Şimdi Ara

Psikoloji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Son zamanlarda biraz psikolojiye ilgi duymaya başladım , hannibal dizisinin de bunda etkisi epey büyük :D , sonuç olarak psikoloji hakkında bilgi edinmek için kaynak arayışındayım bilgisi olan varsa yazabilir mi ?

Umarım konu doğru yerdedir zira psikolojiye ait bir bölüm bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama mesleki hedefin bu izse yüksek lisans yapman önemli yani çok sevmelisin.Nereden başlayacağına gelince zihin gücü ile iyileşme var (yaşının 14-18 arası olduğunu zannediyorum bu kitap yaşına uygun ) daha sonra mumin sekman ile devam et en sevdiğim yazarlardan biridir kendisi.İleriki zamanlarda üniversite için uygun olan kitaplara geçebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: PsikologBenX

Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama mesleki hedefin bu izse yüksek lisans yapman önemli yani çok sevmelisin.Nereden başlayacağına gelince zihin gücü ile iyileşme var (yaşının 14-18 arası olduğunu zannediyorum bu kitap yaşına uygun ) daha sonra mumin sekman ile devam et en sevdiğim yazarlardan biridir kendisi.İleriki zamanlarda üniversite için uygun olan kitaplara geçebilirsin.

Mesleki hedefim bu değil , sadece bu konuda bilgilenmek istiyorum pek çok yerde işime yarayacağınız düşünüyorum , ve insanları anlamak fikri beni epey cezbediyor , 20 yaşındayım ama yaş ile ilgili olduğunu düşünmüyorum sonuçta bu yeni başlayan bir istek sayılmaz ama bu denli , daha önce hissetmemiştim . Sonuç olarak akademik kitap arayışındayım , söylediğiniz örneği inceleyeceğim .

• quote:

Orijinalden alıntı: natural world

Merhaba arkadaşlar ;
    Son zamanlarda biraz psikolojiye ilgi duymaya başladım , hannibal dizisinin de bunda etkisi epey büyük :D , sonuç olarak psikoloji hakkında bilgi edinmek için kaynak arayışındayım bilgisi olan varsa yazabilir mi ?

aynen, hannibal ın etkisi büyük
    ben de yeni başladım psikolojiye, bu konuda güzel bir kitap bulamadım henüz ama NTV Yayınlarının cep kitapları serisinden pisikolojiyi öneririm
    güzel kitaplar bulursan lütfen bana da söyle

• quote:

Orijinalden alıntı: eDoctor

quote:

Merhaba arkadaşlar ;

aynen, hannibal ın etkisi büyük
    ben de yeni başladım psikolojiye, bu konuda güzel bir kitap bulamadım henüz ama NTV Yayınlarının cep kitapları serisinden pisikolojiyi öneririm
    güzel kitaplar bulursan lütfen bana da söyle

Tabi ki de söylerim .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp fakültelerinde ezber
    14 yıl önce açıldı
    boun sosyoloji
    4 yıl önce açıldı
    Bilkent/ODTÜ de Kimya okumak?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • natural world kullanıcısına yanıt
    psikoloji bilimi kişisel gelişim alanının baskısı altında ne yazık ki , kişisel gelişim alanı genelde uydurmaca hikayelerden oluşur ticari amaçlıdır.

akademik düşünmüyorsanız sizin daha sade kolay anlaşılabilir bir kitaba ihtiyacınız var, irvin yalom un kitaplarını tavsiye ederim

Orijinalden alıntı: kueens

psikoloji bilimi kişisel gelişim alanının baskısı altında ne yazık ki , kişisel gelişim alanı genelde uydurmaca hikayelerden oluşur ticari amaçlıdır.

akademik düşünmüyorsanız sizin daha sade kolay anlaşılabilir bir kitaba ihtiyacınız var, irvin yalom un kitaplarını tavsiye ederim

Tavsiyelerinizi inceleyeceğim , ama böyle bi konuda , (yani herkesin atıp tutabileceği bi konuda ) daha akademik kitaplara yönelmeyi tercih ederim.

quote:

Tavsiyelerinizi inceleyeceğim , ama böyle bi konuda , (yani herkesin atıp tutabileceği bi konuda ) daha akademik kitaplara yönelmeyi tercih ederim.

Herkes atıp tutsa bile gözlemlerinle doğruluğunu kendin gözleyerek öğrenebilirsin. Bu arada akademik olanların dili gerçekten çok ağırdır yanımda Türkçe sözlükle kitap okuduğumu hatırlıyorum. Basit olanları okumanı öneririm benim gibi akademik okumaya çalışma sonra psikolojiden soğursun
    Hayvanlar olmadan insanlar nedir ki? Eğer bütün hayvanlar kaybolup giderse insanoğlu büyük bir ruh yalnızlığı içinde ölecektir. Hayvanlara ne olduysa insanlara da aynısı olur. Her şey birbirine bağlıdır. Yerkürenin başına gelen, yerkürenin çocuklarının da başına gelecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SoulOfHeaven

quote:

quote:

Herkes atıp tutsa bile gözlemlerinle doğruluğunu kendin gözleyerek öğrenebilirsin. Bu arada akademik olanların dili gerçekten çok ağırdır yanımda Türkçe sözlükle kitap okuduğumu hatırlıyorum. Basit olanları okumanı öneririm benim gibi akademik okumaya çalışma sonra psikolojiden soğursun

Hmm , iyice inceleyip öyle karar vereyim o zaman.

• Arkadaşlar son olarak şu kitaplardan birine karar vereceğim galiba ;

Şu kitabı arkadaşıma psikoloji dersinde okutuyorlarmış ;
    http://www.dr.com.tr/Kitap/Psikoloji-ve-Yasam/Philip-G-Zimbardo/Egitim-Basvuru/Psikoloji-Bilimi/urunno=0000000401120
    Şu kitap ondan biraz daha popüler gibi ;
    http://www.dr.com.tr/Kitap/Psikolojiye-Giris/Rod-Plotnik/Egitim-Basvuru/Psikoloji-Bilimi/urunno=0000000295869
    Şunu da biyerde gördüm;
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=7759

Bunlar hakkında bilgisi olan var mı ?

• quote:

Arkadaşlar son olarak şu kitaplardan birine karar vereceğim galiba ;

Şu kitabı arkadaşıma psikoloji dersinde okutuyorlarmış ;
    http://www.dr.com.tr/Kitap/Psikoloji-ve-Yasam/Philip-G-Zimbardo/Egitim-Basvuru/Psikoloji-Bilimi/urunno=0000000401120
    Şu kitap ondan biraz daha popüler gibi ;
    http://www.dr.com.tr/Kitap/Psikolojiye-Giris/Rod-Plotnik/Egitim-Basvuru/Psikoloji-Bilimi/urunno=0000000295869
    Şunu da biyerde gördüm;
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=7759

Bunlar hakkında bilgisi olan var mı ?

Psikolojiye giriş kitaplarının size her hangi bir şey katmayacağı açık oradan sadece belki bilmiyorsanız sık kullanılan terimleri öğrenirsiniz.

Anladığım kadarı ile psikoloji ile ilgilenmek istiyorsunuz eğer bu kitapları alırsanız büyük ihtimalle sıkılıp bırakacaksınız. Bunun yerine psikolojinin hangi dalı ile ilgilenmek istiyorsunuz sorusunu yanıtlamanız lazım.Cevap bulduktan sonra her şey sizin için daha iyi olacaktır.

he still waiting for god's choice

• quote:

Orijinalden alıntı: PsikologBenX

Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama mesleki hedefin bu izse yüksek lisans yapman önemli yani çok sevmelisin.Nereden başlayacağına gelince zihin gücü ile iyileşme var (yaşının 14-18 arası olduğunu zannediyorum bu kitap yaşına uygun ) daha sonra mumin sekman ile devam et en sevdiğim yazarlardan biridir kendisi.İleriki zamanlarda üniversite için uygun olan kitaplara geçebilirsin.

Psikolojinin kişisel gelişimle sınırlandırılmaması gerekiyor bence, yani psikoloji denildiğinde herkesin aklına mümin sekman geliyorsa orada bir sorun olmalı, lise için hiç mi kişisel gelişim dışında bir tarz kitap yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Punk -- 30 Ocak 2015; 23:26:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.