Acil yardımınıza ihtiyacım var. Bu işlerden pek anlamam da. Benim sistemim biraz eski. Amd 1800+ işlemci (core duo falan değil yani), asus a7n8x anakart var. Geçenlerde ekran kartımı değiştirdim ve Sapphire ATI HD 3650 aldım. Call of Duty 4"ü oynadım problem olmadı bir iki gün ama bugün pc kendi kendine kapanmaya başladı ve power düğmesine basıp açmayı denediğim zaman açılır gibi yapıp tekrar kapandı. Düşündüm düşündüm ve bunun PSU'dan olabileceği sonucuna vardım. Üzerinde sanırım 300 wattlık bir PSU var şu an.
1) İlk olarak teşhisim doğrumudur. Yeni ekran kartım mevcut PSU'ya fazlamı geldi acaba? Bu doğrultuda yeni bir PSU almam gerekecek. Tahminimce 400 wattlık bir PSU meseleyi halleder gibie geliyor. Önerilerinizi esirgemeyin lütfen.
2) İnternet sitelerinde araştırdım. 120mm fanlı PSU'lar falan var. Benim mevcut kasadaki PSU'da fan 120mm değil. Acaba her PSU her kasaya uyarmı? Yani 120mm'lik benim kasaya büyük mü gelir? Dediğim gibi 400 yada 430wattlık bir PSU sorunu halleder gibime geliyor.
Bu iki sorum hakkınd abana yardımcı olursanız çok sevinirim.