|
Evvet arkadaşlar yıllarca thermaltake'in dandik modelleri, hazır sistemlerle gelen aigo, gamepower psu'lar kullandık ve en son sisteme dedim ki kaliteli bir PSU alayım da sorun çıkmasın diye Highpower Performance aldım, sistem boşta dururken hatta monitör çoktan uyku moduna girmişti güm diye bir patlama sesi geldi ve bilgisayarın fanları usul usul yavaşladı ve durdu. Şimdi PSU patladığına emin gibiyim çünkü fişi taktığımda led fanlar bir yanıp sönerdi şu an hiçbir hayat belirtisi yok fakat herhangi bir yanık kokusu yok ne PSU'da ne de başka bir yerde. 2 aylık ürün, patlama sebebi ne olabilir ve tekrar yaşanmaması için ne yapabilirim? Bina eski, elektrik hattı zaten çok sağlam olmadığını düşünüyorum çünkü ütüyü fişe takınca ampuller hafif kararıyor. Benim odada topraklama yok diye banyonun dışındaki prizden 10m uzatma kablosu çektim bilgisayarı ona bağladım ama yine de maalesef bu tatsız olay yaşandı ve patlayınca sigortalar ATMADI. Uzatma kablosu sapasağlam, şarj aletlerim, laptop'ım, monitörüm takılı sadece kasa vefat gibi duruyor. Bu bağlamda bu olayı tekrar yaşamamak için ne yapabilirim? UPS mi almalıyım yoksa akım korumalı prizler işimi görür mü? Akım korumalı prizlere baktım maalesef 10M yok maks 5m bulabildim, bunu elektrikçide yaptırma şansımız var mı? Bu arada tekrarlayayım, PSU yük altında değildi. Boşta duruyordu. 4lü priz kullanıyorum sürekli laptop, kasa, monitör ve şarj kablom(20W) takılı oluyordu. Bugün telefonu şarja taktım, 15-20 saniye sonra bu patlama oldu sanırım bir dalgalanma vs bir şeyler oldu mantıklı bir cevap bulamadım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt