Şimdi Ara

Sosyal Fobi ve Asosyallik [Çok zor bir durum Lütfen Yardım et]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
9
Favori
15.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşla konuyu sürekli güncel tutuyorum.Biliyorum Sürekli aynı konuyu görmekten sıkılanlar oluyordur mutlaka.Ama gerçekten bir b..k bilmiyorum.İstanbulda neler yapılır gerçekten bilmiyorum.Hayattan zevk almasını bilmiyorum.Bana göre herşey para o yüzden sürekli bilgisayardayım ama ücretsiz yada herkeze göre aktivitelerde oluyor bunları ben bilmiyorum işte yavaş yavaş öğreneceğim.Lütfen yardımcı olun

Sen sevdiğin(hoşlandığın) kişileri hep uzaktan seyretmek zorunda kaldın mı?Birini değil ikisini değil hepsini...

"Arkadaşlar forumda bazı arkadaşlar böyle konulara girmiyorlar yada yorum yapmıyorlar.Arkadaşlar bu bir sorun ve doktorlar bile bununla ilgileniyorlar.Hayatta herkezin bir sorunu var benimde sorunum bu.Yani olmuyor yanlız geçiriyorum bütün yazı mal mal pc başında kiloda alıyorum hep otururken buda ayrı bir sorun.Lütfen herkez girsin ve bişeyler yazsın BENİ CESARETLENDİRECEK ŞEYLER ZATEN YETERİNCE KARAMSARIM.YANİ DÜŞENİN HALİNDN KİMSE ANLAMAZ MİSALİ SİZ SOSYAL OLABİLİRSENİZ AMA BEN DEĞİLİM VE SİZİN BUNU NASIL BAŞARDIĞIIZI BİLMEK İSTİYORUM. "

Arkadaşlar iyi günler.Bu konuda belkide binlerce konu var belki ama şuan yaptığım hatalar aklıma gelince bir ağlamaklı oldum ve bu konuyu açma gereği duydum lütfen yardımcı olun.

Öncelikle aranızda asosyal olup bu durumu aşan arkadaşlar bunları nasıl yaptılar anlatırlarsa ve çeşitli fikirler sunarlarsa çok sevinirim.

Konuya asosyallik nasıl oluşuyor onunla ilgili tespitlerimi yazarak başlamak istiyorum.Öncelikle bu benim kaderim mi acaba diye soruyorum kendime.Geçen aylarda astroloji ile ilgili bir iki hikaye gibi bişey okudum ve kendi burcumun özelliklerini araştıdım ben 14 mayısta doğdum ve 1-16 mayıs arası doğanların özellikleri adlı bir konuya rastladım (foruma konu açmıştım).Aynen beni anlatıyordu.Yanlız,içine kapanık,sessiz sakin,konuşmayı sevmeyenikendini anlatamayan...Annem bile beni bu kadar güzel anlatamaz.Arkadaşlar yazı resmen beni anlatıyor.Sizce bu bir tesadüf mü yada benim kaderim böyle olmak mı.Eğer ben bu tesadüften asosyal olmadıysam iki nedeni var.
    1-Ailem
    2-Sonradan görme
    Ailem küçükken beni sokağa yollamazdı.Tam hatırlamıyorum o zamanları ama yollamazlardı işte ders çalış derlerdi derste çalışmazdım.Belkide o zamanlarda içine kapanık biriydim hatırlamıyorum.Bildiğim tekşey kendime övmek değil amacım ama mahallede beni tanımıyan yoktu saygı açısından.Herkez beni överdi anneme ne güzel oğlun var derlermiş.Ben okula başladığımda köyden şehre taşındık.Hayatımda ilk defa şehire gelmiştim.Pazar günü tren istasyonundan okula kayıt olmaya gittim babamla sonra eve girdim ilk defa.Ertesi gün yani pazartesi sabah okula tek başıma gitmek istedim ve gittim okula ait tek bildiğim 1-A sınıfında okuyacak olmaktı(Hatta sınıf girdim tenefüs oldu tuvaletim geldi tuvalet kapısında ayakkabımı çıkarmaya çalışmıştım sonra görevli ne yapıyorsun sen dedi...).Millet anneme sen o çocuğu tek başına nasıl yolluyorsun okula biz 3. sınıfa giden çocukları okula götürüyoruz sen köyden yeni gelmiş 1. sınıfa giden çocuğu hangi cesaret yolluyorsun flan demişler oda kendisi istiyor falan demiş.Küçüklükten beri annem babama ihtiyaç duymadan işlerimi halletmek isterim...

Sonradan görme derken bilgisayarı kastediyorum.Ben bilgisayara 2005 yılında tanıştım orta son sınıfta.Bir başladım bir daha bırakamadım.Belki doğduğumdan beri olsaydı daha farklı olurdu bu kadar bağlı olmazdım belki.Bilgisayarla tanıştım o gün bugündür kopamıyorum bilirsiniz zaten buraları kopamıyorum işte...

Zararlarıda biliniyor aslında.
    Bir ortama girince pasif kalmak
    Konuşacak konu bulamamak
    Espiri yapamamak
    Çok kolay sıkılmak terlemek yüz kızarması
    Lider kişilerin gölgesinde kalmak
    Ayak işlerini yapmak
    Oyunlarda sonradan biri gelince oyundan çıkarılmak...
    Yanlızlık

En önemlisi

Benim bu konuyu açmama neden olan Sevdiğim kızın elimden alınması.Şöyle bahsedeyim.Dershanede bir kızdan hoşlandım hayatımda 2 kıza teklif ettim kabul etmediler.Dershandeki kızdan çok hoşlandım dedim bu kızla çıkmak istiyorum o sıralar bana en doğru gelen hareketi yaptım arkadaşlarıma danıştım.Onların oyuncağı oldum bazen dediler git konuş bazen dediler konuşma hep beni bu ikilemde bıraktılar.Enson çocuğun biri ben sana bu kızı ayarlıcam bana facesini numarasını falan ver çocuğa güveniyordum.Verdim iletişim bilgilerini.Şuan ikisi çıkıyorlarmış galiba....

Hatam kızla konuşmamak oldu çünkü ben evet demesini istedğim için konuşmadım zaman ne gösterecek diye....

Şimdi arkadaşlar durum bu şuan kendimi yanlız hissediyorum.Sınavlarda kötü geçti kız yüzünden çalışamadım hep onu düşündüm.Elimede bişey geçmedi sonuç maddi,manevi ve zaman kaybı.

Bu bir sorun ve men hiç mutlu değilim.Benim bu sorunu aşmam gerek.Öncelikle konuşacak konu bulamıyorum bu nasıl aşılacak.Konuşurken sıkılıyorum yüzüm kızarıyor ter basıyor bunlar nasıl aşıcalak.Espiri yapmak sonradan kazanılabilir bir yetenekmidir espiri yapabilirmiyim.

Aslına bakarsanız ne yapacağımı nerden başlıyacağımı bilmiyorum.Spor salonundan başlıyacaktım ama ramazan ayı geliyor pek mantıklı değil 2 ay içinde.Onun dışındada aklıma bişey gelmiyor.Çalışmaya başlamak olabilir ama meslek lisesi okudum 1 internet kafa işelettim 3 ay 2 fabrikada çalıştım birind 3 ay birinde 1 sene.Bişey değişmedi.Dışarı çık gez deseniz kendi kendime nereye gezeceğim canım sıkılıyor tek başıma.Tek başına gezen arkadaşlar ne yapıyorlar tek başlarına bende bazen çıkıyorum hemen sıkılıyorum ve evin yolunu tutuyorum.

Bu arada 19 yaşında 85 kiloyum.İstanbul Kartalda oturuyorum.Dünyanın sayılı bir yerinde asosyallik sorunu yaşıyorum büyük bir başarı galiba

Arkadaşlar ben ne yapacağımı bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmix -- 8 Temmuz 2011; 10:38:26 >

• arkadaşım bunu aşmanın tek bi yöntemi var yazını okumadım ama dışarı çıkacaksın. gezeceksin. Bilgisayarı kapatacaksın. yok yorum gelmiş mi yok şu olmuş mu olmaz öyle. Arkadaşın yoksa da dışarı çık 30 dk içinde arkadaş bulamazsan kendimi banlarım.
    3)Arkadaş edinmeye bak Örn;Derhaneye gidiyorsunya,derslerine biraz asıl ve sınıf yüksel.En iyi arkadaşklar genelde o tür sınıflardan çıkar zaten,Tanış onlarla veya gözlemle neyi sevdiklerini hobilerini fln.Ayrıca insanlara isimleriyle hitap et.Böyle böyle 10larca "Gerçek" arkadaşın olur;bu arkadaşlarınla dışarıya çıkarsın gezip tozarsın ne biliyim işte sap sap takılırsınız...Gerisi istemesende gelir

http://forum.donanimhaber.com/m_49080190/mpage_1/key_/tm.htm

Asosyalizm içerimize işlemiş

Orijinalden alıntı: Erdem

çok özele girmek istemiyorum ama kartal'ın neresinde?

Yakacık
  • kız filan çevre ortam olmadan olmaz diye düşünüyorum. önce hobi edin. maçlara gitmek olur, halı saha olur, body olur. sonra oralardan arkadaş edin. takıldığın yerlerde bir an önce eve gelsem diye düşünme. hiç bişey yapamıyosan ailenle vakit geçir. pcde kös kös oturma
  • Benim de fazla arkadaşım yok ama asosyal değilim, sürekli tek başıma da olsam dışarı çıkarım, mağazaları, avmleri gezerim, üzerime birşeyler alırım. Karakterim gereği gereksiz insanlarla muhattağ olmam..
    Başlarda ben de aynı senin gibiydim, kasiyere parayı uzatırken bile heyecanlanırdım. Zamanla alışıyor insan..
    Sana önerim; cafeler, avm mağazaları, giyim mağazaları gibi sosyal insanların bulundukları ortamlarda bir işe başlaman.. Ben de bu yaz bir cafede çalışmak istiyorum bakalım bulabilecekmiyim..

Orijinalden alıntı: !! €MR€ !!

Benim de fazla arkadaşım yok ama asosyal değilim, sürekli tek başıma da olsam dışarı çıkarım, mağazaları, avmleri gezerim, üzerime birşeyler alırım. Karakterim gereği gereksiz insanlarla muhattağ olmam..
    Başlarda ben de aynı senin gibiydim, kasiyere parayı uzatırken bile heyecanlanırdım. Zamanla alışıyor insan..
    Sana önerim; cafeler, avm mağazaları, giyim mağazaları gibi sosyal insanların bulundukları ortamlarda bir işe başlaman.. Ben de bu yaz bir cafede çalışmak istiyorum bakalım bulabilecekmiyim..

işe başlamak güzel fikir ama yarın össye hazırlanmaya başlıyacağım

ayrıca bende aynen senin gibiydim hatta çocukluk dönemimiz bile tamamen aynı denebilir... ama şu an bende hiçbir sorun yok çünkü bu sorunlar 20li yaşlardan sonra pek kalmıyor yani yaş ilerledikçe bu sorunlar kalmıyor merak etme.... şu an 21 yaşındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAMESx -- 26 Haziran 2011; 22:42:39 >

Orijinalden alıntı: JAMESx

Boşversene dışarıda takılınca ne olacakki... kız arkadaş bulsan ne olacakki paranı yiyip terk ederler... ne güzel pc başında takıl işte ; )

ayrıca bende aynen senin gibiydim hatta çocukluk dönemimiz bile tamamen aynı denebilir... ama şu an bende hiçbir sorun yok çünkü bu sorunlar 20li yaşlardan sonra pek kalmıyor yani yaş ilerledikçe bu sorunlar kalmıyor merak etme.... şu an 21 yaşındayım

abimde ben gibi 28 yaşında daha kız arkadaşı hiç olmamış pc mühendisi
  • valla şunu bil pc başında oturmakla olmaz :) gez toz diğer arkadaşlarında dediği gibi kendine hobi edin bi arkadaş bul sosyal mekanlara takıl zaten istanbuldasın daha kolay olur.yeni yeni arkadaşlar edinirsin daha sonra...hemşeriyiz sanırım karabüklüyüm bende bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de senin gibiyim çok sessizim,utangacım,asosyal,özgüven eksikliği var.benimkinin bir sebebi babamın mesleği 2 yılda bir yer değiştiriyoruz 1.yıl öylesine okula gidiyorum 2.yıl alışıyorum sonra tayinimiz çıkıyor babam ben küçükken sürekli karakol komutanlığı yaptığı için lojmanın en büyük çocuğu olurdum genelde askerler arkadaşım olurdu ama liseyi aynı yerde tamamlıyıcam tayin çıksada
    diğer sebebi küçükken ailemin çok üstüme düşmesi
    başka sebepler de vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerhatC. -- 26 Haziran 2011; 23:21:05 >
  • Taklitçi olma dostum nasıl yaşamayı seviyorsan öyle yaşa. Konuşmayı sevmiyorsan konuşma. Diğerleri gibi karı kız, futbol, içki ve iddaa gurusu olman gerekmiyor. Sen asosyallikten çok kıza takmışsın bence. Ama arkadaş bulmakta zorluk çekiyorum diyorsan bir kursa gidebilir, bir spor dalına yönelebilir ya da birçok insanla konuşmak zorunda kalacağın bir işe girebilirsin.
    kız mız hikaye insanın yapısında özgüven eksikliği varsa aşmaya çalış. Ama yok ben biraz dışarda gezim yeni arkadaş bulim vs. dedinmi dalga konusu olmaktan başka bir işe yaramaz. Önce kendine güven. Bir konuda uzmanlaş. Sonra zaten uzmanlaştığın alanda yeni arkadaşlar edinmen kolay olur. Bir de Allah'a dua etmekten başka şansımızda yok. Namaza başla ne bilim yapacak şey mi yok. Hiç arkadaşın yoksa zaman geçirecek birini arıyorsan namaz kıl Allah'a yaklaş. Bir söz vardır " Hiç günde 5 kez randevu veren sevgili var mı?" sanırım bu herşeyi açıklıyor...
  • lol okurken şoke oldum adam benim aynım bu işlerin burçlarla filan alakası yok ben başağım ama aynı şekilde ben de ailem yüzünden dışarı çıkamadım, geç zamanda bilgisayarla tanıştım kilom 85lere çıktı ve çıkma teklif etçeğim kızı kaptırdım ve şu an içimde derin hüzünle bunları yazıyorum. Tek fark ben de bu olaylardan sonra spor salonuna yazıldım ama ben bu olayların daha erken farkına vardığım için bayağı kilo verdim ve sağlam arkadaşlar edindim ama hala topluluk içinde konuşamıyorum. aynı benim hayat hikayem ya

• şişmanmısın?
    fiziksel olarak utandığın bir konu varmı.

Aptalmısın?
    Zeka bakımından kendini nasıl görüyorsun.

Köyden geldiğiniz için eziklik hissetmişsindir. O yaşlarda temelleri atılmış olabilir.

Çirkinmisin?
    Hayatımda hiç yakışıklı asosyal görmedim.

Fakirmisin?
    Hayatımda hiç zengin asosyal görmedim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.