Dün yeni bir sistem topladım içinde psu olarak Corsair gs800w güç kaynağı var.Bu sabah sistemi evde ilk kez çalıştırmak için güç kaynağının kablosunu takınca cızırtı geldi ama sürekli değil kabloyu oynatınca geliyor ara sıra,sonra sistemi açtım.Sistem boot ekranındayken,kasamın ön tarafındaki kapağı açıp kapadım ve pc kapandı güç kesildi.Sanırım kasayı oynattığım için psu nun kablosu oynadı ve temassızlık gibi bir şey oldu.Ayrıca sistemi duvar priziyle değil,uzatma kablosundan çalıştırıyorum bu böyle bir durum yaratabilir mi?
Sorun ya kablodan ya da uzatma kablosu kullanmamdan kaynaklanıyor gibi geldi bana,güç kaynağının bir problemi olduğunu sanmıyorum,sistemi monte edenlerde bir problem görmediklerini söylediler.
Sizin fikirlerinizide alabilirsem çok sevinirim :)
Not:ekran kartı gtx 580
cevabınız için teşekkürler fakat sistemi ben monte etmedim o yüzden içerisi konusunda hiçbir fikrim yok.Benim bahsettiğim kablo dışarıdan priz ile kasa arasında kullanılan güç kablosu,bir yanlış anlaşılma olmasın?
Mümkünse başka bir uzatma ile deneyin. Cızırtı ile kapanma sorunu farklı sebeplerden ötürü olabilir. Yine aynı şey olursa bu sefer güç kablosunu değiştirin ve buraya sonucu yazın.
uzatma kablolarını dene ve girişlerin tam olarak oturup oturmadığına bakmanı tavsıye ederim arkadasım
Herkese çok teşekkürler,bir daha aynı problemle karşılaşmadım şimdilik aramız iyi,umarım ileride de sorun çıkartmaz.