Öncelikle sıralamam 493. Yani Boğaziçi psikoloji de ODTÜ psikoloji de tutuyor. Aslında uzun süredir Boğaziçi istiyordum. Fakat yakın zamanda ODTÜ'ye kaymaya başladı aklım. Buradan bakınca ODTÜ ve Boğaziçi psikoloji eğitimi açısından birbirine yakın duruyor. Bir çok açıdan iki üniversitenin de güzel yanları var kendine has. Hal böyle olunca içimden bir ses dedi ki madem eğitim konusunda ciddi bir farkları yok, ODTÜ'ye gidersen yurt ve burs konusunda rahat edersin. Yurt bursu, kafeterya bursu ve 900 liralık burs aklımı çeldi. Bu şekilde ekonomik olarak da kendimi garantiye almış olabilirim. Bu üniversitelerin psikoloji eğitimi hakkında bilgisi olan varsa, bu karara yardımcı olacak birkaç şey söylerlerse mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.
up ben de merak ediyorum
psikoloji boğaziçinde okunur
Eğitimi bilmiyorum ama ODTÜ pskikolojide olup da Boğaziçi'ye geçmek isteyen bir tanıdığım vardı. ODTÜ'de sosyal bölümlere 2.sınıf muamelesi yapılıyor demişti. Ama bu öznel bir gözlem bence. Ama şu da var ki genelde boğaziçi tutmayanlar odtü yazıyor. EA alanından bahsediyorum.
Bilkent bence. Kadrosu daha iyi gibi duruyor, egitim de daha iyi diye duymustum. Ustune burs var
Boğaziçi Psikoloji bence.
Boun psikoloji verdiği eğitimin yanında çok fazla serbest seçmelisi olması açısından daha avantajlı bence kendini farklı yönlerdense geliştirmeme daha fazla olanak sağlar. Ama neticede ikiside çok iyi okullar. Tebrik ederim bu arada çok iyi bir sıralama
kesinlikle bogazici hocam
Evet bu da var. Bildiğim kadarıyla ODTÜ kalabalık olduğu için seçmeli ders sıkıntısı olabiliyor.
Ayrıca teşekkür ederim
fabricioramirezF
kullanıcısına yanıt
Hmm peki bu düşünceniz de en önemli etken nedir?
ODTÜ Psikoloji'den konuştuğum bir öğrenci psikoloji eğitimi yönünden ODTÜ'den daha iyi alternatifler olduğunu söylemiş, psikoloji bölümlerini imkan ve eğitim yönünden Koç>Bilkent>Boğaziçi>Sabancı>ODTÜ şeklinde sıralamıştı. Neuroscience laboratuvarlarının olmaması önemli bir eksiklikmiş ve bu açığı Bilkent'e giderek kapatmaya çalışıyorlarmış. Bilkent'ten konuştuğum bir öğrenci ise ODTÜ'nün de gönül rahatlığıyla tercih edilebileceğini düşünüyordu. Onlar da ODTÜ'deki lablardan faydalanıyorlarmış kimi zaman. Sıralamanız çok iyi, Koç'u ve bilişsel psikoloji ilginizi çekiyorsa Bilkent'i iyi araştırmanızı tavsiye ederim.
bogazici varken odtüde okunmaz psikoloji illa burs alıcam diyosan bilkent yazabilirsin o ayrı
sosyal bilimler alaninda en iyi universite bence boun.odtude muhendislik bolumlerinin daha onde oldugunu dusunuyorum. istanbulda okumak da staj icin faydali olur size.
ama siralamaniz iyi.koc ve bilkente de bakabilirsiniz bence.oralarda imkanlar daha iyi olabilir.ozellikle kocta istediginiz baska bir bolumle çap da yapabilirsiniz
boun veya bilkent
Anlaşılan daha derin bir araştırma yapmam gerekiyor. Akademik kadrolarını, lab imkanlarını ve daha bir çok şeyi iyice araştırayım. Dedikleriniz tekrar düşünmeye sevketti.
sabancı
Koç ,sabancı ve bilkenti de düşünmemi tavsiye ederim. Özellikle sabancının eğitim sistemi gerçekten çok iyi
Bence özel üniversite düşün, tabi kalitelerinden bahsediyorum Sabancı, Koç Bilkent gibi. Maalesef artık devlet üniversiteleri aşırı kalabalık ve kısıtlı imkanlar sunuyor, özellerde ise hem öğrenci sayısının azlığı hem laboratuar ve araştırma imkanlarının fazlalığı büyük avantaj.