Şimdi Ara

psu ve anakart 12v bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. geçen gün bir sistem topladım montajını yaptım fakat sorun şu ki cpu nun enerji ihtiyacı için 12v 8pinli girişe psu dan çıkan hiç bir pin olmuyor. 4+4 ve ya 6+2 kombinasyonunu denedim maalesef olmuyor. bir kaç yerde okumuştum, 12v girişini 4pin olarak kullansam herhangi bir şey olur mu? yoksa 8pin ve ya 4 pin farketmez mi? cevaplar için teşekkürler
    bu arada anakartım gigabyte 990xa ud3 ve kasam thermaltake v3 600w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiowas -- 10 Eylül 2011; 22:33:36 >

• hocam bağlantı girişleri çıkışları standarttır tekrar kontrol edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix41 -- 10 Eylül 2011; 22:51:09 >
  • valla denemediğim kontrol etmediğim şekil kalmadı olmuyor maalesef. 4pinlik bir kablo uyuyor ama ayrı ayrı kombine edilen kablolardan 8 pin yapınca olmuyor.
  • 1 tane psudan çıkan kabloyu 990xa-UD3 4+4 bir tutup 8 pin olur CPU power yerine takın
  • şimdi şöyle bir olay oldu. psu dan çıkan 4+4 pinlerden yanyana getirdim kabloyu fakat görüntüde pin uçlarının kare ve yuvarlak kısımları denk gelmesi lazım ya onlar denk gelmediği halde yuvaya tam oturdu. acaba diyorum şekillerin uyması mı lazımdı yoksa yine de şekillerinin uymaması fakat tam oturması sorunu çözer mi? teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiowas

şimdi şöyle bir olay oldu. psu dan çıkan 4+4 pinlerden yanyana getirdim kabloyu fakat görüntüde pin uçlarının kare ve yuvarlak kısımları denk gelmesi lazım ya onlar denk gelmediği halde yuvaya tam oturdu. acaba diyorum şekillerin uyması mı lazımdı yoksa yine de şekillerinin uymaması fakat tam oturması sorunu çözer mi? teşekkürler

hocam deminde yazdım bu girişler ve çıkışlar standardtır bazı psularda 2 adet 8 pin çıkışlar vardır bunlarda üst düzey kartlara uyumludur Çift işlemci destekli anakartlarda genelde kullanılır, psuda 4+4 pin yuvaya tam oturuyorsa sorun yoktur
  • 4+4 pin yuvaya oturdu fakat dediğim gibi denk gelen yuvarlak ve kare şekillerden bazısı yuvaya oturduğu halde uymuyordu. acaba o sorun olur mu dedim. yani yuvarlak şekiller + kutup kare şekiller - kutup vb durumlar var mıdır diye düşündüm..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    250W PSU ile?
    14 yıl önce açıldı
    rtx 3060 için psu güç kablosu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yok hocam taktıysanız sorun yok beni de çok uğraştırdı bugün anakartımı değiştirirken. :) Sonunda yaptım ama zar zor. :)
  • teşekkürler arkadaşlar ilginiz için
  • Merhaba Arkadaşlar bende de buna benzer bi sorun oldu.

anakart 12V 4 pinli
    psu'nun da 12v si 8 pinli ve birleşik. 4+4 oalrak ayrılabilen cinsten deil.

normal bir şekilde 4 pinli olarak takmaya çalıştığımda anakartın ve psu'nun bağlantı uclarındaki "yuvarlak" ve "kare" şekilli girişleri denk getirdiğmde Cpu fanı sebebiyle takamadım. öbürtürlüde yapsam bu seferde yuvarlak ve kareler denk gelmiyordu. bende baktım olacak gibi değil. denk gelmeyen yuvarlak ve kareleri zorlıyarak soktum. pc yi açtım çalıştı.

nette ufak bi arştırma yaptım
    psu nun 12 v kablosunun öndeki sarı veya kırmızı 2 girişi +12vdc arkadaki koyu renkli 2 girişide "gnd" gösteriyor.
    ana kartt girişide aynı şekilde.

şimdi sorum şu arkadaşlar ,kare ve yuvarlaklar denk deil , ama 12v akım gecmesi gereken yerden 12v geçiyor. ben doğru kobinasyonu sağlamış oluyormuyum?
    bu şekilde kullanmam anakarta zarar verirmi?
    saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KistaK -- 9 Ekim 2011; 7:45:34 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.