Şimdi Ara

PSU Yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, benim dün gece bilgisayarımda bir sorun oluştu.

Bilgisayar şöyle:
    AMD Phenom II X4 965 B.E
    Gigabyte 790-XTA UD4
    ATI Radeon HD 5830
    Kingston 4 GB DDR3 1333 Mhz RAM
    Samsung 500 GB 5400 Rpm HDD

Sorun şu, iki hafta önce, bilgisayarım kendini yeniden başlatmaya başladı. Bu iki günde bir oluyordu. Böyle gitti. Benim için de bir sorun olmuyordu. Ancak dün gece bilgisayar komple kapandı. Hala açamıyoruz. Power tuşuna basınca güç ışıkları bir saniye yanıp sönüyor. Ben bilgisayarın içine bakarken şunu farkettim. Bilgisayarın içinde 336 W bir psu varmış. Ve bilgisayarı başlattığımda ordan kokular geliyor. Galiba orayı yaktım. Sorum şu, psu yetersizlikten mi yanmıştır yoksa odanın içinin çok sıcak olmasından mı? Bir dahaki PSU'm kaç W olmalı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 500 yada 550w 80+ bir psu almalısın psunun yanması konusuna gelince eğer dandik bir marka ise uzun süre zorlandığından yanmış olabilir
    psu önerim:
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-b12s-serisi-550w-80-plus-bronz-guc-kaynagi.html
  • Galiba dandik olduğundan yandı 3-4 ay önce bir bilgisayarcıdan almıştık. Tesekkur ederim ilgin icin.

• Bilgisayarcı verdiyse zaten tabiri caizse kakalamış, 12v kanalından 336w veren bir ürünün o sistemde kullanılması büyük risk olmuş.

Siz 12v kanalından 408w + 34amper veren alttaki ürünü alın, Seasonic kalitesi.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-ss-500gb-500w-guc-kaynagi.html
  • Büyük risk derken nasıl çok bilgili değilim de :D

Bir de 408 W demişsiniz de 500 W bir psu var linkte ben mi anlamıyorum yoksa siz mi yanliş yazdınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Romanius -- 12 Ağustos 2012; 14:01:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Romanius

Büyük risk derken nasıl çok bilgili değilim de :D

Bir de 408 W demişsiniz de 500 W bir psu var linkte ben mi anlamıyorum yoksa siz mi yanliş yazdınız?

Büyük risk derken power supply üzerinde yazılan değerlerden daha fazla güç ihtiyacına gerek duyarsa bilgisayarınız power supply bu gücü sağlamaya çalışırken güç dalgalanması yaşanabilir ve diğer sistem bileşenleri zarar görebilir. Şanslısınız ki bir sorun olmamış sizin sisteminizde.

500-550-600w aralığında ki power supplyler 12v kanalından 400-408-432-450-480w gibi güç değerlerine sahip olarak üretilip satılırlar. Link verdiğim ürünün 500w olduğuna bakmışsınız ama ürünün teknik özellikleri ve güç tablosunu incelememişsiniz. Seasonic SS500GB model olan ürün 12v kanalından 408w güç veren bir üründür, bu da sistem bileşenlerinize baktığımızda sisteminize fazla fazla yeterli olacak demektir. Bu konuda kafanızın daha fazla karışmaması için detaya inmiyorum fakat yinede bilgi edinmek isterseniz alt linkte ki konuyu inceleyin derim.

http://forum.donanimhaber.com/m_52352852/tm.htm

PSU Yanması

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.