Şimdi Ara

PSU Hesaplama \ Kaç Watt PSU Almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
19.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Masaüstü bilgisayar toplama arifesindeyim bu yüzden günlerdir araştırma yapıyorum.Bu araştırmalarım esnasında ögrendigim bir bilgiyi paylaşacagım sizinle.

Diyelim ki yeni bir sistem toplayacaksınız veya var olan sistemizindeki bir parçayı güncelleyeceksiniz. Kaç Watt lık PSU almalıyım ? Şuan ki PSU yapacagım güncellemeyi kaldırır mı ? diye düşünüyorsanız aşagıda vereceğim site işinizi görecektir.

İnternette bir çok yeri araştırdım herkes agzını 600 Watt güç kaynagından açıyor "yok artık yahu" dedim kendi kendime. Aşagıdaki linke girdikten sonra işlemci, ram, hdd, ekran kartı gibi bir çok parçayı seçebiliyorsunuz. Daha sonra seçtiğiniz sistemin kaç watt enerji harcadıgını söylüyor.

Not: Bunuda gene internette araştırarak ögrendim, sisteminiz 220W çıktıysa gidip 250W lık bir psu almayın. Çogu PSU üzerinde yazan degerleri net olarak vermiyor. 250W lık bir güç kaynagı en iyi halde 220W-230W enerji veriyor. Sistemin yapacagı hesaplama tüm parçaların %100 kullanım degerleri üzerinde oldugundan size verdiği Watt degeri en yüksek watt değeridir. 230W enerji harcayan bir sistem için 300W PSU yeterli olacaktır.

Ve sitede şöyle bir uyarı yer alıyor: Listelenen Watt degerleri, her bileşenin maksimum watt değeridir.Toplam miktar ise tüm cihazların aynı anda maksimum watt degerlerinde çalışması durumuna göre hesaplanmıştır. Normal çalışma koşullarında bu değere hiçbir zaman ulaşılamaz.

Düzeltme yapmak isteyen arkadaşlar saglam kaynaklarla gelirse konuyu düzenleyebilirim. Bizde yeni ögreniyoruz

• eski sistemimi girdim 371w dedi
    ben 3 yıl boyunca 250w teneke psu ile kullandım

pentium g645 6 gb ram 9600gt 2 hdd 2 fan bide kasanın ledleri var

edit:şu anda 500w ocz psu ile kullanıyorum,sistemi değiştirmeyi düşündüğümden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1gigabyte -- 12 Aralık 2014; 10:47:32 >
  • sadece watt olayına bakmayın 12 v kanalından verdiği amper değeri çok önemlidir watt yüksektir ama 3 v 5 v gibi az kullanılan kanallara vermiştir gücü en çok kullanılan kanala 12 volt kanalıdır ayrıca kaliteli psu aşırı güç ,düşük güç gibi bir çok koruma ve stabilite sağlayıcı özellik vardır sıkıntısız çalışıyor gibi gözükür ama parçalar tam performansında çalışmaz ben psu değiştirdikten sonra oyunlarda performans artığına şahidim aynı parçalarla yani psu işini hafife almayın abartı wattlar almaya da gerek yok ama küçük rakamlar için parçalarınızı riske atmayın .

Orijinalden alıntı: MB-CLS

Masaüstü bilgisayar toplama arifesindeyim bu yüzden günlerdir araştırma yapıyorum.Bu araştırmalarım esnasında ögrendigim bir bilgiyi paylaşacagım sizinle.

Diyelim ki yeni bir sistem toplayacaksınız veya var olan sistemizindeki bir parçayı güncelleyeceksiniz. Kaç Watt lık PSU almalıyım ? Şuan ki PSU yapacagım güncellemeyi kaldırır mı ? diye düşünüyorsanız aşagıda vereceğim site işinizi görecektir.

İnternette bir çok yeri araştırdım herkes agzını 600 Watt güç kaynagından açıyor "yok artık yahu" dedim kendi kendime. Aşagıdaki linke girdikten sonra işlemci, ram, hdd, ekran kartı gibi bir çok parçayı seçebiliyorsunuz. Daha sonra seçtiğiniz sistemin kaç watt enerji harcadıgını söylüyor.

Not: Bunuda gene internette araştırarak ögrendim, sisteminiz 220W çıktıysa gidip 250W lık bir psu almayın. Çogu PSU üzerinde yazan degerleri net olarak vermiyor. 250W lık bir güç kaynagı en iyi halde 220W-230W enerji veriyor. Sistemin yapacagı hesaplama tüm parçaların %100 kullanım degerleri üzerinde oldugundan size verdiği Watt degeri en yüksek watt değeridir. 230W enerji harcayan bir sistem için 300W PSU yeterli olacaktır.

Ve sitede şöyle bir uyarı yer alıyor: Listelenen Watt degerleri, her bileşenin maksimum watt değeridir.Toplam miktar ise tüm cihazların aynı anda maksimum watt degerlerinde çalışması durumuna göre hesaplanmıştır. Normal çalışma koşullarında bu değere hiçbir zaman ulaşılamaz.

Düzeltme yapmak isteyen arkadaşlar saglam kaynaklarla gelirse konuyu düzenleyebilirim. Bizde yeni ögreniyoruz

Süpermiş haci tam aradigim program msi eline sağlik

>>Amd Freesync Kullanıcıları Klübü ve ASUS MG278Q İncelemesi<<

>>Inno3D GeForce GTX 1050 Ti Compact İncelemesi 2100mhz Overclock<<

>>Asrock Fatal1ty 970 Performance Kullanıcı İncelemesi fx8350 ile 5200mhz Overclock<<

>>FULLSYSTEM OVERCLOCK REHBERİ i7 4790k Hava soğutmayla 4.8ghz<<

CPU>AMD Ryzen™5 1600X Soket AM4(16MB Cachle upto 4.4Ghz 1.3v)>MOTHERBOARD GIGABYTE X370-Gaming 5>Gpu Sapphire RX Vega⁵⁶ 8GB HBM2 Radeon™>RAM Kingston 16GB HyperX Fury Black DDR4 2400MHz CL15 1.2V(upto 3200mhz cl18 1.35v)>Case Desk Case>Klavye Motospeed CK888 NKRO Blue Switch>Monitör LG 29UM68 21:9 Ultrawide®IPS

• Be quiet a ait olan hesaplama aracı daha doğru gibi geldi bana.

Ek olarak hesaplamadan sonra size uygun güç kaynağı listesini de sunuyor ve güç kaynaklarının ne kadar yükte çalışacağını da gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay H -- 12 Aralık 2014; 20:44:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL PSU TAVSİYESİ 1200 WATT
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.