Şimdi Ara

Pure Innovation BSOD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sapphire Pure Innovation AMD690G anakartımda Vista AERO'yu açtığımda atikmdag.sys dosyası ile ilgili bir hata barındıran BSOD (Mavi ekran) alıyorum ve makine yeniden başlıyor. Twinmos RAM'lerde bir sorun olabileceğini düşünerek RAM'leri teknik servise götürdüm. Test ettiler, RAM'lerde bir sorun bulamadılar ama sisteminizle uyumsuzluk yapıyor olabilir, Kinston'la değiştirelim bunları dediler. Acaba sorun nerde olabilir?

    AMD'nin sitesinden indirdiğim Catalyst 7.3'ü kurdum. Sapphire'in sitesindeki 22.03.2007 tarihli son BIOS güncellemesini yaptım. Görüntü ile ilgili BSOD (Mavi ekran) için bir şey değişmedi. Üstüne üstlük tüm parçaları ile aynı bilgisayarı alan bir başka arkadaşımda ilgili sorun yok. Artık anakartın görüntü biriminin bozuk olduğunu düşünebilir miyim?



  • senın parcaları arkadaşına tak dene en mantıklı ve en kesin çözüm..
  • Vista'da PARADOX bazlı Crack uygulanırsa nForce tabanclı sistemlerde mavi ekran cikiyor. Sizin ki de öyle bir sey mi acaba? Vista uyumlu diye lanse edilen anakartta bu problemleri yasayacaksak ne anlamı kaldı ki? Sonunda intel'e döndürcekler beni...
  • Sistemimde ne nVidia markalı bir ürün ne de herhangi bir crack var. Yalnız dikkatimi çeken bir şey oldu, grafik yongam ATI x1250, buna karşın sistem x1200 olarak tanıyor. El ile sürücüsünü seçip ilgili donanımı x1250 olarak ayarlamaya çalıştığımda da başarısızlığa uğruyorum, zira Catalyst 7.3 sürücüleri içinde x1250 adında bir donanım listelenmiyor.
  • x1200 ve x1250 arasındaki fark sadece HDMI desteği olması lazım.( Yanlış hatırlamıyorsam. )
  • Evet ikisinin arasındaki fark yaklaşık öyle sayılır.

    Bu arada anakartın ciddi anlamda bozuk olduğuna karar verdim, servise götüreceğim. Şöyle ki hiç Windows Vista ile uğraşmayıp eski sistemim Windows XP'yi kurdum. Temiz sistemin üzerine sadece Catalyst 7.3 yükledim. Sistemi yeniden başlattım ve Windows açılır açılmaz kilitlendi. Sisteme bağlı tüm gerekli olmayacak parçaları söktüm. Tekrar tekrar kapatıp açmayı 20 kez denedim sonuç yine aynı. Sadece bazen bu kilitlenme birkaç saniye yerine birkaç dakika sonra gerçekleşebiliyor. Windows Vista'daki BSOD ekranındaki atikmdag.sys yerine bu kilitlenmelerde eğer bir süre beklenirse ati2dvag ile ilgili bir BSOD çıkıyor.
  • Bir laptopa Vista kurdum, 7300 serisi GPU driver ını cd den yükledim, laptop windows desktop da mavi ekran verdi, kartın driverini net den son versiyon vista uyumlu indirdim düzeldi.
    Driver problemine dikkat et, şüpheliysen dirveri kaldır ve standart görüntü bağdaştırıcısı olarak tanıt sisteme öyle dene.
  • @pajero
    Standart görüntü bağdaştırıcısında sorun yok zaten. Konu Catalyst yükledikten sonra ortaya çıkıyor. Ne yapayım, Catalyst yüklemeden mi kullanayım sistemi?
  • Son olarak sistemi Pardus 2007 Çalışan CD ile test ettim. Linux komut satırı sorunsuzca açılırken grafik arayüz açılmaya çalışıldığında sistem çakılıyor.
  • Az önce anakartı yenisi ile değiştirdim. Kilitlenmeler bitti, ben de rahat bir nefes aldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.