Şimdi Ara

punto nasıldır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 18000 lira civarına araç bakıyorum. ilk başlarda seat ibizanın modellerini düşünmüştüm ama puntonun dizaynı ve özellikleride hoşuma gitti. yeni kasası yani 2006 model civarı bulabilirm galiba.netten bakıyorum gayetde özellikli araçlar şimdik gidip 98-99 model focusa veya golfe vereceğim parayı punto ya vermek mantıklı gibi geliyor..
    genelde fiat ın arabalarını kimse al demiyor ama puntolar gayet düzgün gibi

• 2 yıldır Fiat Punto 1.3 Multijet 75 bg. Active kullanıyorum ve yaklaşık 90.000 km. yol yaptım(iki senedir Ege bölgesi tatillerimde de Punto ile sadece tatilde 2500 km. yol yaptım). Ayrıca ablamda ve kuzenimde de 1.3 Multijet 90 bg. FUN versiyonu var. Öncelikle ve özellikle 90 bg olanını tavsiye ederim zira 75 bg. olanın düşük devirleri çok zayıf, 90 bg. olanda performans 1.3 dizel için çok iyi. Bunun yanında araçta şaşırtacak seviyede bir yol tutuşu ve fren performansı olduğunu söylemeliyim. Bunların yanında aracı 90.000 km ve epey seri yüksek devirli ve hor(devir kesiciye girmeden vites değiştirmem mesela) kullandığımı itiraf etmeliyim ki bu koşullarda bile aracın hiçbir motor yada yürüyen aksam problemi ile karşılaşmadım. Özellikle bu şekilde eğer clio kullanıyor olsan çoktan turboyu elime almıştım. Elektrik destekli hidrolik direksiyonu City modunda kullandığınızda ne kadar rahat ve bir direksiyonu olduğuna şaşırabilirsiniz. Alacağınız araçtan biraz daha keyif almak istiyorsanız FUN versyonunu tavsiye edebilirim hele birde SKY Window(Cam tavan) varsa tadından yenmez.

Saygılarımla.

• Çok iyi bi seçim.
    FIAT olmasına falan bakma.İnsanlarda FIAT'a karşı bi önyargı var kuş serisinden dolayı ama bence çoooktan geride kaldı o zamanlar.
    Yeni Bravo,Punto Evo vs. gayet kaliteli araçlar.
    Kısaca tereddüt etmeyin bence bu aracı alacaksanız.Özellikleri de gayet iyi bilindiği üzere.
  • Fiat'ın ürettiği güzel araçlardan birisidir.Az yakar;masrafsızdır;piyasada tutulur;kısacası insanlar benimsemiştir Grande Punto'ları.Özellikle 90'lık Multijet alırsanız çok güzel bir seçim yaparsınız.
  • bende, 2007 de, sıfır ,dizel punto almıştım.
    hala da kullanıyorum.
    tek kusuru hız sabitlemenin olmamasıdır.
    vergisi, yakışı az dır. (gerçi dizellerin çoğu hemen hemen benzer oranlarda yakıyor)
    deaha ayrıntılı bilgi edinek istersen puntocularıun bir sitesi var, oraba bak, onlara sor.
  • bilgilendirme için teşekkürler. ben şu an için dizel düşünmüyorum en azından 18000 civarı düşük km yapmış dizel zordur benzinli alacağım.. ama kışa kadar biraz daha para yapabilirsem dizel neden olmasın.
  • Hocam fazla yol yapmıyorsanız benzin masrafı sıkıntı olmaz derseniz daha temiz Grande Punto bulabilirsiniz. Gözlemlerime göre piyasadaki benzinli Grande Punto'lar dizel olanlara nazaran daha temiz :)

Aracın direksiyonu tüy gibi , tek parmakla rahatlıkla çeviriyordum :)

Arka diz mesafesi sınıfına göre iyi , bagajı 275 litre.

Aracın tipi oldukça hoş. Elinizdeki fiyata Dynamic hatta şansınız varsa Emotion donanım bile bulabilirsiniz. Donanım olarak kesinlikle memnun eder.

1,4 Fire 77 HP motorun yakıt tüketimi oldukça makuldur. Hatta bir dizel ile neredeyse aynı tüketime sahip sadece benzin fiyatının yüksek olmasından dolayı fazla gibi gelir :) Fakat performans beklememek gerekir. Bu 77 HP'lik Fire motor 8V motordur. Performans istiyorsanız deviri 4500 - 5000' aralıklarında çevireceksiniz Ama genel anlamda şehir içi kullanılacaksa kesinlikle memnun kalacağınız bir araç.

Pek tutulmasada ben size Starjet motoru öneririm. 1,4 95 HP 16V motora sahip. Performans anlamında oldukça başarılıdır. Uzun yoldaykende devir yüksek olacağından fazla yakar gibi bi korkunuz olmasın , bu 95' HP'lik motor 6 vites

1-2 örnek ilan vereyim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-punto-sahibinden-44-000-km-de-2006-model-grande-punto-15452383/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-punto-2006-model-fiat-punto-dinamic-57-000-km-de-31301174/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-punto-g-punto-en-full-modeli-31038358/detay

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    punto multiair nasıldır?
    10 yıl önce açıldı
    2006 accent era nasıldır
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • valla arkadaşım güçden korkan bir adamım o yüzden şu an 2001 fabiam var 68 beygircik:):):):):) yani bana önerdiğiniz 77 beygir beni fazlasıyla tatmin eder hiç merak etmeyin. ama tabi ki 8 valve olacağına 16 valve olsun tercihimdir yoksa çok fazla beygirle alakam yok. benim için önemli oolan konforu olsun,yol tutuş frenaj... tabi ki motor ömrü.zaten çok güsel bir tipi var aracın hele birde bembeyaz olursa varya tadından yenmez galiba siyah camla beraber

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferdurukan

valla arkadaşım güçden korkan bir adamım o yüzden şu an 2001 fabiam var 68 beygircik:):):):):) yani bana önerdiğiniz 77 beygir beni fazlasıyla tatmin eder hiç merak etmeyin. ama tabi ki 8 valve olacağına 16 valve olsun tercihimdir yoksa çok fazla beygirle alakam yok. benim için önemli oolan konforu olsun,yol tutuş frenaj... tabi ki motor ömrü.zaten çok güsel bir tipi var aracın hele birde bembeyaz olursa varya tadından yenmez galiba siyah camla beraber

Düzgün kullanıp bakımlarını düzenli yaptırdığınız sürece en az 300 - 500 bin km yolu var o motorların.

Yakıt olarak 16V olan Starjet motor bir nebze daha fazladır. Örneğin istanbul trafiğinde sürekli dur - kalk trafikte şehir içi 8,4 litre yakıt tüketimi var.

Aracın frenleri gerçekten çok başarılı. Banada güven verirdi o aracın freni ve babam 30 küsür yıllık şöfördür , Grande Punto'nun frenini gerçekten çok beğenmişti.

Sadece 150 km/h ve üstü hızlarda pek güven vermiyor :)

Konfor olarak sınıfında başarılı bir araç. Fabia'nın bagajını bilmem ama Grande Punto'nun 275 litre bagaj hacmi var. Dediğim gibi arka diz mesafesi bence yeterli. 1,84 boyum var oldukça rahat ediyordum arka koltukta.

Şimdiden hayırlı olsun diyorum o zaman.

• eyvallah saolasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.