayılmak uzun sürüyor galiba.
  • O değil de Rusya gerçekten büyük ülke onu anladım.Rolleri değiştirsek şu olayda bizim tek yapacağımız şey kınamak olurdu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.
    Ülkedeki çifte vatandaş Rusları ne yapacağız?
    Zira ülkedeki Ruslardan daha fazla.

• turizim fiyatları inecek turuzim de daha çok esmer ten göricez.
    200.000 türk çalışan + lisans öğrencileri geri dönecek.okulları bitmeden.
    ciftci sattığı ürünleri artık zor satar.

başkada birşey olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolffe

O değil de Rusya gerçekten büyük ülke onu anladım.Rolleri değiştirsek şu olayda bizim tek yapacağımız şey kınamak olurdu.

o kadar büyük ülke ki bak nasıl dalga geçiyorlar.çocuk gibi ağlıyorlar yok özür dileyin uçağın parasını verin yok açıklama yapın yok tavuk almayız.kınasalar bile bundan iyiydi.

http://9gag.com/gag/azVWNBx/roasted-turkey
  • Rus turistler suriyeye gitsin.Bakalım orada üstsüz gezebiliyorlar mı?
  • Erdoğan zamanında gerçekten yerli üretimw önem verseydi yada yol yapacağına arge çalışmalarına önem verseydi belki suan ekonomik olarak çok iyi olacaktı.Ama suan herseyi dışardan alıyoruz.Haklı olduğumuz durumda Putin bizi öyle bi duruma getirdi ki Özür dileyecek duruma geldik.

• Türk turistlere hayvan muamelesi yapıp rus turistleri kral yerine koyan, istkrar sürsün diye çığıran bu turizm işletmeleri ne düşünüyorlar bu karar hakkında çok merak ediyorum.
  • Merhaba.
    Rus turistler Türkiye ve Mısır' ı tercih ediyorlar çünkü komik rakamlara (Türk' ün aynı sürede ödeyeceği servete kıyasla) krallar gibi UHD otellerde ağırlanıyorlar.
    Rusları biz şımarttık.

• quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

Türk turistlere hayvan muamelesi yapıp rus turistleri kral yerine koyan, istkrar sürsün diye çığıran bu turizm işletmeleri ne düşünüyorlar bu karar hakkında çok merak ediyorum.

Şuan aynısı düşünüyorum.Senelerdir yabancıya indirim yapıp Türk'e kazık atmaya çalışan işletmeler ne yapacak şimdi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

Türk turistlere hayvan muamelesi yapıp rus turistleri kral yerine koyan, istkrar sürsün diye çığıran bu turizm işletmeleri ne düşünüyorlar bu karar hakkında çok merak ediyorum.

Turizm sektoru buyuk darbe yedi. Bu net. Otellerde yurtici kampanyalara yonelecektir ama Türk lirasi degersiz oldugu icin bircok otelin kepenk kapattigini dahi görebiliriz.

Cunku ortadogu karisik okdugu icin avrupadan gelen turist sayisinda ciddi azalma vardi. Buna bir de rusya eklenecrk, varin gerisini siz dusunun.

Diger zorlanacagimiz alan doğalgaz. Ama umarim hukumet akilli adımlar atar da ulkeyi zor durumdan olabildigince az zararla cikarir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.