Şimdi Ara

Psikolojik Sorunlar # (vesvese içerir) Lütfen Yardım :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlarım konuya nasıl giriyim bilmiyorum ama yaklaşık son bir haftadır hayatım düzenim mahvolmuş vaziyette.
    Vesvese olduğundan eminim fakat büyü, musallat olayı falan olmasındanda korkuyorum.

Şöyle sorunum var;
    Aklıma cinsellikle ilgili çok kötü şeyler geliyor. Nasıl desem aile fertlerimden birinin tanımadığım biriyle olduğuna dair bir düşünce.
    Böyle bir düşünce geldiği zaman, "o benim ailem değil, o şeytanın suretleri" falan gibisinden kendi kendime konuşuyorum.

Bunlar hep istemsiz oluyor, bunun hakkında araştırma yaptım vesvese diyorlar fakat bazen o kadar kızıyorumki şeytana küfür ediyorum.
    Baya ana avrat giriyorum. Kendi kendimle tartışıyorum. Nasıl desem "bu bir vesvese, bunu ben demedim, benim düşüncem değil, şeytanın vesvesesi"
    gibisinden.

Son günlerde biraz azaldı fakat ama hep beynimin bir köşesinde duruyor. Durduk yere neden böyle oldu hiç anlayamadım.
    Hayat kalitemi ciddi anlamda düşürdü. İki hafta sonra finallerim var şuan ders çalışmak istemiyorum, dişlerimi fırçalardım onu bile yapmıyorum. Kısacası umursamaz oldum.

Dostlarım lütfen yardım edin. Bu vesveseler öyle bir hal aldıki artık beni saçma sapan konuşturuyor. Kendi kendime, aileme küfür ettircek kadar hat safhada.
    Bunların benim düşüncem olmadığını biliyorum ama şeytan sürekli beni aldatma çalışıyor.

Bunları geçtim bazı takıntılarım var.
    +Mesela saçımı fönlerken, fön makinesi bir kere açılcak saç yapılcak sonra kapatılacak tekrar açılcak ve tekrar yapılmaya devam edilecek.
    +Işıkları kapattım mı acaba? diye bir düşünce. Sürekli aç kapat yapıyorum kendimden emin olana kadar.
    +Ocağı kapattıktan sonra emin olmuyorum ve tekrar açıp kapatıyorum.

gibisinden.

LÜTFEN YARDIMCI OLUN DOSTLARIM LÜTFEN :(

• Kardeşim lütfen bir psikiyatriye git ALLAH yardımcın olsun üzülme her 5 insandan 1 inde var bu sorun adı OKB duymussundur bir an önce ailenle paylaş anlat içini döktü hem belki rahatlarsın onların desteğini al destek çok önemli vesveseler bunlar unutma sadece sende yok yalnız değilsin 5/1 diyorum bunu dünya nüfusuna dök sende atlatabilirsin
  • Sulu. kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu açtım, içimdekileri buraya dökünce biraz olsun rahatladım. İnşallah düzeleceğim. Yaşım daha 20 . Kendime yazık etmek istemiyorum :/
  • Obsesif Kompulsif durum anladığım kadarıyla.çok yalnız kalma hocam ailenle,arkadaşlarınla daha çok vakit geçir.İleri durumlarda insanı oldürür içinde bulunduğun hastalık.Aklından geçenleri rahatça anlatabilecegin insanların yanında ol.Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingkidd1234

Obsesif Kompulsif durum anladığım kadarıyla.çok yalnız kalma hocam ailenle,arkadaşlarınla daha çok vakit geçir.İleri durumlarda insanı oldürür içinde bulunduğun hastalık.Aklından geçenleri rahatça anlatabilecegin insanların yanında ol.Geçmiş olsun.

Haklısınız hocam. Düşünün burda sizlerle paylaştım yaşadığım durumu ve o bile biraz rahatlattı beni.
    Sağolun varolun.

Elimden geldiğince başka şeylerle uğraşmaya çalışıyorum. İnşallah düzeleceğim
  • Aile olayı bende de oluyordu .Allah'ın adaletine güven .Kendin bir başkasının namusuna göz dikmezsen .Başkasıda

senin ailenin namusuna göz dikmez .Bir kadına bakarken annenin de bir kadın olduğunu hatırla .
  • Yorumlarınız için çok sağolun dostlarım. Şunlarıda eklemek istiyorum;
    -Okuyorum fakat uzaktan eğitim olduğu için evdeyim çoğunlukla, yani yalnız kalıyorum.
    -Arkadaşlarım kalmadı (bazı sebeplerden dolayı), koca semtte arada bir takılcak arkadaşım bile yok.(Arkadaşım var fakat bulunduğum semtte yok.)
    -Spora yönelmek istiyorum para yok, iş yok. Zaten 1,5 yıldır bir türlü iş bulamadım, bunlar hep kafamı yordu.

Demem o ki benim beyin yoruldu, şeytan boşluğu yakaladı. İnşallah tez zamanda kurtulurum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonanımAnonim

Yorumlarınız için çok sağolun dostlarım. Şunlarıda eklemek istiyorum;
    -Okuyorum fakat uzaktan eğitim olduğu için evdeyim çoğunlukla, yani yalnız kalıyorum.
    -Arkadaşlarım kalmadı (bazı sebeplerden dolayı), koca semtte arada bir takılcak arkadaşım bile yok.(Arkadaşım var fakat bulunduğum semtte yok.)
    -Spora yönelmek istiyorum para yok, iş yok. Zaten 1,5 yıldır bir türlü iş bulamadım, bunlar hep kafamı yordu.

Demem o ki benim beyin yoruldu, şeytan boşluğu yakaladı. İnşallah tez zamanda kurtulurum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Dostum seni çok iyi anlıyorum. Yalnızsın, beyninde bazen saçma sapan bazende hiç bir düşünce geçmiyor. Bunun sebebi şu olabilir.bir insanın bir amaçlı olmalı ve onun çaba vermeli diğer türlü Hayat dan zevk alamaz niye yaşıyorum der. Vesvese olayına gelirsek Rabbime sığın el aç Meleklerden yardım iste.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Namaz kıl dua et baska ne yapabilirsin ki?
  • OKB değil gibi çünkü emin olma duygusunda sorun var.. takıntı halinde değil tam karara varamama

Dostum sana bir kaç sorum olacak yanıtlarını verirsen doktora gidince bunlardan bahsedersin ve kesinlikle psikiyatriye git mümkünse üniversite hastanesi olursa daha iyi olur eger paran varsa özel bir doktora gitmen daha iyi olur

Öncelikle bir nevi piskoz gibi geldi bana.. emin olamama duygun da prontal lob ile baglantili dur düşün karar ver mekanizmanda sorun var gibi bir algi oluşturdu bende

İlk sorum kokain, hap (şeker), metilfenidat (ritalin.medikinet,concerta), amfetamin gibi uyarıcılar yani stimulanlar kullanıyormusun.. Eğer kullanıyorsan bu piskozlara hatta anlatığın gibi emin olamama karar verme bozukluklarına sebep olabilir.

İkinci sorum, manik depresif yani bipolar aile ferdin varmi, veya kendinde bu etkileri görüyormusun bipolarda genel görünüm erkeklerde manik anlarda pressli konuşma ; yani an içinde kafasından milyar düşünce geçer hepsi birleşir ve ortaya oyle absurd bir konuşma cıkar, aşırılık, hızlanma, dikkat dağınıklığı, hayaller, kendini çok üstün varlik görme, aşırı cinsel arzu artışı, dürtüsellikte bozukluklar, uyku azalması yüksek enerji gibi efeklerin cogu ve bazıları belirti verir. Bipolar da ayrica tedavi yoksa piskozlara kaymaa gözükür...

Ben metafizik dini olaylar hakkında var yok tartışmasına girmek dahi istemiyorum hakkında bilgim yok.. Beynimiz inanılmaz bir kimyasal denklem içinde ve bu durum davranış farklılaşmaları bazı bozukluklar veya alınan kimyasallar ile bozulabilir..

Bunu düzeltmek için de ilgili alanın tıp hekiminden destek almak ve ilacları içmek gerekiyor... Düzelecektir emin ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufeba -- 30 Aralık 2016; 23:15:26 >

• tufeba kullanıcısına yanıt
    Öncelikle değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Şimdi yorumuna tek tek cevaplarımı vereceğim.

1-Kesinlikle bu tür şeylere bulaşmadım, bulaşmamda. Fakat sigara kullanıyorum ama bunla alakası olduğunu zannetmiyorum.
    2-Babamda zamanında içindeki sıkıntılı duyguları paylaşmayan bir adamdı. Daha sonra psikiyatriye gitti ve ilaç tedavisi aldı ama kısa bir süre. Şuan iyi.

Şimdi kendi yorumuma geçmek istiyorum.

Kısa bir hayat hikayesi desekte olabilir.

Dostlarım, ben çok ezildim. Bana eziklik duygusunu yaşattılar. Ben yaşımı hiç göstermiyordum. Herkes beni eziyordu, ilkokuldan, lise 4 e kadar oldu bu. Hep üzülürdüm neden ben yaşıtlarım gibi değilim diye. Ben zaten çocukluğumdan beri yoruldum, yordular. Yıprattılar ama buna rağmen hala daha dimdik ayaktayım. Allaha şükür üniversitemi okuyorum, aileme hayırlı bir evlat olmaya çalışıyorum. Net biriyimdir, hani bir insanın yüzüne gülüpte arkasından konuşmam.

Daha sonra bende birde hiperhidroz sorunu var. Ellerim ve ayaklarım aşırı terler. Bu derdi yaşayan bilir. Ben özgüveni yüksek biriyim. Fakat bu hiperhidroz denen rahatsızlık beni hep cesaretsiz biri olarak gösteriyor. Bu konuyla ilgili araştırmalarım var ama bunu çok takıntı haline getirdim. Beynimin büyük bir kısmı bunu hala daha takmakta.

Birde üzerine işsizlik, arkadaşsızlık eklenince. Artık beyin hiç birini kaldıramadı. Vesveseler geldi, arada geliyor ama şuan azalıyor gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.