Şimdi Ara

Ptt Kargo Artık kapıda ödemede Fatura istiyor ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

15 20 gündür bu uygulamanın başladığını söyledi görevli ve kapıda ödeme kargomu almadı fatura yok diye. Doğrumudur bu başına böyle bi durum gelen varmı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• olabilir ama her şube kafasından uyguluyor politikalarını. kargo ile teslim et sende.
  • Arkadaşlar yokmudur başına böyle bir durum gelen yoksa benim verdiğim ptt şubesi kendi kendinemi yapıyor bu uygulamayı ?
  • evet arkadaşım artık fatura istiyorlar. sebebi de bazı kötü niyetli kişilerin müşterilerine boş kutu ya da değeri daha düşük veya başka ürün göndermeleri ve ptt nin ödeme almadan paketi açtırmaması idi. yani fatura olursa kutu üzerinde ürün adı ve kargo içeriği budur mantığı. peki kurumsal bir firma olmayan ayşe, Fatma teyze ördüğü el işi oyaları nasıl satacak artık.ya da 2 el ürünler? Bu konuda asıl yapılması gereken şudur bence: sadece ptt de değil diğer kargolarda da kapıda ödemeli gönderilerinde 2 seçenek sunulur KONTROLLÜ TESLİM mi yoksa KONTROLSÜZ TESLİM mi. Öyle ki kontrolsüz teslim şeklindeki gönderi seçeneğinin kaldırılması gereklidir.tüm kapıda ödemeli gönderiler sadece kontrollü teslim şeklinde olursa müşteri kargosu geldiğinde kutuyu açar bakar tamam der ödemesini yapar. bu seçenek ptt de mevcuttur yıllardır da vardır. malına güvenemeyen ya da karşıdaki kişiyi kandırmak isteyen hep kontrolsüz teslim şeçeneğini seçmektedir. ptt şirket dışında kişilere kapıda ödeme seçeneğini kaldırmakla çok fazla müşterisini kaybedecektir. üstelik sorunlu ve yavaş kargo hizmetiyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: keyf55

evet arkadaşım artık fatura istiyorlar. sebebi de bazı kötü niyetli kişilerin müşterilerine boş kutu ya da değeri daha düşük veya başka ürün göndermeleri ve ptt nin ödeme almadan paketi açtırmaması idi. yani fatura olursa kutu üzerinde ürün adı ve kargo içeriği budur mantığı. peki kurumsal bir firma olmayan ayşe, Fatma teyze ördüğü el işi oyaları nasıl satacak artık.ya da 2 el ürünler? Bu konuda asıl yapılması gereken şudur bence: sadece ptt de değil diğer kargolarda da kapıda ödemeli gönderilerinde 2 seçenek sunulur KONTROLLÜ TESLİM mi yoksa KONTROLSÜZ TESLİM mi. Öyle ki kontrolsüz teslim şeklindeki gönderi seçeneğinin kaldırılması gereklidir.tüm kapıda ödemeli gönderiler sadece kontrollü teslim şeklinde olursa müşteri kargosu geldiğinde kutuyu açar bakar tamam der ödemesini yapar. bu seçenek ptt de mevcuttur yıllardır da vardır. malına güvenemeyen ya da karşıdaki kişiyi kandırmak isteyen hep kontrolsüz teslim şeçeneğini seçmektedir. ptt şirket dışında kişilere kapıda ödeme seçeneğini kaldırmakla çok fazla müşterisini kaybedecektir. üstelik sorunlu ve yavaş kargo hizmetiyle.

Dediğine katılmakla beraber benim de şöyle bir sıkıntım var kontrollü teslim de sıkıntılı sonuçlanıyor mesela adam laptopun her özelliğine kapıda bakamaz teslim alıyor ve bozuk çıkıyor en iyisi kapıda ödemede fatura istenmesi bence diğer türlü maalesef hala get kullanılmalı kaldı ki prosedürü azalatmaya çalışılıyor ayşe,fatma teyzeler 150 lira gibi bir rakama fatura kesebilecek duruma gelecekler ardından %8 vergi ile kayıtlı ve güvenli bir şekilde mallarını satabilecekler bence prosedür azaltılsa herşey çözülecek.

• konu hortlayacak ama bugün ptt kargoya gittiğimde bir gönderim vardı ücretli.faturasız olmaz dediler .yeni bir yazı mı ne gelmiş.dedim ben bireysel olarak gönderi yapıyorum dükkanım falan yok.biraz mırmır edince gönderinin ne kadar olduğunu sordular 15tl dedim ozaman şimdilik olsun dediler aldılar.
    halbuki ben nerdeyse her hafta pttkargo ile ödemeli ürün gönderirim hiçbirinde fatura istemediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2ekmek1sut -- 23 Temmuz 2014; 20:18:09 >
  • Dün PTT Kargoyla 60TL ödemeli ikinci el bisiklet lastiği gönderecektim. Fatura diye direttiler. Lastiği satın alırken aldığım faturayı verdim. Fakat faturada lastikten başka ürünler de vardı ve fiyat euro olarak yazılıydı. Sonradan anladım ki satın alırken aldığım faturayı değil, satmak üzere benim tarafımdan kesilmiş faturayı istiyorlar. Maliye denetliyormuş, ptt'ye faturasız ödemeli gönderileri kabul etmemeleri söylenmiş. Kabul eden bir ptt personeli uyarı cezası almış. Yani asıl amaç vergisiz alış-verişe engel olmak. İyi de o zaman yasal bir yol gösterin, gidelim vergimizi yatıralım, kargomuzu gönderelim. Maliye bakanlığının sitesine girdim. Durumu izah edebileceğim bir yer bulamadım. Araştırmaya devam ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KARGO ÜCRETİ NE KADAR?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.