Şimdi Ara

PS4 PCM ses sinyali oyunlarda Dolby yada DTS yazmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ps4 menüsünde ses cıkısı olarak HDMI kullanıyorum ve Linear PCM olarak ayarlı ana menüde PCM yazıyor amfi ekranında ve 7.1 ses cıkısı verıyor.

Fifa 14 kutusu arkasında DTS yazıyor.bekliyorumki oyuna girdiğimde amfi ekranında yazan PCM yazısı DTS olsun otomatik gelen sinyali algılasın şeklinde düşünüyorum ama oyunlarda her daim PCM yazıyor.

mesela 7.1 'e ayarlı ama oyun 5.1 destekliyor ve DTS olarak.Oyuna girdiğimde neden amfi ekranındaki PCM yazısı gidip yerine 5.1 hoparlörler yanıp (7.1 yerine) DTS yazmıyor?

bluray film koydugumda ayarlardan bitstream secınce dts-hd neyse amfi ekranında yanıyor ama sıkıntım sadece oyunlarda.

PS4 hdmı ses ayarları içerisinden bitstream ayarını seçip fifa 14 ü birde bu şekilde test edermisiniz ?

Orijinalden alıntı: PRODJ

PS4 hdmı ses ayarlarından PCM seçili ise sesi ps4 çözer ve amfiye gönderir.Dolayısılığıyla amfi ekranında dts vs. yazısını göremezsiniz.

PS4 hdmı ses ayarları içerisinden bitstream ayarını seçip fifa 14 ü birde bu şekilde test edermisiniz ?

Hocam hdmi ses ayarlarinda

Bitsream DTS ve Bitstream Dolby yaziyor bunlardan herhangi birini secince sectigim secenek amfi ekraninda sabit olarak dts yada dolby olarak yaziyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İntel İ7 6700k *** Asus Z170 Gaming Pro *** Coolmaster Seidon 12v***EVGA GTX 1070 FTW *** 2x8 GB Gskill 3200 MHZ Ram *** 2x1 TB Caviar Black Sata 2 Raid 0 ve 2 Tb Green HDD *** Ocz Vrtex 4 128 gb***Kingston 3k Hiperx 128 GB***Corsair C70 Kasa***ASUS PG348Q Monitör***Seasonic 850 watt GOLD PSU***Logitech z906 Hoparlör Set***Sony Mdr Hw700DS 9.1 Kulaklık
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazfatih

dts yi seç keyfine bak

tamam da beklentim koyduğum medyadaki kaynağa göre dts yada dolby otomatik kendi amfi üzerinde göstersin.Ben temelden dts seciyorum ve sozde sureklı dts sınyalı alıyorum

İntel İ7 6700k *** Asus Z170 Gaming Pro *** Coolmaster Seidon 12v***EVGA GTX 1070 FTW *** 2x8 GB Gskill 3200 MHZ Ram *** 2x1 TB Caviar Black Sata 2 Raid 0 ve 2 Tb Green HDD *** Ocz Vrtex 4 128 gb***Kingston 3k Hiperx 128 GB***Corsair C70 Kasa***ASUS PG348Q Monitör***Seasonic 850 watt GOLD PSU***Logitech z906 Hoparlör Set***Sony Mdr Hw700DS 9.1 Kulaklık
  • hocam uncompressed dedikleri için pcm ayarladım ama beklentimde oyuna girdiğimde ekranda pcm yazarken oyun diyelim dolby destekliyor ekranda dolby yazması idi ama sanırım böyle birşey mümkün değil?
    ayarlar menüsünden doğrusal pcm yi bitstream olarak değiştirince ses formatları düzeliyor takılan varsa küçük bir tüyo
    Film oynatma kısmın da çözümü tamam fakat oyun kısmında çözüm bulamadım. Yeni yazılımları bekleyeceğiz nede olsa Bir yaşına girdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: clinteastwood1981

bu konuya bir çözüm bulabildiniz mi ?
    ne yaptıysam olmadı.. dvd vd bluray filmlerde çözdüm ama oyun ve internetten indirdiğim videolarda sesi pcm okuyıor. oysa ki oyunda dts ya da dolby kodu var.. filmlerde de..
    bana sadece 3 opsiyon veriyor pcm dolby ve dts ve hangisini seçersem öyle çıkış veriyor.. oyunlar da da netflix de de
  • Öncelikle merhabalar oyunlardaki ses olayı biraz farklı ben ps 4 u bilmiyorum ama creative seskartlarında dts ve dolby icin yeniden kodlamak için bir secenek var malesef sizin istedğiniz gibi olmuyor olay yeniden kodlamada bu siziğn anlattıgınız sabıt dts veya sabit dolby olayı gıbı oluyor buda sesi bence bozuyor oyuzdende oyunlarda daha cok ses kartının cıkıslarından dırekt olarak analog cıkıslardan ses almak daha yaygın. gelelim netflix olayına netflix te olay birazdaha farklı netflixi sıradan bir browserla izlerseniz 2 kanal pcm windows un netflix app i ile izlerseniz dolby digital 5.1 alıyorsunuz.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.