Şimdi Ara

PS4 için Akım korumalı priz tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yakın bir zamanda PS4 almıştım fakat arada bir elektrik kesintisi yaşıyorum ilk olarak PS4'e zarar verir mi? şuan'a kadar hiç rastlamadım fakat rastlarsam bir sorun olacağından terredüt içerisine girdim.

Birde bu joule nedir? yüksek joule almak daha mı mantıklı? yoksa orta seviyeli joule alsam PS4 için ideal mi? nasıl bir şey bakmalıyım? tavsiyelerinize açığım umarım yardımcı olacak arkadaşlar çıkar.

• Hocam kimse yazmamış ben verdiği zararı yazayım

Ps4 normal çalışırken elektrik giderse devreler yanmadığı sürece sıkıntı yok ki devrelerin yanması da çok zor

Ps4 ile usb ye veri aktarımı yaparken veya veri alırken giderse ps4 çöp olur açılmaz bile çok dikkatli olmak lazım

Ps4 kapanırken giderse kayıt dosyaları kaybolabilir, ben yaşadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps4ü dünkü konferansından sonra hic bir akım korumalı priz koruyamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Red4dead

Hocam kimse yazmamış ben verdiği zararı yazayım

Ps4 normal çalışırken elektrik giderse devreler yanmadığı sürece sıkıntı yok ki devrelerin yanması da çok zor

Ps4 ile usb ye veri aktarımı yaparken veya veri alırken giderse ps4 çöp olur açılmaz bile çok dikkatli olmak lazım

Ps4 kapanırken giderse kayıt dosyaları kaybolabilir, ben yaşadım

Hocam genelde iş çıkışı eve gelirken yani akşam ile gece arasında oynamaktayım 2-3 saat bir vakitim oluyor yorgunluğumu onda atmak için aldım birde elektrik kesintisi geceleri olmuyor ama yinede teredütteyim açıkcası yinede akım korumalı priz alarak bir avantajım olur mu? yoksa normal priz işimi görür?

• quote:

Orijinalden alıntı: ganyotcu1453

Ps4ü dünkü konferansından sonra hic bir akım korumalı priz koruyamaz

dünkü konferans derken hocam anlamadım?
  • En iyisi paraya kıyıp ups almak bende akım korumalı priz kullanıyorum ama pek de önemli değil kötü bir altyapıyoksa

• Akım korumalı prizin elektrik kesintisine bir faydası olmaz, Sadece sebekeden yüksek akım gelmesi durumunda priz kendini feda ederek cihaza elektrik gitmesini engeller. Elektrik kesintisi için bir şey istiyorsan, ups almalısın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akım korumalı priz öneri ACİLL
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

En iyisi paraya kıyıp ups almak bende akım korumalı priz kullanıyorum ama pek de önemli değil kötü bir altyapıyoksa

Kötü bir altyapı da yok ama eskiden kullandığım masaüstü pclerim hep ekran kartları yanmıştı birisi demişti akım koruma priz alarak bu sorunu ortadan kaldırdığını söylemişti. UPS alırsam kaç '' VA '' almalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: slicer

Akım korumalı prizin elektrik kesintisine bir faydası olmaz, Sadece sebekeden yüksek akım gelmesi durumunda priz kendini feda ederek cihaza elektrik gitmesini engeller. Elektrik kesintisi için bir şey istiyorsan, ups almalısın.

UPS kaç '' VA '' almalıyım hocam? bütçem en fazla 150-200 lira bu arada onuda belirtiyim tunçmatik öneriliyor araştırdığıma göre ve elektrik kesintisi olduktan sonr kaç dakika devreye giriyor? bazıları 5-10 dakika bazıları ise 2-3 dakika diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alihancetintr

quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

En iyisi paraya kıyıp ups almak bende akım korumalı priz kullanıyorum ama pek de önemli değil kötü bir altyapıyoksa

Kötü bir altyapı da yok ama eskiden kullandığım masaüstü pclerim hep ekran kartları yanmıştı birisi demişti akım koruma priz alarak bu sorunu ortadan kaldırdığını söylemişti. UPS alırsam kaç '' VA '' almalıyım?

UPS hakkında bilgim yok ne yazık ki bu yüzden yardımcı olamıyorum lütfen kusura bakmayın ama mutlaka bilen vardır.

• quote:

quote:

Akım korumalı prizin elektrik kesintisine bir faydası olmaz, Sadece sebekeden yüksek akım gelmesi durumunda priz kendini feda ederek cihaza elektrik gitmesini engeller. Elektrik kesintisi için bir şey istiyorsan, ups almalısın.

UPS kaç '' VA '' almalıyım hocam? bütçem en fazla 150-200 lira bu arada onuda belirtiyim tunçmatik öneriliyor araştırdığıma göre ve elektrik kesintisi olduktan sonr kaç dakika devreye giriyor? bazıları 5-10 dakika bazıları ise 2-3 dakika diyor.

donanımhaber forum
    Ps4 için ups önerisi » Sayfa 1 - 2
    http://forum.donanimhaber.com/m_112316908/f_//tm.htm#112339461

• quote:

quote:

quote:

donanımhaber forum
    Ps4 için ups önerisi » Sayfa 1 - 2
    http://forum.donanimhaber.com/m_112316908/f_//tm.htm#112339461

teşekkürler hocam

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    estağfullah hocam 1000 va dan aşağa almıcağını öğrendim demin her şey için teşekkürler :)
  • quote:

estağfullah hocam 1000 va dan aşağa almıcağını öğrendim demin her şey için teşekkürler :)

Aslinda 1000 VA alti da alabilirsin, bu tamamen baglayacagin cihazlarin toplam guc tuketimine bagli. Mesela Tuncmatik'in sitesine bakiyorum simdi, en kucuk UPS 650VA/360W ki bu PS4 ve TV icin fazlasiyla yeterli bir deger. Hangi cihazlari baglamayi dusunuyorsun?
  • quote:

quote:

Aslinda 1000 VA alti da alabilirsin, bu tamamen baglayacagin cihazlarin toplam guc tuketimine bagli. Mesela Tuncmatik'in sitesine bakiyorum simdi, en kucuk UPS 650VA/360W ki bu PS4 ve TV icin fazlasiyla yeterli bir deger. Hangi cihazlari baglamayi dusunuyorsun?

Hocam PS4+TV (Vestel LCD Televizyon) Birde Asus gaming monitörüm var arada onada bağlıyorum PS4'ü modemi bağlayacağım onun dışında yok başka bir şey valla yardımcı olursanız dualarım sizinle olur.
  • UPS bir diğer anlamı Jenaratör demektir. Amaç neyse ona göre tercih edilmelidir. Eğer amaç Elektrikler kesildiğinde oyun oynamaya devam etmek ise UPS alınmalıdır. Amaç PS4'ü ve TV'yi yüksek enerjiden ve gidip gelen elektirklerden korumaksa Regülatör alınmalıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-İ-E_SN

UPS bir diğer anlamı Jenaratör demektir. Amaç neyse ona göre tercih edilmelidir. Eğer amaç Elektrikler kesildiğinde oyun oynamaya devam etmek ise UPS alınmalıdır. Amaç PS4'ü ve TV'yi yüksek enerjiden ve gidip gelen elektirklerden korumaksa Regülatör alınmalıdır.

Hocam ilk başta cevap verdiğiniz için teşekkürler, ilk olarak kullanım amacım elektrik gittikten sonra 5-10 dakika götürmesi ardından sağlıklı bir şekilde kapatmak amaçlı alıcağım.
  • quote:

UPS bir diğer anlamı Jenaratör demektir. Amaç neyse ona göre tercih edilmelidir. Eğer amaç Elektrikler kesildiğinde oyun oynamaya devam etmek ise UPS alınmalıdır. Amaç PS4'ü ve TV'yi yüksek enerjiden ve gidip gelen elektirklerden korumaksa Regülatör alınmalıdır.

Regulator elektrik kesintilerine karsi bir ise yaramaz, o kismi duzeltelim de yanlis anlasilma olmasin :)
  • slicer kullanıcısına yanıt
    Ben ne dedim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben ne dedim?

"gidip gelen elektriklerden" demissiniz. Elektrigin gitmesi demek, kesilmesi demektir. En bilinen ornek; "dun aksam elektrikler gitti, calisamadim hocam" :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.