Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
392.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kargoları karıştırıyon mu hiç içini açıp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barni Moloztaş kullanıcısına yanıt
    Aynen başka işim gücüm yok.

• hocam manisa/akhisara gelicek ürün ama ''torba kapandı'' yazıyor bu ne anlama geliyor acaba.teşekürler
    PTT'de çalışıyorum soruları alayım
  • iso227 kullanıcısına yanıt
    ''Torba Kapandı'' demek gönderinizin araca yüklendiği anlamına gelir değerli dostum.
  • gelen kargo şubede kaç gün bekledikten sonra geri gönderiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.DarkGreen

gelen kargo şubede kaç gün bekledikten sonra geri gönderiliyor

Yurtiçi Kargolar : 10 gün
    Yurtdışı kayıtlı gönderiler : 20 gün
    Pasaport,ruhsat.ehliyet : 7 gün

• Merhaba,

1 - yurtdışı takipli ve yasaklı ürünler aynı olmasına rağmen, bir kısmı geçerken bir kısmı geçmiyor. Buradaki durumu yani paketleri inceleyen
    memurun psikolojisini anlatabilir misiniz?
    2 - çalışan memur hep aynı mı yoksa haftalık veya aylık olarak değişken mi?
    3 - aynı isme ayda 1 kargo gelmesi geçip geçmeme durumunu etkiler mi ?
    4 - 3. soru olumlu ise sistemde bilgilere, "isim soyisim" aranarak mı bakılıyor, yoksa adres veya telefon bilgisi ile mi bakılıyor?
    5 - yıllık ve aylık yurtdışı gönderi alım sınırı var mı ? varsa nelerdir?

değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • 5 günde çinden istanbula gelen kargoyu ptt nin neden 15 gündür istanbuldan erzuruma getiremediğini açıklayabilir misin ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- adima gonderilen kargoda yazan adresimi nereden ogrenebilirim?
    2- iade islemine alinan kargonun bildirdigim ptt subesine geri yollanmasi icin dilekce yolladim ana subelerden biri vasitasiyla. Basariya ulasma sansim nedir?

• djyacox kullanıcısına yanıt
    Merhaba değerli dostum.

1- Dostum bir sonraki maddelerinde belirtmiş olduğun gibi bu tür kargoların kontrolünü her daim farklı ''gümrük muayene memuru'' dediğimiz kişi yapar. Nasıl diğer kurumlarda bir vaka farklı olarak değerlendiriliyorsa Gümrükte bu şekilde. Gümrük Mevzuatını adamlar kendine göre değerlendiriyorlar. Genel kapsamlı bir düzenlemeye elbette ihtiyaç var. Çünkü söylemiş olduğunuz durum her zaman olan birşey.
    2- Cevabını yukarıda verdim zaten vardiya sstemi söz konusudur. Bizimle ayrı bir birim ancak bu şekide işler.
    3- Hayır etkilemez dostum.
    4-Paket üzeriden satıcı kişilerin vermiş olduğu bilgiler dahilinde işlem gerçekleştiriliyor hocam. Yurtdışı kargolarınızın üstüne telefon numarası yazmanız pek birşey ifade etmez. Eğer insaflı bir dağıtım elemanı değilse telefonla aramaz sizi. %99 böyle.
    5- Normalde aylık veya yıllık bir kota limiti yok ancak aldığınız her ürün evrak kayıt sistemine kayıt ediliyor. Eğer gerçekten bariz birşekilde yüklü bir mal veya sistemde belirgin bir fazla ürün alma söz konusu olursa gümrük memurları bu duruma müdahil olabilir ve ürünlerin bizzat gümrük tarafından detaylı araştıılmasını talep edebilirler.

Ek olarak değerli dostlar ''Elektronik Sigara'' artık sipariş etmeyin. Artık ürünler gümrüğe girmeden tekrar geri iade ediliyor paranıza yazık almayın artık şunu ya
    Bakın birinci ağızdan söylüyorum almayın Elektronik Sigara falan.

• CezaRap77 kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da ama İstanbul'da nerede.?

İstanbul UKİM'de ise 20 iş günü bekleyebilir orası gümrüktür ona biizim mudahil olma yetkimiz bulunmuyor. Ama eğer İSTANBUL UPİM Tarafından tutuluyorsa kurumumuza mail gönder ilgili birimler tarafından değerlendirilir.
  • 1- Yurtiçi gönderi mi Yurtdışı mı ? Eğer Yurtiçiyse öğrenebilirsin. Adınıza gönderilen kargoyu çağrı merkezi vasıtasıyla öğrenebilirsin.
    2- Bu tür talimatların gönderici kişi tarafından ek ücretle talmat vermesi halinde dikkate alınır. Ancak dilekçe göndermişsen memur nezdinde de kabulü sağlanabilir.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Maalesef ukim

• Haftasonu hiç mi açık olmuyosunuz e devlet şifresi almam gerek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu sabah 8de kargom Basaksehir'e gelmis. Yarin Tekirdag'da olma ihtimali var mi acaba? Biraz acil paket de pazartesiye kalmasini istemiyorum. :( @Alisinasyon

• 221B baker street kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da ve Ankarada bazı PTT Merkezleri diğer illerdeki tüm PTT Merkezleri saat 10:00 16:00 arası açıktır. Yaşamakta olduğun yeri paylaşırsan daha kesin bilgi paylaşabilirim.

• Eğer son hareket bilgisinde ''PTT İşyerine Sevk Edildi'' yazıyorsa alma durumun var değerli dostum.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Simdi Basaksehirde torba kapandi yaziyor. Yetismeyecek sanirim.
    Edit: Ptt İş yerine sevk edildi yazıyor şimdi de. Umarım Zeytinburnu'na değil de Tekirdağ'a sevktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 13 Ağustos 2016; 10:18:18 >
  • ptt bank ın neden online işlem merkezi yok

online olarak niye işlerimizi halledemiyoruz

hatta android iphone a da bir uygulama gelse güzel olmaz mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

Eğer son hareket bilgisinde ''PTT İşyerine Sevk Edildi'' yazıyorsa alma durumun var değerli dostum.

hocam iyi günler öncelikle.bir arkadaş bana kargo gönderdi de.Takip no bu : Kp018342253129

ama sonuç kısmında hiçbir şey yazmıyor neden olabilir acaba?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.