Şimdi Ara

PSU-Kasa Donanımları Soru ve Öneri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamünaleyküm. Üç sorum olacak:

    1. Sistemimde Vento 350 W PSU var. Yeni donanımlar için yeterli mi?
    2. Bir tek Concord 12V İşlemci Fanı var. Bilgisayar bütün gün çalışıyor. Yeterli mi?
    3. Gamer kasa değil. İki tane ön panel kapağı var. Bu kapakların birine USB takacağım. Diğerine kasaya estetik katacak bir şey katmak istiyorum? Bu anlamda farklı önerilerinizi de paylaşırsanız memnun olurum...


    Sistem:


    i3 10100

    B460M PRO

    8GB RAM

    Netac NVMe SSD

    Concord 12V Fan

    Vento 114F 350W Kasa

    Powerful 1000Va UPS




  • Ekrankarti takili olmadigi icin psu yeter. Psu dandik, koruma yetmez desek, UPS var, ama... :) UPS biraz abarti olmus ama olmusken iyisi olsun uzun gitsin dediniz heralde. Bu arada UPS online, offline yada line interactive hangisinden? Offline ise bir koruma saglamaz. Line-interactive den baslar koruma... Online olanlari pahalidir ama en iyisidir. Senin kasayada ideal olan en az iki adet fandir. Biri önden iceri, digeri arkadan disari. Arkadaki sicak havayi disari atacak ki, ortam sicakligina bagli olarak bilesenler isilari ideal düzelde calissin. Önde ki sirkülasyonu saglayacak olan fan, iceri disardan taze hava sagliyacak. Ama senin islemci öyle isinan bir islemci de degil. Serin calismasi lazim. Bu sekilde bir ölcüm yapabilirsin. Hwmonitor yahut hwinfo programlarindan birini indirip bakarsin sicakliklarina, eger fazla yükte calismiyorsa zaten isinmaz. Ram eger tek 8gb ise onun yanina aynisindan bir adet daha 8gb takabilirsiniz, ramler cift daha verimli calisiyor, fark eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Dükkana alınmıştı ups. kullanılmadı ben de aldım. abartı dediniz. herhalde bir yarım saat götürür :) aynı şekilde psunun da dandik olduğunu bilmiyordum. ups line-interactive... fan olarak bir tek işlemcinin fanı var. ön tarafa fan takılır mı bilmiyorum fakat diğerinin karşısında yani kasanın yanında vida yerleri ve delik var. oralara takılabilir sanırım. Sizce nereye takayım ve marka model önerir misiniz. rgb filan olsa iyi olur ama olmasa da problem değil. tek 8gb ram. oyun oynamadığımdan geliştirmeyi düşünmedim fakat söylediğinizi dikkate alacağım. Ama şöyle bir problem var. işlemci fanı diğer ram girişini kapatıyor. onu kaydırabilirmiyim? bir de plexi cam takıp rgb led şerit takmam bir zarar verir mi sisteme. Bunu yalnızca can sıkıntısı ve görsellik için yapacağım. çok teşekkür ederim tekrar

  • drteolog kullanıcısına yanıt

    O islemciye yarim saati gecer :) genelde aniden pc kapanmasin diye aliyoruz, ups de calisma pek yapmiyoruz, güclü ekrankartlari ile zaten bunun pek imkani yok. Ama fiyatina baktim uygunmus gercekten ben cyberpower ve bluewalker, eaton, APC ler ile karistirmisim. Line interactive olmasi iyi... Kasanin ön kismi nasil bilmiyorum, yer varsa takilabilir, pc de degilim bu yüzden telefondan modeli tam bulamadim. İslemci fani orjinal degil mi? Ram slotunu nasil kapatiyor? Sogutucuyu ve durumu gormeden kaydirma (cevirme) hakkinda bir yorum yapamam ama %90 degismez yani suanki konum gecerlidir. Ram slotu kapali ise kapali... Rgb den anlamam :) sevmem de..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kunGFu

    Ekrankarti takili olmadigi icin psu yeter. Psu dandik, koruma yetmez desek, UPS var, ama... :) UPS biraz abarti olmus ama olmusken iyisi olsun uzun gitsin dediniz heralde. Bu arada UPS online, offline yada line interactive hangisinden? Offline ise bir koruma saglamaz. Line-interactive den baslar koruma... Online olanlari pahalidir ama en iyisidir. Senin kasayada ideal olan en az iki adet fandir. Biri önden iceri, digeri arkadan disari. Arkadaki sicak havayi disari atacak ki, ortam sicakligina bagli olarak bilesenler isilari ideal düzelde calissin. Önde ki sirkülasyonu saglayacak olan fan, iceri disardan taze hava sagliyacak. Ama senin islemci öyle isinan bir islemci de degil. Serin calismasi lazim. Bu sekilde bir ölcüm yapabilirsin. Hwmonitor yahut hwinfo programlarindan birini indirip bakarsin sicakliklarina, eger fazla yükte calismiyorsa zaten isinmaz. Ram eger tek 8gb ise onun yanina aynisindan bir adet daha 8gb takabilirsiniz, ramler cift daha verimli calisiyor, fark eder.
    Bu ups psular inputlag yapiyomu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Biliyorum ben de o amaçla aldım ama amacını aşıyor doğru :) işlemci fanı orjinal concord.

    kasa bu :

    PSU-Kasa Donanımları Soru ve Öneri ?


    ram slotu da diğer ramle soğutucunun arasında: değse problem olur mu

    PSU-Kasa Donanımları Soru ve Öneri ?
  • Ucuzcufiko U kullanıcısına yanıt

    inputlag ne demek bilmiyorum. oyun oynarken gecikme diyor internette. anlamadım açıkçası :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.