Şimdi Ara

Psikiyatrinin ve psikolojinin bilim olmaması ve hiçbi işe yaramaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anksiyete panik atak durumlarına hiçbir çözüm bulamıyorlar. Başlarım öyle bilime. Bi boka yaramıyor verdikleri ilaçlar da çöp.

• Çözüm yolları fazla genel.

• Tanıdığım bi psikiyatrist her gelen gidene risperdal ve prozac yazıyordu ilaç şirketlerinden para alıyorlar hep belli ilaçları reçetelemek için.

• Psikiyatrlık çöptür, psikologlar da pek faydalı değiller.

Ama bu, psikolojiyi bilim olmaktan çıkartmaz. Pazarlamada, politikada psikoloji biliminden gayet güzel faydalanılıyor.

Ayrıca bir insanın karakterini ilaçlarla değiştirmek transhümanizme girer, bilim daha o seviyeye ulaşmadı.

Beyni körelten sakinleştiricileri üretebiliyorlar şimdilik. (Tüketene zararları faydalarından çok olsa da üreticiye sadece fayda sağlıyor, neden üretilmesin?)

(Cesaret hapları da var ama onları herkese vermiyorlar galiba)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 8 Ekim 2020; 6:46:29 >
  • Eskiden din adamlari ozellikle batıda psikologluk da yapiyordu belki de oyle bir sey lazim

Mesela godfather 3 yada karamazov kardeslerde bununla ilgili kisimlar var

Psikiyatr hicbir ise yaramaz bir hap hayati nasil yoluna koyabilir?

Psikolog ise en azindan bir kişi seni dinledigi icin ilgi ile seni besler psikolog daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, anksiyete, panik atakdan vazgeçtim,

"Anti-Sosyal Kişilik Bozukluğu" bunu bile tedavi edemiyorlar.    

Dipnot = nerden biliyosun, "tedavi edilebilir" gibisinden yorum atanlar olucak, 13-14 yaşından beri bu hastalıktan muzdaribim (not şuan yaş 21), 1 ton ilaç ilaç içtim, içmeyede devam ediyorum, 1 sabah 2 akşam olmak üzere.

Dipnot2 = Psikayatrik ilaçların faydası yok, psikoloğun ise zerre kadar faydası yok. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 8 Ekim 2020; 1:20:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilim ruhsal hastalıklarda yetersiz kalıyor. Tam delilik için demiyorum ama en ufak bir anksiyete için bile çözüm yok. İlaçların duyguları bastırması dışında ne faydası var? Psikiyatri konusuna el atılmalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çözüm bulundu, neuralink araştır, bu tür psikolojik rahatsızlığın önüne geçeceği söyleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MirageDagger

Bilim ruhsal hastalıklarda yetersiz kalıyor. Tam delilik için demiyorum ama en ufak bir anksiyete için bile çözüm yok. İlaçların duyguları bastırması dışında ne faydası var? Psikiyatri konusuna el atılmalı.
    Bence insanlarin asiri cogalmasi bunu cok tetikledi

Kalitesiz insanlar cogaldikca onlarin pisligu kaliteli insanlari da bozuyor

Mesela iyi yetismis duzgun bir cocuk okulunda dandik anadan fırlayarak cikan tipler tarafindan zorbaliga ugruyor

O firlamis tipler zaten deli cunku ana babasi deli deliliklerini pisliklerini o duzgun yetişmiş cocuga da aktariyorlar

O da baskasina o da baskasina...

İnsanlar bu yüzden 15 20 milyonluk sehirlerde yalniz demiyorum KİMSESİZ yalnizligin ötesi bir sey bu ama bakiyorsun bi koyde kasabada herkes komün olmus birbirini taniyor neden? Cunku hasta insanlari en bastan aralarına almiyorlar nufus az hasta insan da az

Kaliteli ortam her hastaliga çaredir

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    O değil de Hamza bu Mike, banka görevinde ölü taklidi mi yapıyor? Gta 5 oynuyorum daha yeni oraları gördüm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

O değil de Hamza bu Mike, banka görevinde ölü taklidi mi yapıyor? Gta 5 oynuyorum daha yeni oraları gördüm.
    Fbi ile anlasiyor şerefsiz ölü taklidi yapip trevori kandiriyor aslinda onun yerine gomulen diger arkadaslari brad reis

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    O kafadan vurulan Brad değil miydi zaten o çoktan ölmüştü? Yoksa ölen öbürü mü Brad di? Vay şerro Mike.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

O kafadan vurulan Brad değil miydi zaten o çoktan ölmüştü? Yoksa ölen öbürü mü Brad di? Vay şerro Mike.
    Basta oluyor sari ceketli

Ustelik serefsiz mike tam tersini planliyor

Trevor reis ölsün brad hapse girsin diye planliyor

Trevor reis o anda ümmedin gücüyle bi catisiyor polislerle michealin öldüğünü görünce ( saninca) cildiriyor o kadar adami tek başına atlatiyor

Adam ya

• Benim bildiğim psikiyatrlar ilaç yazar. Topluma yakınına ailene zarar vermemeni sağlayan ilaçlardır bunlar ki seni etkisiz eleman moduna sokar. Zamanı geldiğinde de belleğini yeniden uyandırırlar. Eğer keyif almak için doktor arıyorsan esrar, kokain satıcıları ile irtibata geçmelisin. Yok efendim hem keyif alacağım hem de legal olacağım diyorsan o zaman toplumda despot, dediği dedik, dayı, baba denen insanlarla takılman lazım.

Psikologa gelince onlar ilaç yazamaz, dürtülerinin sancılarının legal olduğunu yada olmadığını söyler ve bunları kendi karakter yapına göre kendinin çözmeni beklet.

• Panik atak çok kötü birşey. Hayatında günlük anlık devasa değişimler her an olabilir dengesizliği bunu yaratıyor bence. Temel tetikleme ben ölüyorum ama kimse yok çevremde ne olacak korkusu...
    Ortam değiştirmelisin, kar yağma ihtimali olan dağlara güvenmeyecek şekilde hayat standardınla oynamalısın, zor..
    Allah kolaylık versin.

• Psikoterapi ile derdimize çare bulabiliriz ama psikoterapi eğitimi alan doktor sayısı çok az bu yüzden seansları çok pahalı oluyor. Her önüne gelen psikoterapi yapıyorum ben dese de ülkemizde bunun eğitimini almış insan sayısı az maalesef.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.