Şimdi Ara

psu alcağım tavsiyelerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Güzel psu ancak bildiğim kadarıyla cızırtı ses falan yapıyor diyenler vardı.

Garanti konusu açısından inventustan alın derim
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5752

kullanacağınız sistem nedir tam olarak bilmiyorum ama tek kartlı düzenekler için fazlasıyla yeterli
  • alialtin A kullanıcısına yanıt
    Hocam Corsair'de cızırtı sorunu çok oluyor. Onun yerine Seasonic M12II 750W alın. Hem daha kalitelidir hem de cızırtı vs. gibi sorunların olma ihtimali Corsair'e göre çok daha azdır. Zaten Corsair güç kaynağı üreticisi değil ama Seasonic kendi üretiyor güç kaynaklarını.
  • arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim psu aldım
    psu da cızırtı felan yok gayet sessis çalışıyor kabloların uzun olması avantaj kullandığım kasa çok büyük olduğu için kablo uzunluğunda sıkıntı çekmedim
    sistem bileşenleri şu şekilde
    cpu amd 8350
    vga hd 7870
    ram corsair 16gb
    hdd sistem intel 120gb x2 240gb raid 0
    hdd depo 4tb
    mb asus evo r2
    kasa aircool xpredator
    cpu soğutma noctua
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim psu aldım
    psu da cızırtı felan yok gayet sessis çalışıyor kabloların uzun olması avantaj kullandığım kasa çok büyük olduğu için kablo uzunluğunda sıkıntı çekmedim
    cpu amd 8350
    vga hd 7870
    ram corsair 16gb
    hdd depo 4tb
    mb asus evo r2
    kasa aircool xpredator
    cpu soğutma noctua

Hayırlı olsun. Sanırım Corsair CX750 aldınız. Ben de aynı güç kaynağını kullanıyorum, birçok kişi cızırtı sesi konusunda şikayetçi ancak gerek boşta gerekse yük altında cızırtı sesiyle karşılaşmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuz*han

quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim psu aldım
    cpu amd 8350
    vga hd 7870
    ram corsair 16gb
    hdd depo 4tb
    mb asus evo r2
    kasa aircool xpredator
    cpu soğutma noctua

teşekkürler bu ürünü kalitesinden daha ziyade garanti konusunda sıkıntı çekmek istemediğim için tercih ettim kalite konusundada pek sıkıntı yok corsair her ürününde kabul edilebilir bir kalite seviyesi tutturmuş durumda Hayırlı olsun. Sanırım Corsair CX750 aldınız. Ben de aynı güç kaynağını kullanıyorum, birçok kişi cızırtı sesi konusunda şikayetçi ancak gerek boşta gerekse yük altında cızırtı sesiyle karşılaşmadım.

cızırtıdan kasıt sanırım fan sesi değil muhtemelen psu üzerindeki bobinlerin yük altında oluşturduğu titreşimden kaynaklanıyor güç kaynağı içerisinde bir çok bobin sarımı bulunmakta bobin sarımları üzerindeki yük artığı zaman manyetikleşmede artar bu manyetikleşme bobinler üzerinde titreşim oluşturur ince ve tiz bir ses çıkar veya fan göbeğide bulunan dört adet bobin sarımının bu sesi oluşturması mümkün fan göbeğinde dört adet bobin sarımı elektro manyetik mıknatış onlara karşılık gelecek bir adet dairesel yapay mıknatıs bulunur yapaş mıknatıs fanın haraketli kısmında bulunur haraket esnasında elektro manyetik mıknatısları sırayla dolaşırken cızırtı çıkartabilir neyse bunlar teorik tahminlerim incelemek gerekir sesin kaynağı fan ise fanın değişimi ile bu olay atlatılabilir elektronik devreden kaynaklanıyor ise pek yapacak bir şey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alialtin -- 10 Eylül 2013; 6:57:20 >

Kapasitörlerden geliyor ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam fan değişimi söz konusu olamaz bence. Çünkü hem fanı değiştirdiğimizde garanti dışı kalacak hem de fanın bağlantı vs. standartları güç kaynağından farklı. Lehim falan kullanmak gerekebilir.
  • o zaman ya bu şekilde kullanacaksınız yada ses rahatsız edici düzeydeyse garantiye göndereceksiniz seçenekler bunlar umarım bir çözüm bulunur benim psu ses yapmıyor belki fakat topun ağzında bende varım yarın öbürgün benimkide ses yapmaya başlayabilir eğer fabrikasyon bir sorun ise bundan kaçış yok demektir
    Aslında satışa sunmadan sonra 5 dakika böyle şeyler için test etseler bu tip sorunlar çok daha nadir gerçekleşirdi. Corsair bu konuda sanırım 2009'dan beridir sabıkalıymış. O kadar yıl bir şey yapılması gerekirdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.