Şimdi Ara

PS3 mün aşırı yüksek fan sesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
37.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ps3 un bozuk halinin fan sesi bile 360 ın normal iken çıkardığı sesten fazla olamaz :)
  • fan sesinin dışında anormal bir ses gelmiyor benim makinada, sadece fan hızı devri yükseliyor bir süre sonra 40gb pal benim makinam.
    ben dik olarak kullanıyorum. dün yatık kullandım yine aynısı oldu. ben bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorum. ama dediğim gibi fan devri hızı diğer ps3 lerde yükselmiyor fan sesi çıkmıyorsa o zaman sorun var demektir.
  • Bende de 40 GB Pal var. Garantili almıştım, önceleri sesi çıkmamasına rağmen şimdi açtıktan 10 dakika sonra inanılmaz ses çıkarıyor...

Benzer durumdaki arkadaşlar çözüm bulabildiler mi acaba?

Tşk,
  • Beyler zamanında fan sesi çok yüksek olan ps3 üm zamanla ısınma hatası verdi ve arızalandı.Bu kesinlikle bir sorun şimdi aldığım ps3 ün sesini duymuyorum oynarken.
  • bi kere benimde acaip yüksek ses çıkarmıştı fanlar. açıp kapayınca geçmişti, tabi sende geçmez o ayrı
  • Arkadaşlar selamlar şu anda bu fan sesi yüzünden 4.kez değiştirmiş olduğum ps3 40gb versionunu kullanmaktayım. Şu anki gayet düzgün çalışıyor aman nazar değmesin. Resident evil 5 i 2 saat hiç fan sesi almadan oynayabildim. Normalde 10-20 dakika sonra elektrikli süpürge gibi ses çıkarmaya başlıyordu. Ben ve yetkili servisi PM elektronikte bıktık artık bu olaydan....Eğer buda zamanla aynı olayı yaparsa hep beraber buluşup sony türkiyenin önünde eylem kararı alıcam.

Saygılar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Daha 1 kez bile sesini duymadım aletin. Mübarek çalışıyomu kapalımı belli değil.

+1907
  • 40 gblik PS3 üm sarı ışık arızası vermişti. Avrupa Sony den 60 gb lik bir PS3 geldi.
    Sorunum şudur ki, cihaz 3 dakika içinde 1nci devirle fanı çalıştırmaya başlıyor. 5 dakika sonra 2nci devire geçiyor. Bu ses bile yeterince rahatsız edici derken, hoooopp en üst devire geçiyor, ortalama bir elektrik süpürgesi taklidini başarıyla yapmaya başlıyor.
    Bu seviye sesten de bir türlü düşmüyor. Oyun sesini bile rahatça bastırıyor. Film falan izlemeyi düşünmeyin bile...o derece.
    Sony servisi aradım götürüp baktıracağım. Bildiği için fikri olan arkadaşlara sorum şudur; bu halledilebilir bir sorun mudur? Yoksa bazı cihazlar bu şekilde gürültülü mü çalışmaktadır?
    Not: Lütfen ama lütfen," benim cihazım şu kadarlık", "maşallahı var", "aman nazar değmesin" gibi bana ve benim gibi çözüm arayanlara hiç bir anlam ifade etmeyen açıklamaları yazmayınız, çözüme katkısı olabilecek arkadaşların dahil olmaları çok daha yerinde olacaktır.
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 6 Kasım 2009; 11:51:58 >

• 40 gb modelin yerine, eski seri 60 gb alman kötü olmuş. 20 ve 60 GB modellerin ısınma sorunu var.
  • Hepsinin isinma sorunu var arkadasim ps3 slim bile ses yapiyor hic merak etmeyin.. ben 60gb pal kullandim baya ses yapiyordu simdi slim kullaniyorum o da hatiri sayilir bi ses yapiyor. Deli gibi fan doldurulan bilgisayar kasalarinin sesine alisik tipler var ya sessiz diyorlar o kasalar icin. ben 1 tane bile fan calisinca en dusuk devirde dahi elektronik sesi geldigi icin rahatsiz oluyorum. Sese asiri duyarliyim ve iciniz rahat olsun ps3 slim'in de kendine has garip bi fan sesi var.
  • bende de pal 40gb var, normal kullanımda sesi fazla değil, gt5p, pes2010 gibi oyunlarda da bi değişiklik olmuyo ama uncharted 2 oynamaya başladıktan 15-20 dk sonra fan sesi bariz artmaya ve rahatsız etmeye başlıyo.

şu ana kadar sadece bu oyunda oldu. uncharted 2, cihazı fazlaca yorduğu ve haliyle sıcaklık arttığı için fan devri de artıyo diye düşünüyorum.

çünkü öle demo indirirken, bluray izlerken falan bir sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: g.adr

Hepsinin isinma sorunu var arkadasim ps3 slim bile ses yapiyor hic merak etmeyin.. ben 60gb pal kullandim baya ses yapiyordu simdi slim kullaniyorum o da hatiri sayilir bi ses yapiyor. Deli gibi fan doldurulan bilgisayar kasalarinin sesine alisik tipler var ya sessiz diyorlar o kasalar icin. ben 1 tane bile fan calisinca en dusuk devirde dahi elektronik sesi geldigi icin rahatsiz oluyorum. Sese asiri duyarliyim ve iciniz rahat olsun ps3 slim'in de kendine has garip bi fan sesi var.

Fazla hassas olmak bize rahatsızlık veriyor galiba, muhtemelen yarın Sony teknik servisi de bunun normal, görülür bir olay olduğunu söyleyecektir.
    Ama 40 gb lik konsolu 2,5 sene kullandıktan sonra bu model baya bir gürültülü, sanki fanlara yüksek çalışma temposunu, bilerek vermişler gibi.
    Daha konsol ısınmadan kendisini en üst devire atıyor. Üstelik herhangi bir oyuna özel falan değil, isterse konsol öylece açık dursun farketmiyor. Ses düzeyi her zaman yukarıda, hiç kesilme yok.
    Bu gürültülü çalışma normal ise, hiç bir film normal izlenemeyecek demektir. Pehh!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 6 Kasım 2009; 14:06:55 >

• Görkem sana sessiz diordum ya ben dun ps3 aldıum forumdan bi arkadasdan 0 cihaz ile değiştirmişler hadda ambalajını bile ben actım baktım sorun yok eve geldim kurdum aman allahım böyle bi fan sesi yok arkadaslarında dedigi gib i 5 dk sonra dehset bi fan sesi gleiyor makinadan garantiye goturucem cihazı 1 ay 15 gun sonrada garantisi bitiyor makinaın
  • abi ps3 lerin sessiz calisanini gormedim ben. sesli calismak zorundalar ama 3. asamada cikardiklari ses deli gibi oluyor. cok bagiriyor aletler nedense. kisa surede hemen bagirmaya basliyor makine iste o kotu. slim daha az ses cikariyor ama yine de viuuuuuuu diye surekli bi sesi var. Bluray muhtemelen cok fazla isitiyor makine icini. Makineyi bir kapatiyorum direk basliyor taaakk tuuukk caattt cuttt genlesme sesleri : )) fat kasalarda da boyle bi olay yoktu hehe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: g.adrım

abi ps3 lerin sessiz calisanini gormedim ben. sesli calismak zorundalar ama 3. asamada cikardiklari ses deli gibi oluyor. cok bagiriyor aletler nedense. kisa surede hemen bagirmaya basliyor makine iste o kotu. slim daha az ses cikariyor ama yine de viuuuuuuu diye surekli bi sesi var. Bluray muhtemelen cok fazla isitiyor makine icini. Makineyi bir kapatiyorum direk basliyor taaakk tuuukk caattt cuttt genlesme sesleri : )) fat kasalarda da boyle bi olay yoktu hehe.

aynen benim odamda ps3 kapatıp yatıyorum tak tuk sesler geliyor tırsmıştım ilk zaman hırsızmı girdi eve diyeneden oluyo acaba bu ses
  • ARKADAŞLAR BEN FORUMUNUZU ÇOOK BEĞENİYORUM VE SORUNUMU BURDA PAYLAŞMAK İSTİYORUM BENİM 80 GB PAL PS3 ÜM VARDI (ALMANYADA YAŞIYORUM) BOZULDU 1 YIL SONRA..VE ALDIĞIM MAĞZAYA GÖTÜRDÜK YAPILAMADIĞI İÇİN YENİSİNİ GÖNDERDİLER 2 HAFTA SONRA.İLGİNÇ OLAN SIFIR MİS GİBİ BİR PS3 VARDI ANCAK 1 -2 HAFTA SONRA ACAYİP BİR FAN ARTIŞI OLDU .YANİ ŞU AN HAZİRAN AYINDAYIZ VE SICAKLAR VAR ONDANMIDIIIR YOKSA YENİ GELEN PS3 TE Mİ SORUN VAR . LÜTFEN YARDIM EDİN ARAŞTIRMADIĞIM SİTE KALMADI SORUNU TEKRAR YAZIYORUM AÇILDIINDA SES ORTA SEVİYELERDE OYUNA GİRDİĞİMDE İSE AKSİYON BAŞLAYINCA MAXİMUM OLUYOR SES VE ÇOOK RAHATSIZ EDİYOR VE YAVAŞ YAVAŞ DİER FAN AŞAMALARINI GEÇEREK MAXİMUMA ULAŞIYOR MENÜYE GEÇTİİMDE İSE VEYA İNTERNETTE BAKARKEN ORTA SEVİYEYE DÜŞÜYOR AMA ESKİ PS3ÜMDE AYNI MODELDİ VE TIK DUYMUODUM (OYUNDADA DAHİL) ANLAYAMADIIM YAZDAN DOLAYIMI YOKSA CİDDİ Bİ SORUNMU VAR LÜTFEN YARDIM EDİN

• 80gb lar böyle bende de var fan sesinden bazen duramıyorum anfinin sesini az fazla açınca fan sesi duyulmuyor aldığım günden beri sorun var genel sorun bu fazla takmayın derim
    yazın ben kullanmıyorum kışın kullanıyorum ters-düz ettim bir iki kez fanı temizledim ama fayda etmedi

yeni çıkan 250gb lerde sorun yok fan sessiz ve ürün 80gb dan daha ucuz şu an
  • yha benim arkadaşımda var 80 gb bişey duyulmuodu onda nedenn????yazdan olsa desem deildir çünkü 2 hafta önce gittim ve ses çok az bende nie çok ki ve modeller aynı
  • Bu konuda kimse çözüm önermemiş..cihazlarına servise götüren arkadaşlar olmuştur o zamandan beri, sorunla ilgili ne gibi bir gelişme oldu?

Bende 3.5 yıl kullandığım 60Gblık alet sarı ışık verdi, 350 lira ödeyerek yenisiyle swap yaptım, fakat gelen makina açıldıktan 10dk.sonra elektrik süpürtgesi sanıyor kendini..korkunç bir gürültü...(diğer odalardan duyuluyor)

Bende yarın servise götüreceğim...
  • Merhaba Arkadaşlar

Güncelleme sonrası ps3 açtıktan birkaç daki sonra fan max hızda çalışıyor ve hiç durmuyor. Donma yok, oyun çalışıyor, herhangi bir ışık ikaz vermiyor. BU konuda tecrübe eden var mı yada fan hızını düşürme yöntemi bilen var mıdır?

Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.