Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
393.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mcrew

ptt bank ın neden online işlem merkezi yok

online olarak niye işlerimizi halledemiyoruz

hatta android iphone a da bir uygulama gelse güzel olmaz mı

Dostum PTTBANK'ın Online İşlem Merkezi'nin olmadığını da nereden çıkardın

https://ipc2.ptt.gov.tr/pttwebapproot/ipcservlet

Yapman gereken sadece şunlar ;

1-Bir PTT Merkezine uğrayacaksın.
    2- İPÇ şifresi istiyorum diyeceksin.
    3- Mesaj olarak geçici 8 haneli şifre gelecek.
    4-Söylediğim olduğum linkten giriş sağlayacaksın.

Cep uygulamamızda var. ''Cep Finans'' adında.

• quote:

Orijinalden alıntı: İstanblue_34

quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

Eğer son hareket bilgisinde ''PTT İşyerine Sevk Edildi'' yazıyorsa alma durumun var değerli dostum.

hocam iyi günler öncelikle.bir arkadaş bana kargo gönderdi de.Takip no bu : Kp018342253129

ama sonuç kısmında hiçbir şey yazmıyor neden olabilir acaba?

Takip numarası yanlış dostum o yüzden. Yenden bir check et arkadaşından.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İstanblue_34

quote:

Eğer son hareket bilgisinde ''PTT İşyerine Sevk Edildi'' yazıyorsa alma durumun var değerli dostum.

hocam iyi günler öncelikle.bir arkadaş bana kargo gönderdi de.Takip no bu : Kp018342253129

ama sonuç kısmında hiçbir şey yazmıyor neden olabilir acaba?

Takip numarası yanlış dostum o yüzden. Yenden bir check et arkadaşından.

tamamdır hocam çok sağ olun.
  • Bende bir PTT rezilliği anlatayım

Boynerden ürün aldım.
    Ama beğenmedim.
    Ürünü aslında Yurtiçi ile anlaşmalı oldukları için ücretsiz gönderebilirdim.
    Ama evime uzak olan Yurtiçiyi değilde evime yakın olan PTTyi tercih ettim bende.

Boynerin iade adresini düzgünce yazdım ve gönderdim.
    2 gün sonra gelen cevap PTT'den."İade-Adres Yetesiz"
    Sebebini mail attım PTT'ye
    Gelen cevap "Boynerde birden fazla bölüm varmış"Bu ne demek şimdi?Boyner derken tek odalı kümes gibi şirket mi bekliyordunuz?

Tamamda ben daha önce de PTT'den Boynere ürün iadesi yolladım hiç bir sorun çıkmadan iade ettiler.
    O zaman yokmuydu o dediğiniz birden fazla bölüm?
    Kargoyu yollayan eleman artık nasıl bir şerefsizlik yaptıysa bilmiyorum.
    Adam bir sorar sağa sola.Hem zaten ben paketi verirken telefon numarası verdim.
    Neden beni aramıyorsun.Ararsın beni ben durumu anlatırım orada ki Boyner görevlisine.
    Üstelik bir de benden geri gelen paket için 2.71 TL taşıma parası aldılar.

O sinirle Tüketici Hakem heyetine gidecektim .2 gün sonra vazgeçtim.
    Çünkü çok uzun sürüyor.3 ay önce Boyner'ide Tüketici hakem heyetine verdim hala ses yok

• Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    buradan fatura ödeme para gönderme falan filan yapabiliyoruz öyle mi
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Tabi ki yapabiliyorsun ama 1 TL komisyon keser haberin olsun,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzüldüm başınıza gelenler için.

• hocam merhaba bir sorum var. geçen bayramdan önce kargomun hala gelmediğini yazmıştım buraya. o kargo hala gelmedi.
    pttye yazdım bunu, araştırılıyor dediler. 2 haftadan fazla oldu hala bi cevap gelmedi. aliexpressten aldığım için ürünü dispute süresi de bitmişti, birkaç kere uzattırdım. en son bahçelievler dağıtım merkezine zimmet edilmiş olarak gözüküyor 1 temmuzda. belli ki ptt bu kargoyu kaybetti, bulamayacak.

burada yazana göre benim bundan tazminat alma hakkım var, süreç hakkında bilginiz var mı acaba?

• pttdeki personel neden yetersiz? masa çok ama insan yok. bunu bir müdüre sormuştum. yetiyor demişti sıkışık olunca ben de yardım ediyorum dedi. tebessüm ettim içimden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadistica -- 15 Ağustos 2016; 18:50:33 >
  • bir de size çok büyük bir eksikten bahsetmek istiyorum.

yurt dışından 500$ lık bir cihaz almıştım. olması gerektiği gibi gümrükten %20 vergi (yaklaşık 350tl) ödeyip beyanname aldım. pttye teslim ettim ürünümü aldım.
    sonra bu ürünü tamir tekrar geriye gönderdim, sonra geldi. olması gerektiği gibi gümrüğe gittim değerini sordular 120$ dedim (yaklaşık 100tl) ödeyip çıktım.

gümrükteki arkadaşlar cihaz ile ilgili hiç bir bilgiye sahip değil bu ürünü inceleyen arkadaş not falan yazmıyor mu kargoya, ben ilk sefer 200tl fazla mı para ödedim devlete yoksa ikinci sefer 250tl eksik mi ödedim? bunu ben kontrol etmeyeceğim, diyeceğim sistem çok zayıf, bir de radar tespit cihazı olmadığına dair beyan istiyorlar. zaten radar tespit cihazları kapınıza kadar geliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadistica -- 15 Ağustos 2016; 18:50:49 >
  • Selamlar,
    25 Temmuzda Hollanda'ya bir harddisk gönderdim değişim için.PTT nin sitesinde 27 Temmuzda yurtdışına sevk edildiği görünüyor ve ondan sonra herhangi bir hareket görünmüyor.Bu konuda ne yapılabilir?

PTT'de çalışıyorum soruları alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MurNesPc -- 16 Ağustos 2016; 12:36:10 >
  • Peki Akk kalkacak mı ?
  • quote:

Pp kardeşiyiz
  • takipsiz küçük kargoları bazı ptt'cilerin cebe atabildiği olayı doğru mu? 63 gündür 2 dolarlık takipsiz kargom gelmedi. 10 dolarlık takipli kargoya sahip ürün 2 haftada geldi bu hala gelemedi. benim kargo hala bir yerlerde bekliyor mu yoksa birisi cebe mi indirdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MurNesPc

Selamlar,
    25 Temmuzda Hollanda'ya bir harddisk gönderdim değişim için.PTT nin sitesinde 27 Temmuzda yurtdışına sevk edildiği görünüyor ve ondan sonra herhangi bir hareket görünmüyor.Bu konuda ne yapılabilir?

PTT'de çalışıyorum soruları alayım

Kurumumuzun web sitesi üzerinden talep açabilirsiniz hocam ama barkod numaralı olduğu için herhangi bir sorumla karşı karşıya kalmazsınız.

• Binlerce dağıtım elemanı var hocam Kesin yapmazlar desem olmaz yani ama ben ihtimal vermiyorum. Bu yüzden takipli alın kafanız rahat etsin hocam.

• Merhaba, Ben antalyanın alanya ilçesinde yaşıyorum malum bayram zamanı geldi yurtdşından bir sipariş alacağım.24-37 gün yazıyor bayramda 4-5 gün olmayacağız sipariş gelirse ne yaparlar evde bulamazlarsa ?Birde bayram zamanları gümrükte kontrol az oluyor dediler doğrumu.Şimdiden Teşekkür ederim
  • kız arkadaşıma 3 tane roman gönderdiğimde benden 9 tl aldılar. kitaplardan az para alınması gerektiğini söylediğimde bana sadece eğitim kitaplarından az para aldığını söyledi. bu doğru mu? Kitap kampanyası tüm kitapları kapsamıyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 17 Ağustos 2016; 14:11:38 >
  • quote:

Binlerce dağıtım elemanı var hocam Kesin yapmazlar desem olmaz yani ama ben ihtimal vermiyorum. Bu yüzden takipli alın kafanız rahat etsin hocam.

hocam benim sorumu neden es geçtiniz
  • Hocam Arnavutkoyu falan anladim da Tekirdaga gelecek paket bir de neden Luleburgaza gidiyor? 10 Agustosta İngiltereden gonderilen paket ertesi gun Turkiyede oldu ama ben 16sinda anca alabildim. O da kendim gittim aldim dagitimla da gelmedi yoksa en az bir gun daha bekleyecektim. Gumruge falan da girmedi hani. Uzucu bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 18 Ağustos 2016; 20:23:18 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.