Şimdi Ara

PS4 NAT Tipi: NAT 3 Sorunu! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
17.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 2 gün öncesine kadar Nat Tip 2 olarak görünüyorken, birden bire Tip 3 oldu. Vodafone Fiber kullanıyorum, modem içerisinden DMZ ve port yönlendirme yaptım, ayrıca Google DNS'lerini kullanıyorum.

Cep telefonuna ait internet ile bağlantı yaptığımda değişen bir şey olmadı!

Benzer bir durum yaşayan oldu mu diye sormak istedim?

Teşekkürler
  • BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    Destiny 2 iki gün önce nat type 2 'ydi..birden bire senin söylediğin tarihte nat type 3 oldu. vodafone fiber. maltepe'de oturuyorum. acaba vodafone'mu böyle birşeye sebeb oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grotovski

Destiny 2 iki gün önce nat type 2 'ydi..birden bire senin söylediğin tarihte nat type 3 oldu. vodafone fiber. maltepe'de oturuyorum. acaba vodafone'mu böyle birşeye sebeb oldu?
    1 saat önce Vodafone ile görüştüm. 3 gündür İstanbul bölgesinden aynı şikayetleri aldıklarını ve ekiplerin müdahale ettiğini söylediler. Arıza kaydımı aldılar. 7 aydır sorunsuzdu, 3 gündür bu problem olmaya başladı. 1-2 gün bekleyin düzelmezse tekrar arayın dediler.
  • BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    eyvallah.bende ariyim o zaman çünkü 3.gün bugün.hemen arıyorum çok sağol usta
  • ben nat type 3 olunca modemi resliyorum tekrar 2 oluyor ilginç birşey ama deneyebilirsiniz 192.168.1.1 ya da 2.1 modem sayfasi üzerinden bi deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßLacKLioN

ben nat type 3 olunca modemi resliyorum tekrar 2 oluyor ilginç birşey ama deneyebilirsiniz 192.168.1.1 ya da 2.1 modem sayfasi üzerinden bi deneyin
    ilginiz için teşekkürler. Vodafone fiber kullanıcıları için bu işlemler işe yaramıyor. Bölgesel DNS'ler ile alakalı bir sorun yaşanıyor. 4 gündür bu sorun var ve çözüm için ekiplerin çalıştığı bilgisi iletildi. Bekliyoruz. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grotovski

eyvallah.bende ariyim o zaman çünkü 3.gün bugün.hemen arıyorum çok sağol usta
    Sorun düzelmiş. Nat Tip 2 şu an.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bugün sabah aatlerinden itibaren aynı sorunu yaşamaya başladım vodafone fiber kullanıyorum ve kartaldayım bölgesel bir sorun mu var acaba siz çözümü için herhangi bir şey yaptınız mı

• quote:

Orijinalden alıntı: krmctl

ben bugün sabah aatlerinden itibaren aynı sorunu yaşamaya başladım vodafone fiber kullanıyorum ve kartaldayım bölgesel bir sorun mu var acaba siz çözümü için herhangi bir şey yaptınız mı
    Yaşadığınız problemi aşağıdaki mail adresine yazmanız yeterli. Modem arayüzüne girerek aldığınız IP adresini kontrol edin. 100’lü IP alıyorsanız eğer, mail içerisine 100’lü IP adresinden çıkmak istediğinizi yazın.
    netyardim@vodafone.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 14 Ocak 2020; 20:12:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

Yaşadığınız problemi aşağıdaki mail adresine yazmanız yeterli. Modem arayüzüne girerek aldığınız IP adresini kontrol edin. 100’lü IP alıyorsanız eğer, mail içerisine 100’lü IP adresinden çıkmak istediğinizi yazın.
    netyardim@vodafone.com

Alıntıları Göster
    Hocam aynı sorun bende oldu, bütün gün uğraştıktan sonra mesajınızı gördüm ve vodafone’u aramadan direk mail yoluyla talebimi bildirdim. Sizin kaç günde ip’nizi değiştirdiler ? Yazalı 1 gün oldu, arasak süreç hızlanır mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlayerX -- 15 Ocak 2020; 16:48:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PlayerX

Hocam aynı sorun bende oldu, bütün gün uğraştıktan sonra mesajınızı gördüm ve vodafone’u aramadan direk mail yoluyla talebimi bildirdim. Sizin kaç günde ip’nizi değiştirdiler ? Yazalı 1 gün oldu, arasak süreç hızlanır mı acaba ?

Alıntıları Göster
    Mail attıktan sonra 1 gün bekledim. Ondan önce arayıp arıza kaydı bırakmıştım. Ortalama 3-4 gün sürdü.

• Müşteri hizmetlerindeki kişi sorunun genel olduğunu ve şu anda ip değişikliği yapamadıklarını söyledi, yapmayı denediğinde de değiştiremedi. Ekipler çözmek için uğraşıyormuş, Vodafone kullanıp Nat3 sorunu yaşayan arkadaşların dikkatine.

• MertKırcı M kullanıcısına yanıt
    Ben çözmedim fakat D-SMART tan arayıp kendileri bir şekilde çözdüler.Tam olarak çözümü bende bilmiyorum.
  • Vodafone hala 100’lü ip’den çıkarmadı, arıza var diyip geçiştiriyorlar. Sizlerde çözüldü mü durum ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PlayerX kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar sorununuz bir arıza dan dolayı değil , CGN (Carrier Grade Nat) arkasındasınız ,dünya genelinde ipv4 stokları tükendi dolayısıyla ISP lerde 1 ip yi alıp bir sunucuya atıyor ve o sunucuya atıyorum 200 kullanıcı atıyor bir ip yi 200 kişi paylaşıyor sizde o sunucuya bağlanan istemciler oluyorsunuz, aldığınız ip o serverın size verdiği local bir ipdir.
    Bu nedenle port açamassınız . Tek çare statik ip satın almak , bütün sorunlarınız çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gyu -- 29 Ocak 2020; 1:20:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gyu

Arkadaşlar sorununuz bir arıza dan dolayı değil , CGN (Carrier Grade Nat) arkasındasınız ,dünya genelinde ipv4 stokları tükendi dolayısıyla ISP lerde 1 ip yi alıp bir sunucuya atıyor ve o sunucuya atıyorum 200 kullanıcı atıyor bir ip yi 200 kişi paylaşıyor sizde o sunucuya bağlanan istemciler oluyorsunuz, aldığınız ip o serverın size verdiği local bir ipdir.
    Bu nedenle port açamassınız . Tek çare statik ip satın almak , bütün sorunlarınız çözülür.
    Bende kablonetten statik ip alarak sorunu çözdüm ayda 5 lira. Red dead online de sürekli oyundan atıyordu şimdi hiç atma yok. Ps4 te statik ip öncesi nat 3 tü şimdi nat 2 oldu online da artık takılmalar olmuyor. Ülkemezin alt yapısı nedeniyle nat 1 olmuyormuş. Diğer arkadaşlara tavsiyem başka çözüm yolları ile uğraşmasınlar bende çoğunu denedim olmadı. Şuanda hiç bir sıkıntım yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ernknd -- 8 Şubat 2020; 12:30:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ernknd

Bende kablonetten statik ip alarak sorunu çözdüm ayda 5 lira. Red dead online de sürekli oyundan atıyordu şimdi hiç atma yok. Ps4 te statik ip öncesi nat 3 tü şimdi nat 2 oldu online da artık takılmalar olmuyor. Ülkemezin alt yapısı nedeniyle nat 1 olmuyormuş. Diğer arkadaşlara tavsiyem başka çözüm yolları ile uğraşmasınlar bende çoğunu denedim olmadı. Şuanda hiç bir sıkıntım yok

Alıntıları Göster
    Ben port açma,statik ip verme,dmz,full cone nat açma,vb.her şeyi denedim ama bir türlü nat türü değişmedi hep nat tip 3.
    Statik ip alsam sorun kesin çözülürmü?

• dubdi D kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kablonet kullanıyorum, bende uzun bir süre nat3 sorunu yaşadım. En sonunda statik ip alarak çözdüm size de öneririm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Edit : Statik ipye geçtim nat2 şu an
  • nat1 olma imkanı var mı bilmiyorum,yapabilen biri var mı galiba olmuyor ama
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.