Şimdi Ara

Puana göre mi tercih yapacaksınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Puana göre mi tercih yapacaksınız?

(En Son Oy Tarihi: 17.11.2015)
Giriş
  • Sosyal çalışıyodum canım sıkıldı anket açayım dedim.Derdim kimseyi yargılamak değil yanlış anlaşılmasın.Sadece idealist misiniz yoksa mantık çerçevesinde mi tercih yapacaksınız merak ettim.

mesela hedeflediğiniz üniversitenin taban puanından daha yüksek puan geldiğinde yine ilk orayı mı yazarsınız, yoksa daha yüksek puanlı bir yeri mi? yorumla beraber olursa iyi olur

veya tıp isteyip puan tutmazsa mezuna kalır mısınız, mühensislik mi yazarsınız?

daha temmuza çok var ama ben şimdiden ikilem yaşıyorum.

• tıp tıp tıp ne tıpmış arkadaş. hiç hastaneye gitmiyorsunuz sanırım . bu işi ciddi manada severek yapacak adam seçsin. sonra önüne gelen hastaya çemkiren suratı beş karış doktorlar türüyor hastanelerde. netleri yüksek olanların ağzına lal olmuş zaten tıp tıp tıp . ulan bi bak , kaç doktorla konuştun. kaç okuyanla konuştun da böyle deli divane oldun mesleğe ? sizi mutlu edecek mesleği yapın. zaten haftada kaç saat çalışıyorsunuz o kazandığınız paralar size çok sefa sürdürmeyecek nasılsa , çoluk çocuk hanım yiyecek siz çalışırken. "sevdiğin işi yaparsan ömrün boyunca çalışmazsın" sözü tamda bunu anlatıyor.gün boyu otur oyun oyna deseler iş bile saymazsın bunu kendine. böyle bi meslek seçin kendinize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikirist -- 17 Kasım 2015; 21:02:56 >
  • Ablamla konuştum. Tıp okuyor. Sen tıp okuma dedi önce. Sonra okuyacaksan sen hacettepede oku, egonu bir o paklar dedi(Çapadakilere falan ezik gözüyle bakıyorlarmış. :D) . Düşünüyorum, hacettepeyi kazanmam çooook zor. O yüzden MBG düşünüyorum. En başa hacettepe, sonrasında Boğaziçi Bilkent Odtü MBG. leri döşeyeceğim. İnşallah boğaziçi gelir diye umuyorum.
    Zaten tıp okursam da lab. çalışmaları yapacağım. Hedefim yurtdışında yaşamak, laboratuvarda deneyler falan yapmak. Öyle olunca ya iyi bir tıptan sonra bilim adamı olmak, ya da MBG kalıyor. MBG seçeyim diyorum ben de.

İstediğiniz bölüm varsa onu yazın.
    Gidip "belki şu da olur" diye boğaziçi MBG'nin altına hacettepe yazmayın.
  • Fikirist kullanıcısına yanıt
    olaya sadece kendi açından baktığın sana anlamsız gelebilir.herkesin hayattaki nihai amacı evlenip çoluk çocuğa karışmak ya da bir işe girdikten sonra parayı kırıp keyif çatmak değil.belki insanların %99 unun böyle olabilir ama işte o tıpa giren %1'in öyle değil.

üstelik tıpa girenlerin hepsi doktor olmuyor hatta çoğu doktor olmuyor, araştırma için giriyorlar çünkü donanımlı oluyorlar, mesela bir genetik mühendisin yapabileceği araştırmalar çok kısıtlı ama doktor olduğunda önün açık istediğin alanda uzmanlaşabilir, prof. olabilirsin.

sorum o değildi ayrıca, mesela mühendislik istiyosun, prestij açısından en düşük İTÜ var.senin puanın yetmedi.sınava tekrar mı hazırlanırsın yoksa anadoluda bir üni mi yazarsın(ege,9 eylül,akdeniz vb.)

veya imkanları ve kültürü açısından odtü tuttu ama puanı yüksek diye boğaziçi-koç yazar mısın ilk sıraya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4BAE130DE -- 17 Kasım 2015; 21:20:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tercih yapsak mı ki bu sene?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.