Bildirim
ps4 hediye olarak gümrükten geçer mi?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Bump
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: game07
Amerikadan bir tanıdığım aracılığıyla ps4 yollansa hediye paketi vs. Olsa gümrükten geçebilme ihtimali var mı? Kalırsa nasıl alabiliriz ne kadar vergi öderiz? Gümrükten geçme ihtimalini arttırmak için nelere dikkat etmeliyiz?
Eğer gümrükte yakalarlarsa geçme ihtimali yok.
quote:
Orijinalden alıntı: cr4uzer
quote:
Amerikadan bir tanıdığım aracılığıyla ps4 yollansa hediye paketi vs. Olsa gümrükten geçebilme ihtimali var mı? Kalırsa nasıl alabiliriz ne kadar vergi öderiz? Gümrükten geçme ihtimalini arttırmak için nelere dikkat etmeliyiz?
Eğer gümrükte yakalarlarsa geçme ihtimali yok.
Nasıl yani? Vergi falan ödenmiyor mu? Geri mi gönderiliyor direk?
Aynen direk geri gönderiyorlar. Otobüste tanıştığım birisine Almanya dan arkadaşı telefon göndermiş birlikte gittik alamadı telefonu geri gitti.
quote:
Aynen direk geri gönderiyorlar. Otobüste tanıştığım birisine Almanya dan arkadaşı telefon göndermiş birlikte gittik alamadı telefonu geri gitti.
Bilmediğin konularda insanları yanlış yönlendirme.Vergisini ödeyerek alabilirsin gümrükten.Ne olursa olsun gümrükten geçmesi yasak olan üç şey var : GSM şebekesini kullanan cihazlar (telefon,sim kart girişli tablet vs.),kesici alet ve kimyasal madde.Bunların dışındaki paketlerini eğer gümrükte takılırsa vergisini ödeyerek alabilirsin.
-
hiç sansın yok birde yeni çıkan ve çok istenen bi ürün %100 takılır. -
quote:
Orijinalden alıntı: Koios
quote:
Bilmediğin konularda insanları yanlış yönlendirme.Vergisini ödeyerek alabilirsin gümrükten.Ne olursa olsun gümrükten geçmesi yasak olan üç şey var : GSM şebekesini kullanan cihazlar (telefon,sim kart girişli tablet vs.),kesici alet ve kimyasal madde.Bunların dışındaki paketlerini eğer gümrükte takılırsa vergisini ödeyerek alabilirsin.
Peki nasıl bir şekilde gümrükten geçirebiliriz? Vergi ile olursa ne kadar olur?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Faturayla birlikte yollarsa (düzmece,200 dolarlık olsa yeter) %18 vergisini ödeyerek alabilirsin. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Koios
quote:
Peki nasıl bir şekilde gümrükten geçirebiliriz? Vergi ile olursa ne kadar olur?
%18 normal KDV'sini ve bir miktar işlem ücreti ödeyerek alabiliyorsun.Nereden yapacağın hakkında kesin bilgim yok ancak sanırım İstanbulda'ki PTT merkez şubesinden yapılıyor işlemler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: oozgur16
Faturayla birlikte yollarsa (düzmece,200 dolarlık olsa yeter) %18 vergisini ödeyerek alabilirsin.
Nasıl 200 dolarlık fatura kestirilir ki? Ve gümrük görevlisi hangi fiyati baz alir?
Hediye yazdır ps olduğunu yazdırma büyük ihtimal geçer
Amacım yanlış yönlendirmek değil yardımcı olan yoktu ben de yaşadığım bir tecrübeye dayanarak yardımcı olmaya çalıştım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cr4uzer -- 26 Mayıs 2014; 23:08:06 >
Telefonla aynı muameleyi görmüyor heralde. Tesekkurler herkese yorumları için :)
quote:
Faturayla birlikte yollarsa (düzmece,200 dolarlık olsa yeter) %18 vergisini ödeyerek alabilirsin.
gümrüğe takılırsa ,orda yeniden fiyat biçerler -
quote:
Orijinalden alıntı: pixelDev
quote:
gümrüğe takılırsa ,orda yeniden fiyat biçerler
Haydaa faturadaki fiyata göre değil mi?
quote:
quote:
Nasıl 200 dolarlık fatura kestirilir ki? Ve gümrük görevlisi hangi fiyati baz alir?
Benim bildiğim gümrük görevlisinin piyasa araştırması yaptığı, yoksa herkes herşeyi 10 dolar 20 dolar yazdırıp gönderir
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: pixelDev
quote:
gümrüğe takılırsa ,orda yeniden fiyat biçerler
Haydaa faturadaki fiyata göre değil mi?
ben öyle biliyorum hocam.eğer gümrüğe takılırsa diye söyledim .bi yerde okumuştum -
quote:
Orijinalden alıntı: BehzatÇ.
quote:
quote:
Benim bildiğim gümrük görevlisinin piyasa araştırması yaptığı, yoksa herkes herşeyi 10 dolar 20 dolar yazdırıp gönderir
Ben de o an internetten vs araştırıp karar verdiğini duymuştum, en azından araba için
-
quote:
Orijinalden alıntı: Zig Zag
quote:
Orijinalden alıntı: BehzatÇ.
quote:
quote:
Ben de o an internetten vs araştırıp karar verdiğini duymuştum, en azından araba için
Hatıra albümlerimiz falan yazsak :) hediye paketi yapsak yine mi açarlar mutlaka açıyorlar mı yani?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- uyku ile uyanıklık arası ses duymak
- kızılaydan acity e nasıl gidilir
- şok market çalışan yorumları
- her gün kardiyo yapılır mı
- branşman nedir
- bim para sayma makinesi markası
- telegram indirim
- ince belli çay bardağı emojisi
- exxen de neler var
- moonwalker ayakkabı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X