Şimdi Ara

PSU Bilgisayara Start vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 400 W gücünde vasat bir PSU yu standart bir bilgisayarda kullanıyordum. Bir gün bilgisayarın açma butonuna bastığımda bilgisayar çalışmadı. Bilgisayarı açtım, ana kartın ve ethernet kartının spot ışıkları yanıyor. Yani bilgisayara elektrik geliyor, fakat açma butonuna basınca PSU bilgisayara start vermiyor.
    PSU yu açtım, 200 V, 470 mikrofaratlık iki kondansatçrden biri şişmiş ve içinden kahverengi bir sıvı akmış. Akan yerleri temizledim, piyasadan 250 V, 470 uF bir kondansatör alıp taktım, ama psu yine start vermiyor.
    Sizce bunun nedeni ne olabilir.....?

• psu yetersiz olabilirmi veya arızalı? daha yüksek voltajlı psu dene istersen
  • Arkadaşlar arızayı tesbit ettim. Psu içindeki TT 2146 Switch Transistörü arızalanmış.

PSU Bilgisayara Start vermiyor

Elektronikçilerde aradım ama malesef bulamadım. Büyük şehirlerde yaşayıp, elektrnikçilerde bu transistörü bulan arkadaşlar lütfen benimle irtibata geçerse çok memnun olurum.
    MSN: ctmsn@msn.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catetik -- 15 Nisan 2008; 22:51:58 >
  • Hocam,psunuzun +5V SB hattı çalışıyor,yani kapalıykenki ledleri v.s yakıyor,ama açılmıyor.
    Bu transistör besleme transistörü,diğer konunuza yazmıştım.Bu parçayı biraz zor bulursunuz bence.

Ama bunun yerine başka bi NPN transistör taksanız da uyar.Yüksek voltlu ve en az eşdeğer akımda bi NPN transistör takın gitsin hocam saat gibi çalışır bence.

Diğer bütün parçaların sağlamlığından eminseniz ve tek bu bozuk diyorsanız,sorun ortadan kalkar.
  • PSU nun arızalı olduguna emin olmak icin tamamen baglantılarını cıkarın. Butun ucları bos olsun. Anakart tarafına takılan soketteki yesil+siyah ucları kısa devre edin. Normalde PSU calısır fan donmeye baslar. Sonra 5 ve 12 uclarında voltaj varmı bakın. Buraya kadar sorun yoksa anakartın tetikleme devresinde sorun olabilir. Genelde ı/o chip gider. Ondan sonraki asama guney kopru dedigimiz chiptir. Eger powera bastıgında bir an calısıp hemen duruyorsa cpu besleme tarafı gitmis olabilir.
  • mj13007 ye bak genelde hep bu tr kullanılır data tablolarını karşılaştır.

bu arada ümit kargo sabah gelmiş ama ben uyanamamışım şimdi gidip şubeden alcam
  • Bu tranzistoru tetikleyen ve bu transiztorun çıkışa bağlı elemanlarıda kontrol et.
    Genelde bir eleman arızalanınca peşine başkasınıda takar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

mj13007 ye bak genelde hep bu tr kullanılır data tablolarını karşılaştır.

bu arada ümit kargo sabah gelmiş ama ben uyanamamışım şimdi gidip şubeden alcam

Abi 10 lira tuttu yaw5 kilo geldi paket,Tagan + Asus gönderdim git al,hayrını gör cihazların bi dene zorlat bakıyım

MJ13007 bence sorunsuz uyar.Çok da problem etmiyor diğer değerlerini zaten voltaj akımlar v.s tutunca çalışıyor.

• hehe saol ümit asusu hallettim bile çalışıyo şu an test aşamasında ama açıkcası tagan ürküttü beni o ne öle yaw dehşet bişi
  • Tagan'ı da yap abi bendekiyle aynı onun arızası galiba.
    Asus'un da hayrını gör güzeldir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Tagan'ı da yap abi bendekiyle aynı onun arızası galiba.
    Asus'un da hayrını gör güzeldir.

taktım pc ye 2 saattir kullanıyorum tık demedi daha ısınma bile yok şeyi çok beğendim fanı çok sessiz ya ona bayıldım

• Hadi gözün aydın o zaman abi.
    Bu arada,bozuk psuları hep çıkardım trafolarını dağıtacam,hatta bazılarında 400W-500W rahat besler trafolar var,
    bakıyım tamiri olmazsa onlar da senindir.
  • tagandan gözüm korktu dmeiştimya uyku tutmadı gece 4,30 gibi inceledim o kadar karışık değil ama kabloları kaliteli ya ona lafım yok

isteyene msn üzerinden psu tamiri için yardım ederim
  • quote:

tagandan gözüm korktu dmeiştimya uyku tutmadı gece 4,30 gibi inceledim o kadar karışık değil ama kabloları kaliteli ya ona lafım yok

isteyene msn üzerinden psu tamiri için yardım ederim

Sen önce bana bi yardım et de iş başkasına kalsın
  • ohoo sana hergün yardım ediozya bak günaha girion :D

tagan biraz komplikeymiş alışılmışın dışında şebeke voltajı doğrultuluyor sonra küçük bir kart üzerinden dc to dc convert ediliyor sonra psu ya giriyor

azıralı parçaları ayırdım bi mosfet 2 tr bi kaç direnç bakalım başka neyi var
  • Sen onu yapaman
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Sen onu yapaman

hadi canım sende neden o zaman son 30 dakikadır test ediom ben taganı

elimde yüksek amperli npn tr yoktu bende hurda bi psu dan çıkardığım plastik kılıflı 13007 lerden taktım bi çift şu an canavar gibi yük bağladım testini yapıyorum

arızanın ne olduğunu msn den söyleyecem

• quote:

hadi canım sende neden o zaman son 30 dakikadır test ediom ben taganı

elimde yüksek amperli npn tr yoktu bende hurda bi psu dan çıkardığım plastik kılıflı 13007 lerden taktım bi çift şu an canavar gibi yük bağladım testini yapıyorum

arızanın ne olduğunu msn den söyleyecem

Harbi yaptın mı?

Eğer bi söyleme...

Acil bekliyorum abi seni

• merhaba arkadaşlar bende tagan 600w psu var pc power tuşuna basınca fanlar ve led ler 2 sn çalışıp duruyor pc start almıyor power kablosunu cıkarıp takıyorum 4 -5 denemede anca çalışıyor bazen de hemen çalışıyor hiç uğraştırmıyor defalarca aç kapa yapsamda sorun çıkartmıyor
    dengesiz
    8-9 saat çalışma sonunda kapatıp açarsam 2 saat hiç açılmıyor hiçbirşey fayda etmiyor
    çalışırsa sorun yok reset falan olmuyor
    ısıdan diyecem sabahlarıda soğuk oldunda da bazen yapıyor
    başka ana kartlarda da aynı sorun oluyor sorun bende değil yani
    tek başına sadece psu çalıştırıyorum yine aynı bazen açılıyor bazen açılmıyor

sorun nedir bilen varmı
  • fanlar dönüp duruyorsa bence psu kendini korumaya alıyor gibi çıkış katındaki kondansatörleri bi incelemek lazım en basitinden.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.