selam arkadaşlar barton 2500+ , abit Nf7-s , radeon9800pro sistemde fsp 300 watt Psu kullanıyordum şimdiki sistemimde 3400+ clawhammer , Asus K8n , 3*512=1.5 gb. ddr400 twmoss 160 gb sata WD , Asus v9999 6800 ultra vs.. aynı Psu yu kullanıyorum sorun yok gibi ama Asus K8n in kullanım kılavuzunda 4 pin konnektör için minumum 350 watt Psu gerekli yazmışlar zaten takmadan sistem açılmadı. sizce Psu yu değiştirmelimiyim performansı ne kadar etkiler bi yardım..
DEĞERLİ ARKADAŞIM KULANMIŞ OLDUĞUN PSU İLE ZATEN UÇ SINIRDA KULANIYORMUŞSUN .YENİ SİSTEMİN ŞUAN KULANDIĞIN PSU İLE ÇALIŞIR YALNIZ KALİTELİ OLDUĞUNU BİLİYORSAN VE İLERDE YENİ DONANIM TAKMAYACAKSAN CDRW ,İKİNCİ HD VS GİBİ ,AMA GÜNÜMÜZDE EN AZ GİRİŞ SEVİYESİ OLARAK PSU 350 ,OLMASI ARTIK YAVAŞ YAVAŞ GEREKLİLİK HALİNE GELDİ. GERÇEK GÜÇTE BİR PSU O SİSTEMİ KALDIRIR ANCAK YAZDIĞIM GİBİ OYUN OYNARKEN DE HER HANGİBİR RESETLEME VS ZORLANMA YAPMIYORSA SORUNYOK ANCAK ALMIŞKEN EN AZ 350,400 LÜK PSU ALMAK DAHA RAHAT ETMENİ SAĞLAR,,ANAKART VE EKRANKARTLARI PERFORMANS YÜKSELDİKÇE DAHA ÇOK GÜÇ GEREKSİNİMİ DUYAR BUNU UNUTMAMAKLAZIM...
FSP,Enermax,zalman,tagan,silverstone,thermaltake gibi markaların ürünlerini tercih et,400 yada 420w'lık bir model işini görecektir...
bötle kullanma bence çünkü zorlanır.en az bi 350 tak
Güç çok önemli : Biliyorsunuz tüm devreler akım ile çalışıyor :Güç yeterli olmaz ise sabit voltaj için yüksek akım çekilmeye zorlanır. Buda P: Ux I formulü ile denetlenir. Yüksek akım da ise güç kaynağı koruması muhtemelen devreyi keser.
en az 350w şart.
herşey illada performans değilki. Psu yu değiştirdiğinde belki hiç performans farkı görmeyeceksin ki genelde öyle olur.. fakat milyarlık sistemin selameti için o psu yu arkadaşın belirttiği markalardan birini tercih ederek( benim tavsiyem fsp dir hem kaliteli hem fiyatı uygun) en az 350w olarak değiştirmelisin.
Alabiliyorsanız en az 500 watt lık bir güç kaynağı tavsiye ederim size. Sonuçta güç kaynakları diğer bilgisayar bileşenleri gibi çok hızlı değişen parçalar değiller. Kullandığım güç kaynağı hem fiyat hemde performans açısından size nacizane tavsiye edebileceğim bir alet. Oldukça da sessiz
hocam 6800 ultra nın o psu ile tam performan çalışması imkansız die düşünüorum.Bende imzamdaki siteme bi tek 6600GT yi eklediim de nvidia uyarısı geliodu yeterli güç gelmio die oyunlar yavaşlıodu ben de 400 wattlık taktım bi tane rahat ettim
Arkadaşın tavsiye ettigi FSP 500W Bluestrom'u gerçekten alabilirsin. Fiyat/Performans oranı çok iyi. Enermax veya Tagan gibi bir markayı da düşünebilirsin, ama FSP daha hesaplı ve aynı zamanda kaliteli.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme