Şimdi Ara

psp mi gp2x mi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
1
Favori
23.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence bu iki aletin karşılaştırılması yanlış olur.Alanları farklı.İlla ki karşılaştıracaksanız Ds'i de alın.

Edit:Burada farkındaysanız çoğunluk çavuşlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaq Diesel -- 13 Ağustos 2007; 15:43:10 >
  • Bence cevap, hangisi alınırsa alınsın pişman olunmayacağı sonucuna gidiyor. PSP nin kanımca en önemli dezavantajı olan pahalı UMD oyunları, sürekli çıkan custom firmware crackleri (versiyonu 1.50 ye çekebilmek için) sayesinde benim gibi beleşi seven kullanıcılar için dezavantaj olmaktan çıkıyor. Önceki mesajlarda da belirtildiği üzere her iki konsol için de sayısız homebrew denen program mevcut. Ama bence asıl belirleyici ve cevabın "Hangisini alırsan al pişman olmazsın" olmasını sağlayan unsur fiyatlarında. Her iki alet de bugün 1 milyarlık telefonun yaptığı işi fazlasıyla yapıyor ve sınırsız kişiselleştirilebilme yetenekleriyle bizim gibi geek tayfalar için telefonun çok önüne geçiyor. Bugün SE k750i telefonun fiyatı 350 ytl olmuş ve kime sorsanız çok süper, çok makul bir fiyat diyecektir. Ekran çözünürlüğü 176x208 olan bu aletin iki önemli artısı var. 1-Küçük boyutu 2-Radyosu. Eğer benim gibi sürekli çantası yanında dolaşan bir insansanız boyut konusu bir problem olmaktan çıkacaktır. Radyo konusuna gelince benim mp3 çalarım var ve radyosu da var ama herkeste olacak diye birşey yok tabi ve yine çantanız yoksa bir işe yaramaz. Bütün bunlara baktıktan sonra bugün bir n73'e 700 ytl verilebiliyor ve pişman olunmuyorsa, bu aletlere verilecek 350-400 ytl hiç canınızı yakmaz. Biraz kopuk bi yazı oldu ama sanırım anlatmak istediğimi anlatabildim. Keşke imkan olsa da ikisinin de tadına bakabilsek. Benim tercihimi sorarsanız, symbianlı telefonuma envai çeşit prog ve oyun yüklemekten ileri derecede haz almış biri olarak GP2X derim ama PSP'nin daha iyi grafikli oyunları da acaba dedirtir. Buradan PSP'de crackli oyun oynayanlara hırsız diyen arkadaşa söylemek istediğim birkaç şey var. Öncelikle hırsızlık çok ağır bir itham. Ben bir hırsızlık yaptığım zaman başkasına ait olan birşeyi gizlice almış ve sahibini mağdur etmiş olurum. Çünkü çaldığım şey artık sahibinin elinde değildir. Hırsızlık budur. Bu yapılanın yani kopya oyun oynamanın da ahlaki açıdan çok doğru olduğunu iddia etmiyorum. Ancak hangi gelir seviyesinde olursak olalım, ki artık gelir seviyemiz öyle aman aman düşük de değil, fiziki maliyeti 1 doları bulmayan bir şeyin 70-80 dolara satılması ahlaki açıdan daha yanlıştır. Bugün benim içinde bulunduğum üretim piyasasında öyle bir rekabet var ki 1000'lerce kişinin emek verdiği fabrikalarda üretilen ürünler, sırf stok maliyetinden kurtulmak için hurda değerine satılabiliyor. Ben de tüm bunlara karşın "öyleyse ben de oynamam kardeşim" diyemiyorum, kimse kusura bakmasın. eMule den filmimi de indiriyorum, dizi de indiriyorum, program da indiriyorum, oyun da indiriyorum, müzik de indiriyorum. Düşünün bi kere bu kadar az maliyetle sahip olunabilecek şeyleri birileri bize 10 dolara 20 dolara 100 dolara satıyor. Saygılar.

Ekleme: Ben tercihimi PSP'den yana kullandım. İkisini de görüp denemeden karar vermeyin diyorum son olarak :-).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi livorno -- 21 Ağustos 2007; 8:13:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: livorno

Bence cevap, hangisi alınırsa alınsın pişman olunmayacağı sonucuna gidiyor. PSP nin kanımca en önemli dezavantajı olan pahalı UMD oyunları, sürekli çıkan custom firmware crackleri (versiyonu 1.50 ye çekebilmek için) sayesinde benim gibi beleşi seven kullanıcılar için dezavantaj olmaktan çıkıyor. Önceki mesajlarda da belirtildiği üzere her iki konsol için de sayısız homebrew denen program mevcut. Ama bence asıl belirleyici ve cevabın "Hangisini alırsan al pişman olmazsın" olmasını sağlayan unsur fiyatlarında. Her iki alet de bugün 1 milyarlık telefonun yaptığı işi fazlasıyla yapıyor ve sınırsız kişiselleştirilebilme yetenekleriyle bizim gibi geek tayfalar için telefonun çok önüne geçiyor. Bugün SE k750i telefonun fiyatı 350 ytl olmuş ve kime sorsanız çok süper, çok makul bir fiyat diyecektir. Ekran çözünürlüğü 176x208 olan bu aletin iki önemli artısı var. 1-Küçük boyutu 2-Radyosu. Eğer benim gibi sürekli çantası yanında dolaşan bir insansanız boyut konusu bir problem olmaktan çıkacaktır. Radyo konusuna gelince benim mp3 çalarım var ve radyosu da var ama herkeste olacak diye birşey yok tabi ve yine çantanız yoksa bir işe yaramaz. Bütün bunlara baktıktan sonra bugün bir n73'e 700 ytl verilebiliyor ve pişman olunmuyorsa, bu aletlere verilecek 350-400 ytl hiç canınızı yakmaz. Biraz kopuk bi yazı oldu ama sanırım anlatmak istediğimi anlatabildim. Keşke imkan olsa da ikisinin de tadına bakabilsek. Benim tercihimi sorarsanız, symbianlı telefonuma envai çeşit prog ve oyun yüklemekten ileri derecede haz almış biri olarak GP2X derim ama PSP'nin daha iyi grafikli oyunları da acaba dedirtir. Buradan PSP'de crackli oyun oynayanlara hırsız diyen arkadaşa söylemek istediğim birkaç şey var. Öncelikle hırsızlık çok ağır bir itham. Ben bir hırsızlık yaptığım zaman başkasına ait olan birşeyi gizlice almış ve sahibini mağdur etmiş olurum. Çünkü çaldığım şey artık sahibinin elinde değildir. Hırsızlık budur. Bu yapılanın yani kopya oyun oynamanın da ahlaki açıdan çok doğru olduğunu iddia etmiyorum. Ancak hangi gelir seviyesinde olursak olalım, ki artık gelir seviyemiz öyle aman aman düşük de değil, fiziki maliyeti 1 doları bulmayan bir şeyin 70-80 dolara satılması ahlaki açıdan daha yanlıştır. Bugün benim içinde bulunduğum üretim piyasasında öyle bir rekabet var ki 1000'lerce kişinin emek verdiği fabrikalarda üretilen ürünler, sırf stok maliyetinden kurtulmak için hurda değerine satılabiliyor. Ben de tüm bunlara karşın "öyleyse ben de oynamam kardeşim" diyemiyorum, kimse kusura bakmasın. eMule den filmimi de indiriyorum, dizi de indiriyorum, program da indiriyorum, oyun da indiriyorum, müzik de indiriyorum. Düşünün bi kere bu kadar az maliyetle sahip olunabilecek şeyleri birileri bize 10 dolara 20 dolara 100 dolara satıyor. Saygılar.

Haklısın.(genelde)

• quote:

3 - TV-Out Özelliği

Bu artık yeni PSP'lerde de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaq Diesel -- 10 Eylül 2007; 10:02:06 >
  • İkisi farklı aletler zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaq Diesel -- 11 Eylül 2007; 17:57:45 >
  • GP2x ve PSP nin yeri tabiki farklı.

GP2x Genel olarak portatif PC yi andırıyor.Bu yönden farklı.

PSP ise Portatif bir oyun konsolu.

Oyun olarak karşılaştırıldığında GP2X ara sıra oynanabilecek nostaljik oyunlara sahip.PSP ise teknik olarak çok daha gelişmiş güncel oyunlara sahip.

GP2X in yalnızca oyun için alınması bence tutarsız.Şöyleki Eğer jetonlu Atari oyunlarını ataride oynayanlar varsa seçme ihtimalleri düşük.Çünkü zaten düşük sistemli bir PC de bile bu oyunları oynamak mümkün.Fakat hayatında hiç atariye gitmemiş ve atari oyunlarını ilk defa GP2X de oynayanlar için gerçekten çok iyi bir seçim.

PSP oyunları ise güncel kaliteli grafikleri ve Playstation dan gelen ekol oyunları alınması için neden.Kaliteli bir grafiklere sahip el konsolu arayanlar için PSP ideal.Playstation konsolunu oynayanlarda bu ekol oyunlarının farklılığını bildiği için PSP ye daha yakın.

Sonuçta kaliteli grafik ve Portatif bir Playstation isteyenler için PSP
    Nintendo Dünyasını sevenler için DS
    Atari oyunlarıyla yeni karşılaşanlar veya portatif olarak yanında taşımak isteyenler için ve bununla birlikte farklı şeylerle uğraşmak isteyenler içinde GP2X.

• quote:

Orjinalden alıntı:Barış1

Sonuçta kaliteli grafik ve Portatif bir Playstation isteyenler için PSP
    Nintendo Dünyasını sevenler için DS
    Atari oyunlarıyla yeni karşılaşanlar veya portatif olarak yanında taşımak isteyenler için ve bununla birlikte farklı şeylerle uğraşmak isteyenler içinde GP2X.

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: livorno
    ...atabildim. Keşke imkan olsa da ikisinin de tadına bakabilsek. Be...

Ekleme: Ben tercihimi PSP'den yana kullandım. İkisini de görüp denemeden karar vermeyin diyorum son olarak :-).

:) Artık ikisinin de tadına bakabiliyorum. Gerçi PSP garantide ama olsun gelince ona da bakıcaz. Arkadaşlar hangisini alırsanız alın hiç canınızı sıkmayın. Yalnız GP2X alırsanız Gameboy Advance emülatörünü mutlaka yükleyin. Bios veya oyun bulma konusunda sorun yaşarsanız bana pm atın yeter . Bu arada bu Prince of Persia neymiş yaa, GP2X te oynaması süper zevkli.
  • psp 4ever derim
  • ikisi de farklı cihazlar evet.ama ben pspyi seçerdim.nedeni basit oyun.gp2x e çıkan oyunlar pspnin en rezil oyunu kadar oynanıyor mu merak ediyorum geçen videosunu izledim en övülen oyunu gta 2 den çalıntı bir sistem kulanmış ama gene de becerememiş çünkü aletin donanımsal anlamda psp yle yarışacak gücü yok.

diğer yönlerden ele alırsanız ne olur bilmem ama oyun oynamak için en iyisi pspdir

düzeltme:uyarı için teşekkürler "temizchannel" gerekli düzenlemeyi yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pence46 -- 22 Aralık 2007; 21:26:16 >
  • pence ne güzel tatlıya baglanmıs durulmus ortalık hortlatma gene her konsolun bi güzelliği var bosver camur atma..gel biz pspde multi moh atalım bosver dursun bura bole :D
  • kesinlikle oyun için en iyisi bu iki konsal arasında(bi tartışma daha çıkarmayalım) pspdir
  • Herşey bir yana PsP nin karizması yeter. Psp gibi bir alet ancak nintendonun el konsolları ile karşılaştırılması lazım.
  • Karizma farklı bişeydir. Sen oyundan bahsediyosun sadece. Adı üstünde "OYUN".

3D oyunlara meraklı olanlar PSP almalılar. Hatta UMD filmleri çok seviyorum bayılıyorummmm diyenler de PSP almalılar.

Ama daha çok multimedia özelliği isteyenler, homebrew ve klasik arcade oyunlarına meraklı olanlar, herhangi bir işleme tabi tutmadan DivX ve XviD filmlerini seyretmek isteyenler ve "Bugün GP2X için ne çıktı acaba?" diye heyecan duymak isteyenler GP2X alsın.
  • abi su gp2x in f200 versiyonu cıkmıs teknikozelliklerdeki bi fark dikkatimi cekti co-processor ne anlama gelio yani processor ile co-processor arasında ne gibi fark var
  • Arkadaşlar ben bir psp sahibiyim ama bence psp ile gp2x'i karşılaştırmak set üstü ocakla aspiratörü kıyaslamak kadar yanlış olacaktır. Biri Tamamen Multimedya ve uygulamalar üzerineyken diğeri daha çok oyun üzerine bir alet. Ayrıca gp2x'e konsol demektense el bilgisayarı demeyi tercih ederim. Sanırım gp2x gitgide bir bilgisayara daha çok yaklaşıyor ve benziyor konsoldan ziyade.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi putumku -- 17 Kasım 2007; 17:11:56 >
  • oyun için alınacaksa tartışılması saçma tabiki psp daha iyi bu arada tv outunu övüp durmayın psp slimdede tv out var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekorok -- 3 Aralık 2007; 16:29:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bekorok

oyun için alınacaksa tartışılması saçma tabiki psp daha iyi bu arada tv outunu övüp durmayın psp slimdede tv out var

Önceden PSP slim olmadığı için övülmüş burada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pence46

ikisi de farklı cihazlar evet.ama ben pspyi seçerdim.nedeni basit oyun.gp2x e çıkan oyunlar pspnin en rezil oyunu kadar satabiliyor mu merak ediyorum geçen videosunu izledim en övülen oyunu gta 2 den çalıntı bir sistem kulanmış ama gene de becerememiş çünkü aletin donanımsal anlamda psp yle yarışacak gücü yok.

diğer yönlerden ele alırsanız ne olur bilmem ama oyun oynamak için en iyisi pspdir

Satabiliyor derken?Payback dışında paralı oyunu mu var?
  • bu konu almış başını gitmiş
    inanamıycaksınız ama hala tam karar veremedim bu kadar zamandan sonra...
    oyun benim için multimedya kadar ön planda değil multimedya daha önemli benim için karar verdim galiba zaten playstation aldım yeni gp2x alcam galiba napayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @dministrator -- 21 Aralık 2007; 17:44:15 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.