Şimdi Ara

psikoloji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar psikolojinin imkanları nelerdir hastanee çalışma imkanı varmıdır??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lion17 -- 21 Temmuz 2010; 1:03:19 >

• Psikiyatristi mühendis olarak düşün, psikolog da tekniker dir

Birinde ilaç yazma yetkisi var, diğerinde yok.
  • peki parası nasıldır bu işin??
  • puanın yetiyorsa hiç kaçırma oturduğun yerden para kazanma deyiminin açıklaması
  • nerlerde çalışılır peki varmı aramızda arkadaslar mezun varsa yazssın hayrına
  • quote:

Orijinalden alıntı: BirolAvci

Psikiyatristi mühendis olarak düşün, psikolog da tekniker dir

Alacağınız iki yıllık Klinik Psikoloji eğitimiyle (yüksek lisans) bu yetkiyi kazanabiliyorsunuz.
    Ayrıca bir psikiyatrist temel tıp eğitiminin üstüne uzmanlık aldığı sürece bu disiplinle haşır neşir olurken siz tüm eğitim hayatınız boyunca içinde olacaksınız. Bir de bu şekilde değerlendirin.
  • ozaman süper.iki yıllık eğitimi tamaladıktan sonra beyaz önlüğü giyiyoruz yanı ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TIP
    7 ay önce açıldı
    Psikoloji mezunuyum.Seçmeyin!
    6 yıl önce açıldı
    Mühendislik > tıp
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutluyum mu

quote:

Orijinalden alıntı: BirolAvci

Psikiyatristi mühendis olarak düşün, psikolog da tekniker dir

Alacağınız iki yıllık Klinik Psikoloji eğitimiyle (yüksek lisans) bu yetkiyi kazanabiliyorsunuz.
    Ayrıca bir psikiyatrist temel tıp eğitiminin üstüne uzmanlık aldığı sürece bu disiplinle haşır neşir olurken siz tüm eğitim hayatınız boyunca içinde olacaksınız. Bir de bu şekilde değerlendirin.

Çoğu psikiyatrik ilaçlar yeşil reçetilidir, bazıalrı hatta kırmızı reçetili, kırmızı reçetili ilaçları pratisyen hekim bile yazamıyo.. O zaman bütün psikiyatrist olmak istiyenler psikoloji okuyup başlardı

Psikolog tanı bile koyamazki isterse nükleer tıpda master yapsın, sadece psikoterapik tedavi uyguluyabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirolAvci -- 21 Temmuz 2010; 2:26:55 >

• Yukaridaki dediğim gibi ilaç yazma yetkisi yok arkadaşlar sakın böyle şeylere inanmayın. En dandik ilacı yazmak için bile 6 yıllık tıp eğitimi şarttır.
  • güzel meslek iş garantisi gibi bişi 1 ay önce ösym kpss en küçük en büyük paunlarını yaynlaynca bir göz atmıstım puanlara;
    psikologlar 45-50-55 puanlarla atanmış bu puanları kalem oynatmadan alırsınız yani... bir muhendis atanması için min.80-85 alması gerekirken
    psikolog 60(baraj puanı) aldıktan sonra atanıyosun istiğin yere...

Özet: Tercihlerinizin arasına koyun derim...
  • bolumu bitirmek mezun olmak için bir tıp ogrencisi kadar kasmanız gerekir.
  • yüksek lisans ne oluyo ben onu anlamadım.istediğimiz dalda yapabiliyomuyuz.??
  • Bana keşke tm okuyup psikoloji yazsaydım dedirten bölüm. Kesinlikle iyi para kazanıyorlar ve yaptıkları iş konuşmak. Ha şimdi tıp yazıp psikiyatrist olmayı düşünüyorum o ayrı. Ama ilaç olayı dışında pek farkları olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thoughtless

Bana keşke tm okuyup psikoloji yazsaydım dedirten bölüm. Kesinlikle iyi para kazanıyorlar ve yaptıkları iş konuşmak. Ha şimdi tıp yazıp psikiyatrist olmayı düşünüyorum o ayrı. Ama ilaç olayı dışında pek farkları olduğunu düşünmüyorum.

Olay ilaç yazmada bitiyo zaten, psikolog biyere kadar kazanır.
  • yukarı.
  • sıralaman kaç? hangi üniv.de okudugun da önemli..
    iyice arastır severek okur başarıılı olursan cok iyi.ama okurken yok bana göre degilmiş sıkıcı falan dersen ilerleyemezsin iş de bulamazsın..bu tarz bölümlerin böyle riskleri var sevmen lazım..öğretmenlikler mesela öyle degil sevsen de sevmesen de iş buluyosun atanıyosun vs.bi süre sonrada alışıyosun..
    ama bu bölümlerde mutlaka severek yapman lazım insanlarla ugrasıcaksın sabırlı olman lazım vs.
  • sıralamam 80 bin %50 burslu aydın fln düşünüyorum.ancak su yüksek lisans olayı takıldı kafama o nedir ne işe yarar??
  • yüksek lisans işte bu bölümler için önemli olan nokta..
    öğretmenlik vb.bölümler okursan yüksek lisans doktora gibi şeylere gerek kalmaz ama bu bölümlerde özellikle psikolojide gerekli çünkü psikolojinin bir sürü alanı var mutlaka birinde ihtisas yapman lazım..direk mezun olunca psikolog olursun ama ne psikolgu cocuk psikologu,ergen psikologu,klinik psikolog..uzar gider yani psikolog oldugunda ciddi bi iş yapmak istiyosan uzmanlık ünvanını alman lazım uzman psikologlar oluyo ya hani..
    psikolojinin herhangi bir alanında uzman olmazsan psikiyatristlerin yanında çalışırsın daha cok danışmanlık görevi görürsün insanlar sana gelir sen tavsiyeler verir konuşursun baktın olmuyo psikiyatriste yönlendirirsin.ki zaten genelde insanlar bi kaç tavsiye dinleyerek iyileşmiyo mecburen psikiyatriste gönderrsin ondan da ne kadar kazanırsın artık..
    psikolojiyi özelde okuycaksan iyi olur bak eğitimleri daha iyi oluyo..yksek lisansını da istedign bi alanda yaparsın gayet güzel bir meslek ama dedigim gibi sevmen lazım müfredata falan bak mesela okutulan derslere

• sevmek mesele deil seviyorum yaa :))
  • Arkadaşlar o kadar iyi niyetle bir şeyler yazmışsınız buralara, fakat atarken biraz daha araştırarak yazsanız çok daha isabetli olacaktır. Buraya kısaca cevap yazıp sonra gidip başlı başına yeni bir konu açacağım, linkini de veririm... Öncelikle psikoloji ve psikiyatri birbirinden ayrı alanlardır. Bununla birlikte klinik psikoloji ve psikiyatri arasında benzerlikler bulunmaktadır. Bu açıdan lisans psikoloji bitirdiğinizde klinik psikolog olarak mezun olmuyorsunuz. Bunun için mutlaka uzmanlık yapmanız gerekir. Klinik psikoloji ve psikiyatri benzerliği ve farklılığına gelirsek. Her iki alanda da benzer kişilerle çalışırsınız, ancak psikiyatri ruhsal problemleri hastalık olarak tanımlarken, klinik psikoloji hastalık olarak tanımlamamaktadır. Bu durumda klinik psikolog psikoterapi yöntemi ile kişilerin yaşadığı problemlerle baş etmesi için yardımcı olmaktadır. Klinik psikoloji, psikiyatrinin bir yan alanı değil bilakis, tamamen bağımsız bir bilim alanıdır. İş para kazanmaya gelince bir psikiyatrist olarak daha çok para kazanrısınız, fakat burada olaya nasıl baktığınız önemlidir. Ben şahsen depresyon yaşayan bir kişiyi hasta olarak etiketleme taraftarı değilim. Hasta etiketi taktığınızda doğrudan o kişinin kontrolü dışında bir durumun olduğunu belirtmiş olursunuz ki, bu beni rahatsız eder. Ancak bu çok farklı bir konu tabiki.

Gelelim iş imkanına. Yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi, devlete 4 yıllık psikolog olarak atanmak oldukça kolaydır. Hastaneler, adalet bakanlığı, emniyet, askeriye, Sosyal Hizmetler vb. kurumlarda çok kolay atanma şansı bulunmaktadır...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.