Şimdi Ara

Puntalanmış pil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, öğtenmek istediğim birşey var pek fazla bilgim olmadığı için soruyorum.
    Elimde biri 4 adet diğeri 5 adet iki farklı puntalanmış pil var, yine bunun biri powerbank diğeri 4.8v luk eski şarjlı tornavida pili.
    Powerbankın pili kaç volt bilmiyorum şöyle birşey yapmak istiyorum, Powerbankın şarj devresine puntalanmış iki pilin artılarını artıya eksilerini eskiye bağlarsam ikisini şarj edermi, ve ikisini yine aynı şekilde bağladığımda telefonu şarj ettiğimde sıkıntı olurmu muhtemelen yüksek volt akımı gelir diye tahmin ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olmaz malesef, powerbank pilleri 3.7 volttur ve lityumdur. Şarjlı tornavidadan çıkan ise ni-cd 4.8v olduğuna göre aralarında karakter ve kapasite farkı mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Olmaz malesef, powerbank pilleri 3.7 volttur ve lityumdur. Şarjlı tornavidadan çıkan ise ni-cd 4.8v olduğuna göre aralarında karakter ve kapasite farkı mevcut.

Peki sadece ni-cd pilleri powebank olarak kullanabilir miyim, şuanda sadece nicd pilleri powebank şarj ünitesine bağlı ve göstergede gittikçe doluyor gösteriyor

• Ni-cd pillerin powerbank devresi ile tam olarak dolması mümkün değil, bu devre 4.2v seviyesinde şarjı keser. Ayrıca ni-cd lerin akım kapasiteleri de lityumlara göre oldukça düşüktür.

• 4.8 v ni-cd piller 4 adet 1.2 voltluk pillerden oluşur. Genel olarak amper değerleri düşüktür.
    Aynı zamanda ömürleri de kısa olduğu için artık piyasada kullanılmamaya başlanmıştır.

3.7 volt piller son zamanlarda her yerde kullanılır oldu.
    Amper değerleri yüksektir.
    Laptop batarya içerisindeki pilden tutunda elektronik sigaranın piline kadar 3.7 volt li-ion pillerdir.
    3.7 volt pil 4.2 volt ile şarj olur. Tam dolma kapasitesine ulaştığında 4.2 volttur.

Sen şimdi gidip 4.8 volt pili şarj etmeye kalkarsan o devre ile doluyormuş gibi görünür ama dolmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarjlı pil ve voltaj
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.