Şimdi Ara

PSU'yu kaç yıl kullanabiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba, İmzam'daki sistemde 7 buçuk yıl önce ilke sistemimle almış olduğum HighPower Absolute Power 650 Watt güç kaynağını kullanmaktayım. Ancak son zamanlarda gerçi önceden de (sistemde i7 930 x58a ud3r ve gtx 780 varken) oluyordu sistem açılıyor sonra kapanıp tekrar açılıyor gibi oluyor. O yüzden başlıktaki soruyu soruyorum bir güç kaynağını ne kadar süre kullanabiliriz? Gereksiz yere para harcama istemiyorum ama sistemi yakarsa da bu sefer daha fazla para harcayıp yeni sistem kurmam gerekecek. Önerilerinizi alabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xef1ONYX -- 14 Temmuz 2017; 13:16:8 >



  • Eğer adı sanı bilinmemiş (globalde) bir markadan değilse genelde 4-5 yıldan önce iflas etmez güç kaynakları. Aslında iflas eden de güç kaynağı değil kapasitörler. Kapasitör yaşlanması nedeniyle problem çıkarmaya başlıyor. Tabi bu süreyi aslında yıl ay gün olarak değil, çalışma saati olarak vermek lazım. Günde 10 saat açık kalan bir bilgisayar ile günde 2 saat açık kalan bir bilgisayardaki güç kaynakları birebir aynı bile olsa aynı ömürde olmayacaktır.

    Aslında buna ömür de demek çok doğru olmaz. Genelde bir arıza vermedikçe, uzun süre tam yükte çalışmadıkça ya da çok kötü bir elektrik hattına bağlı değilse sorunsuz çalışmaya devam ediyorlar. Lakin kullanım arttıkça üzerinden geçen yükle de orantılı olarak çıkış kapasitesi düşüyor. İlk gün tam olarak 650 watt verebilen bir güç kaynağı muhtemelen 5 yıl sonra 550 watt bile veremeyebilir. Bunun da hala bir mit olup olmadığı tartışılıyor. Çünkü 10 yıldan eski 200-250 watt kapasiteli güç kaynakları kullananlar olduğu gibi ölçüm yaparak zaman içerisinde çıkış kapasitesinin düştüğünü gösterebilenler de var.

    Ben zaman içerisinde kapasitenin azaldığını düşünenlerdenim ve yorumum ona göre olacak. 7.5 yıl gibi bir sürede güç kaynağı artık yavaş yavaş miadını doldurmaya başlar. Marka orta segment olarak sayabileceğimiz HighPower ve üretim teknolojisi 2009 ya da daha eski. Bu dönemdeki üretim teknolojisi ise günümüz teknolojisinden daha iyi değil ve hatta muhtemelen geride. Bu nedenle kullanılan komponentlerin kalitesi de günümüzde üretilen ürünlerden daha düşük olabilir. Günümüze ait ürünlerin yorumlarını okurken bu farkı da unutmamak lazım bence.

    Uzun oldu biraz ama benim tavsiyem internet üzerinden bir ürün sipariş edip birkaç gün kullanman. Eğer problemlerin giderse yeni güç kaynağı ile devam edersin. Eğer baktın hala problemler aynı şekilde devam ediyor 14 gün içerisinde cayma hakkını kullanırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 14 Temmuz 2017; 16:51:36 >




  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Yorum icin cok tesekkurler bende aynen sizin gibi zamanla urunlerin yıprandıgi dusuncesindeyim. o yuzden tamamen iflas etmeden degistirmek mantikli gibi geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O. C yapıyorsan Anakart onu yapıyor biliyorsun bende de aynı Anakart vardı, (aslında halen var sayılır kardeşim de) o.c varken aynı olay bende de vardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim Q6600 ın PSU su neredeyse 10 yaşına girecek. Durumu kötü değil su an yaşına göre bence. Hala çalıştırıyor sistemi. Çok açık kalmıyor orası ayrı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam arıza vermediği sürece rahatlıkla kullanabilirsin. Benim PSU da aynısından hiç bir sıkıntı yaşamadım.
  • Yine de hocam sen bir internet siparişi olayını düşün derim. Daha uzun süre de gidebilir o PSU.
    Eğer ilk açılışta kapanır gibi olup tekrar açılıyor probleminden başka bir problemin yoksa; durduk yerde güç kesme, restart atma gibi sıkıntılar yoksa direkt gidip alma derim. Ama bazen bana da oluyor değiştiresim geliyor bir bahane arıyorum çıkınca da gözümü kapatıp alıyorum yenisini
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.