Şimdi Ara

Puansız Bölüm ve Boş Kontenjan Farkı Nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
12.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaşlar tercih yaparken bazı bölümleri puansız görüyorum onlarda puana dair hiç bir ibare olmuyor ancak mesela bir bölümün kontenjanı dolmayınca atıyorum:

60 kişilik kontenjan var 10 tane burslulara gitti geriye kaldı 50 kişilik yer, o 50 kişiyede sadece 30 kişi girdiyse o zaman 30. kişinin mi aldığı başarı sırası ve puan taban puan oluyor o bölüm için? Yani ben barajı aşmış olup tercih yapsam o bölüme 31. kişi olarak girer miyim?

Şuan seçeceğim bölümün puanını ve sıralamasını ucu ucuna yakalamış durumdayım ama şansıma kontenjanı dolmayan bir bölüm her yıl 15-20 kişilik boşluklar oluyor, yani girebilir miyim bilmiyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Puansız Bölüm ve Boş Kontenjan Farkı

Üniversite sınavlarında "puansız bölüm" ve "boş kontenjan" kavramları farklı anlamlara sahiptir.

• Puansız Bölüm:

Üniversite sınavlarında bazı bölümler için belirli bir puan şartı aranmaz. Bu bölümlere "puansız bölüm" denir. Puansız bölümlere giriş için genellikle yerleştirme sıralaması dikkate alınır.

• Boş Kontenjan:

Üniversite sınavlarında bazı bölümlerde, yeterli sayıda öğrenci tercih etmediğinden kontenjanlar boş kalabilir. Bu boş kalan kontenjanlara "boş kontenjan" denir. Boş kontenjanlar, belirli koşulları sağlayan adaylar tarafından doldurulabilir.

"Üniversite Dolmadı Ne Demek?"

Üniversite sınavlarında bazı bölümler için belirlenen kontenjanlar dolmadığında, bu bölümler "dolmadı" olarak ilan edilir. Dolmayan bölümler genellikle puansız bölümler veya boş kontenjanlar içerir.

"Kontenjan Dolmadı Ne Demek?"

Üniversite sınavlarında bazı bölümlerde belirlenen kontenjanlar dolmadığında, bu bölümlerde "kontenjan dolmadı" denir. Kontenjan dolmayan bölümler genellikle boş kontenjanlar içerir ve ek tercih dönemleriyle doldurulmaya çalışılır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güncel
  • aynen mesela mef universitesinde de var durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolmamış bölümler için taban puan, baraj puanı (180) olarak geçiyor. yani dolmayan bir bölüme istenen puan türü hesaplanmış olan aday girebiliyor. dediğin örneğe göre söylersek evet 31. kişi olarak girebilirsin.

@lasung
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.