Şimdi Ara

PS4 hdmı arızası Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar.


    Ben evde yokken PS4 yere düşürülmüş. Bağlandığımda ekran gelmedi fakat normal şekilde çalıştı. Telefondan bağlandığımda bir problem olmadığını gördüm. Ben HDMI soketinde arıza olduğunu düşünüyorum. Yakınlardaki bir servise götürdüm 750 TL ödeme istediler HDMI değil HDMI chipi olabilir deneyeceğiz dediler. Bende düğün arifesinde olduğumdan 750 TL ödemedim kalsın dedim. 50 TL ödeyip çıktım. Birkaç gün sonra tekrar taktım önce karıncalı ekran geldi ilk defa önceden hiç görmüyordu. Soketle oynadım ekran geldi. 10-15 dk kurcaladıktan sonra ısınmaya başlayınca yine gitti. Arıza ne olabilir? Tamir fiyatı nedir ve İstanbul Ataşehir yakınlarında teknik servis var mı ? Elektronik tamiri yapabilirim hava tabancası hariç herşeyim var kendim de yapabilirim fakat problem chipdeyse nasıl temin edebilirim? Chiplerin de arızalı olduğunu duydum.


    Evet arkadaşlar konum bu yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • keşke sorun olduktan sonra çok oynamasaydınız soketle ısınana kadar en azından :) şu an yapabileceğiniz soketi tekrar lehimlemek olur sonrasında sorun problem olursa chip de de sorun olduğunu düşünebilirsiniz öncelikle soketi tamir edin  

  • Soketi söktüm yarın soket ve chip almaya gideceğim önce soketi değiştireceğim olmazsa chipi değiştireceğim. Fotoğraf da çekiyorum problem yaşayanlara eğitim şeklinde olur ve umarım cihazım çalışır 🙂. PS 5 e geçmek için erken olduğunu düşünüyorum 🙂.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konunun üzerinden uzun zaman geçti. Ancak o dönem düğün telaşındaydım buraya bakamadım. Sonrasında ise tamamen aklımdan çıkmış.


    Bu mesajdan yakın zaman sonra cihazı tamir ettim. Yaşadıklarımı anlatayım belki okuyan birisi olursa faydası olur.


    Öncelikle istanbul ataşehir Atatürk mahallesinde atik elektronik diye bir firmaya gittim. Cihazı teslim ettim. Fiyatı onaylamasanız da 50 TL teknik servis ücretimiz var dendi. Ben de hdmi soketinden olduğundan emin olduğum için soket kaç para olabilir ki dedim ve kabul ettim. Aradan bir hafta geçtikten sonra arayıp cihazda chip arızası olduğunu ve 600 TL fiyat istediklerini söylediler. Bende gidip cihazı geri aldım. Tabiki 50 TL yi istediler. Cihazı alıp eve gittim 2 vida yanlış takılmış 2 vida eksik. Verdiğime vereceğime pişman oldum.


    Daha sonra Kadıköy yazıcıoğluna gittim. İyi bir kardeşim dediki abi chip arızası olması çok zor bir durum, ben yıllardır bu işi yapıyorum 5 tane chip değiştirmedim. Al şu hdmi soketini tak problem olmayacak. Olursa da getir ben chipi değiştiririm dedi. 50 yada 100 TL sokete para aldı chip arızası çıkarsa da 250 TL ye soket parasını düşüp yapacağını söyledi.


    Eve gidip soketi değiştirdim ve arıza çözüldü. Bugün hala kullanıyorum. Hatta şöyle ki ben soketi tamir ettikten 1 hafta kadar sonra hdd bozuldu. Günahlarını almayayım ama bence Atik Elektronik sağolsun onların yüzünden oldu. Bende 2 TB hdd aldım. O günden beri çok şükür sorunsuz kullanıyorum.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.