Bildirim
Punto Grande 1.4 Fire Start&Stop Dualogic
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
ben de bu araçlara bakıyordum ancak dualogic vites berbat ötesi geldi bana. Tam otomatik vitesten sonra bu saçma vitesin neden üretildiğini anlayamadım. Oysa şanzıman hariç araç tasarımı ile çok cezbediyor beni -
Merhabalar;
Ağırlıklı olarak eşimin kullandığı sadece sol arka çamurluğunda sürtmeden dolayı boya bulunan 19.000 km'deki 2011 Punto Evo 1.4 8V 77hp Fire Dynamic Dualogic S&S aracımızı 1 ay önce 37.000 TL'ye sattık.
Evo; Grande'den sonra çıkan içi dışı daha yeni, Grande'deki bir çok sorunun giderildiği versiyondur.
Bizim araç gayet doluydu; otomatik kararan dikiz aynası, hız sabitleyici, dijital klima, yağmur sensörü, 4 cam otomatik, 3 airbag, abs, esp, hill holder, start&stop, alüminyum jant, viraj farı özellikli ön sis farları vardı.
Gayet sorunsuzdu ve çok memnunduk ama çalıştığım şirkette kullandığımız c4'ü satın alınca punto'yu sattık.
Ankara'da şehir içi yakıtı ekonomik kullanımda 6,5 lt'yi geçmiyordu. Uzun yolda da 5,2'ye kadar düşürebiliyordum 90km/h sabit hızla.
Soracaklarınız varsa yanıtlayabilirim.
Dualogic şanzıman yarı otomatiktir. Yarı otomatik şanzıman gibi davranır, şahsi aracım C4 de yarı otomatik, şirket aracım corolla dizel de yarı otomatik, opel corsa da yarı otomatik onlarla benzerdir.
Tam otomatiklere göre çok daha ekonomiktir. Kullanmasını bilen için konforu da manuelden çok da farklı değildir.
City ve airbag çatlama sorunu evo'larda giderildi diye biliyorum, Kapı gıcırdama sorunu vardı benim arka kapı gergileri serviste yıldan dolayı garantisi bitmiş olsa da ücretsiz değiştirildi. Bir de polen filtre tırnağı kırılıyor ve vidasını değiştiren ustalar takmıyor/kaybediyor, bu da uzun yolda kışın sürekli soğuk hava girmesine sebep oluyordu. Hallolmayacak büyük bir sorun değil.
5 yıl dolduğundan triger ve tüm sıvıların değişimi dahil, periyodik bakım, kırık olan sol ön davlumbaz değişimi dahil yetkili serviste 1150TL'ye malolmuştu. Üstüne bir de şimdi adını hatırlayamadığım değişmesi için trigerin sökülmesi gereken, triger değişmişken değiştirelim dedikleri 150TL'lik, benim onay vermediğim parça da değişmişti ve ekstra ücret alınmamıştı. Termostat olabilir.
Yedek parçası falan gayet uygundur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 17 Şubat 2017; 15:31:48 >
-
7 YIL PUNTO kullanmış biri olarak alırken bakman gereken 2 nokta var.
1: Bu araçlarda kronik sorun city moddan dolayı servo-direksiyon motoru arızası sık sık oluşur.ireksiyonun bir yönü yumuşak dönerken diğer yöne sertleşirse kork.direksiyon kitlenir.3-4 bin masrafı olur.Bilgine
2-Airbag çatlaması buda sık sık oluşur.
Ben de 1.si oluşmaya başlayınca sattım.Ama onun dışında motor olsun bakım olsun kullanım olsu rahat bir araçtır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: defiant82
7 YIL PUNTO kullanmış biri olarak alırken bakman gereken 2 nokta var.
1: Bu araçlarda kronik sorun city moddan dolayı servo-direksiyon motoru arızası sık sık oluşur.ireksiyonun bir yönü yumuşak dönerken diğer yöne sertleşirse kork.direksiyon kitlenir.3-4 bin masrafı olur.Bilgine
2-Airbag çatlaması buda sık sık oluşur.
Ben de 1.si oluşmaya başlayınca sattım.Ama onun dışında motor olsun bakım olsun kullanım olsu rahat bir araçtır.
Bu 2 sorun da evo'larda giderildi diye biliyorum, kapı gergilerinin gıcırdaması var bir de
Ben ne sıktıysam ne sürdüysem olmadı, en son serviste belirtmiştim yıldan dolayı garanti sürem bitmiş olsa da garanti kapsamında değiştirilmişti. -
Yok hocam punto forumuna girin bakın 2014 2o13 model çok araçta aynı sorun devam ediyor tabi garanti bitene kadar ücretsiz değiştiriliyor ancak ondan sonra masraflı .Ben araca sahipken hemen hiç kullanmadım city modu güzel yumuşak ama sıkıntılı .Onun dışında tabi ufak tefek saçma sapan sorunları yok değil di mesala aracın yakıt depo kapağının kiliidi 2 3 kez bozuldu kapı dış tutacağı bozuldu torpidonun amartisor ayarı bozuldu vs.... onlar halledilir de işte bu ikisi büyük sorun.
Benim belirttiğim araç sanırım boş modeli oluyor araştırdım ama pek birşey elde edemedim özellikleri konusunda bilginiz var mı ?
Yarın araca bakmaya gideceğim
Maddi nedenlerden dolayı 1 senelik bir sıkıntım var kısmet olursa seneye model yükselteceğim o zamana kadar beni yormasın sıkıntı çıkarmasın idare etsin satarken aylarca uğraştırmasın istiyorum.
Birde puntolara LPG uyumlu değil mi neredeyse hepsi LPG siz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 17 Şubat 2017; 15:53:21 > -
quote:
Orijinalden alıntı: defiant82
Yok hocam punto forumuna girin bakın 2014 2o13 model çok araçta aynı sorun devam ediyor tabi garanti bitene kadar ücretsiz değiştiriliyor ancak ondan sonra masraflı .Ben araca sahipken hemen hiç kullanmadım city modu güzel yumuşak ama sıkıntılı .Onun dışında tabi ufak tefek saçma sapan sorunları yok değil di mesala aracın yakıt depo kapağının kiliidi 2 3 kez bozuldu kapı dış tutacağı bozuldu torpidonun amartisor ayarı bozuldu vs.... onlar halledilir de işte bu ikisi büyük sorun.
Aksine biz city modunu uzun yol dışında hiç kapatmadık. Şu anda da şirkette 2 adet Egea var, onlarda da hep açık, gerçekten şehir içinde oldukça rahat bir kullanımı var. Bozulması da büyük sıkıntı olur, direksiyon sonuçta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 17 Şubat 2017; 16:19:0 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Sar1Lac1
Benim belirttiğim araç sanırım boş modeli oluyor araştırdım ama pek birşey elde edemedim özellikleri konusunda bilginiz var mı ?
Yarın araca bakmaya gideceğim
Maddi nedenlerden dolayı 1 senelik bir sıkıntım var kısmet olursa seneye model yükselteceğim o zamana kadar beni yormasın sıkıntı çıkarmasın idare etsin satarken aylarca uğraştırmasın istiyorum.
Birde puntolara LPG uyumlu değil mi neredeyse hepsi LPG siz
LPG'ye gayet uyumludur da zaten yakıtı az bagajı küçük o yüzden taktırmamıştım ben. 19.000 km'de sattığım araca kıyamadım açıkçası. Sıfırdan farksızdı.
Donanım paketi active, dynamic, my life hangisi acaba?
http://www.boranlar.com.tr/pdf/PuntoEvo_Donanim.pdf
Buradaki donanım tablosu yardımcı olacaktır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 17 Şubat 2017; 16:24:52 >
-
Modelinde tam olarak bu yazıyor :) hiç bir yerde bulamadım bu modelin özelliklerini Punto Grande 1.4 Fire Start&Stop Dualogic -
Fiyatı çok geldi Otomatigi bana tuhaf geldi sanki tır sürüyoruz. Özellikle geri vitese takınca carpmali vites tır suruyorsun gibi ses çıkarıyor
quote:
Orijinalden alıntı: Sar1Lac1
Modelinde tam olarak bu yazıyor :) hiç bir yerde bulamadım bu modelin özelliklerini Punto Grande 1.4 Fire Start&Stop Dualogic
Aracın grande olduğunu ben yeni fark ettim, bana da fiyat çok geldi, bence evo bakın derim
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ilk-sahibinden-orjinal-hatasiz-2011-fiat-punto-evo-45.000-km-399335937/detay
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X