Şimdi Ara

Ps3 nat type ayarı (Yardım sinir oldum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • PS3ümü annemlerde kullanıyorum ve geçenlerde fark ettimki cod4de çoğu oyuna giremiyorum.Sebebi nat type3.Babamlardaki modem airtiesdi hemen yapmıştım.Ama burdaki Zyxel tek ethernet çıkışı+bide usb çıkışı var.Usbden pcye ethernettende ps3e bağlıyorum.İlk adımı yani ps3e sabit bir ip vermeyi yaptım.Onu hallettim ama 2.kısım modemin portlarını nasıl açıcam bu modemi kullanan varsa yardım edebilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atatürk_1881 -- 28 Mart 2009; 17:20:38 >

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
  • internet explorer'da 192.168.1.1 yazıp modem ayarlarını yapabilirsin... ben NAT3 NAT2 kullanıyorum hiç bir sorun çıkmıyor

Orjinalden alıntı: greyhound

internet explorer'da 192.168.1.1 yazıp modem ayarlarını yapabilirsin... ben NAT3 NAT2 kullanıyorum hiç bir sorun çıkmıyor

oraya kadar girdim nata da girdim ama o internet sitelerinde verilen çoklu tablo yok

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
  • ben ZyXEL in kablosuz modemini kullanıyorum. Bir kaç arkadaş daha bundan şikayetçi olmuştu ben de bunun için detaylı bir ayar anlatımı yapmıştım ancak bahsettiğiniz modemde aynımıdır bilemiyorum fakat yardımcı olmak için yine buraya yapıştırayım yazdıklarımı
    quote:

192.168.1.1 adresine girip şifre kısmına 1234 (ya da başka bir şifre belirlediyseniz onu) yazdıktan sonra enter a basarak modeminize giriş yapın. Daha sonra NAT seçeneği vardır Gelişmiş Yönetim kısmında (ingilizce benimki ama türkçe karşılığı bu olması lazım)

Daha sonra sadece SUA (ikinci seçenek) seçip detaylar a tıkladığınızda önünüze bir pencere çıkacak bu pencerede tüm portlar kısmına PS3 için aldığınız ip adresini yazın ya da port aralığını biliyorsanız alttaki seçeneklerden bir tanesine başlangıç bitiş port aralıklarını ve yine PS3 için aldığınız IP yi yazın. ve uygula deyip çıkın.

Ana menüye geri dönüş yapın yine Gelişmiş Ayarlar kısmından Firewall linkini açın. Kurallar kısmına giriş yapın (üstten 2. seçenek). Paket yönlendirmesini WAN dan LAN a olarak seçtikten sonra aşağıda Kural Yarat (1) (2) diye numaralandırılmış kısım olacaktır onun yanında da yerleştir diye bir seçenek vardır (Insert) ona basın. Üst kısımda kaynak adresi (source address) kısmına "tekli adres" olarak seçip PS3 e atadığınız IP yi seçin alt kısmında hedef adres kısmı any olarak kalsın

Servisler kısmında Özel servislere bak (edit customized services) şeklinde bir link olacaktır ona basın. No kısmında 1 2 3 4 vardır. Bir tanesini tıklayın. Servis adına herhangi bir şey yazın. Sonra servis tipine TCP ya da UDP olarak birini seçin (bu sorun UDP portta çıkmış örneğin). Port numarasına 3658 yazın (bu sorun için) ve uygula deyin. Sonra geri gelin

alt kısımda servisler de bu yeni eklediğiniz servisi göreceksiniz. Ona tıklayıp ekle seçeneğini tıklayın. Yine yukarıda kaynak adresi (source address) seçeneğine PS 3 adresinizi bir önceki adımda anlattığım gibi yazın ve ekle butonuna basın en üstte aktif ve yönlendir (forward) seçeneklerini seçtikten sonra uygula deyin

Bir de PS3 Network ayarlarını yaparken NAT Type 3 hatası veriyorsa
    Ana sayfada

Gelişmiş Ayarlar (seçenekler) kısmında UPnP (alttan 3. bende) kısmında tüm seçenekleri işaretleyin ve tekrar uygula deyin çıkın.

Kesin olarak denemek için de PS3 ünüzün Network ayarlarını tekrar yapın (manuel olarak seçerek yapın ki PS3 için girdiğiniz IP yi verebilesiniz dikkat edin )

- kablolu ya da kablosuz nasıl seçtiyseniz onu yapın
    - IP adresi kısmına o girdiğiniz IP yi yazın
    - Subnet Mask kısmına (ortadaki) 255.255.255.0 girin
    - Default Gateway kısmına 192.168.1.1 yazın
    - DNS sorduğunda 4.2.2.1 ve 4.2.2.5 yazın
    - MTU kısmı aynen kalsın

İleri ileri deyin. Sanırım sorun kalmayacaktır

NOT: Bu yazdıklarımın tümü ZyXEL 660HW modeli için geçerlidir diğer modeller hakında kurcalayıp bu seçenekleri bulursanız sanırım aynı adımlar işe yarayacaktır. Okuduğunuz için teşekkürler. Umarım yardımcı olabilmişimdir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.